|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pitje kave
1.4.2005 8:46:06   
Andy13
Pozdravljene,

nikakor se ne morem odvaditi pitja bele kave. Tako namreč začnem dan, da popijem skodelico zelo bele kave z 1,5 dcl mleka. Čez dan pa ponavadi (ne vsak dan) popijem še eno majhno belo kavo. S pitjem kave si tudi urejam prebavo.
Vem, da bi bilo nekako bolje, da bi se kavi odpovedala ali pila brezkofeinsko, ma ne gre...:ups:

Včasih so kavo nosečnicam odsvetovali, raziskave pa kažejo, da zmerno uživanje kave, npr. 1/dan ne škodi plodu.

Kako je z vami? Pijete kavo?

Pozdravček vsem! :)
Andy
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pitje kave
1.4.2005 8:48:18   
Joeline
Jst sem ti popolnoma pridružujem. Če zjurej ne spijem bele kave je moj dan uničen sploh nemorem zafunkcionirat.

Mislim da se tej razvadi ne bom odpovedala, če ne bo prou res nujno :kava:.

J.

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pitje kave
1.4.2005 8:53:02   
TVN
Tudi jaz jo spijem, vsak dan zjutraj v službi. Čez vikend pa noter podrobim še nekaj kruha, včasih se pregrešim še z domačo smetano z mleko povrhu. Mnjami.

Mislim, da ni nič narobe, če je zmerno.

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pitje kave
1.4.2005 8:56:21   
tulipan
Jaz :kava: pijem 1-2X na teden, tako kot prej! Več mi ni nikoli pašalo in zdaj je isto.
Majhne količine ne morejo škodit, mleko zraven pa samo koristi!
Lep dan!

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pitje kave
1.4.2005 8:57:55   
Mina1
Nič bati, bela kava ne škodi;) - to je bolj mišljeno za tiste, ki pijejo turško kavo in to parkrat dnevno in tako.

Jaz sem obe nosečnosti prepila vsaj dve veliki:kava:.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pitje kave
1.4.2005 9:00:30   
Čiračara
Jaz spijem eno:kava: z mlekom zjutraj, izjemoma pa tudi še kakšno popoldne. Več kot dve pa ne.

LP:sloncek:

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pitje kave
1.4.2005 9:00:39   
žlička
zame ni bilo dneva brez jutranje bele kavice, in kje pa tej navadi se pa jaz ne morem odpovedati.....

no pa sem se z lahkoto, ker mi v :nosecka: sploh ne pase oz. mi je po njej slabo, edinkrat ko sem bruhala je bilo zjutraj zaradi kave, torej pri meni je slo zlahka, drugace pa v normalnih kolicinah ne skoduje, ti si jo kar privosci, jaz sem jo tudi pila, dokler je slo

evo, ti posiljam eno :kava: z veliko mleka

lp

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pitje kave
1.4.2005 9:12:08   
TANTRA
Ojla, jaz sem v obeh nosečnostih pila nescafe ponavadi zjutraj in ni bilo nič narobe...
Kar z veseljem :kava: za jutranji elan...

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pitje kave
1.4.2005 9:12:40   
taška30
Dopoldnaska obvezna, popoldne pa tko enkrat na 14 dni kakšno. Pri mojem večnem nizkem pritisku (105/70 in manj) se mi zdi to nujno potrebno za preživetje :)- in normalno funkcioniranje.
Taška

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pitje kave
1.4.2005 9:53:58   
Grascakinja
Ojla,

ena kava na dan ne škodi.

To, da je bela kava kaj drugačna v primerjavi s turško, pa ni res - razen če gre za kavni nadomestek (proja, cikorija, divka..., ki nima kofeina).

Espresso kava, naj bo dolga al kratka, kolikor hoče, ima enako vsebnost kofeina. Narejena je iz približno 6,5g kave, skozi katero se pod pritiskom spusti vrela voda. Kofein se iz kave izluži takoj, potem pa glede na curek vode še preostale snovi.

Če gre pa za turško kavo, je zgodba ista: kava in kofein je v isti količini, če jo pijemo samo, ali če ji dodamo mleko.

Malo kavne znanosti, da pametna izpadem, ampak ravno tole mi je zadnjič razlagal lastnik ene pražarne in prodajalec kave. Pa prenašam znanje naprej!

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pitje kave
1.4.2005 10:17:07   
rouzi
ni problema. meni je rekla G., da moram vsak dan eno spit (pritisk 95/50), sploh pa z veliko mleka nič ne škodi! ti si kar privošči;)

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pitje kave
1.4.2005 12:05:50   
muriel
hvala!!!!

ker mi berete misli! ta teden sem spila pol kapučina ter dve beli kavi iz avtomata in sem imela zelo slabo vest.

na RR pa mojo slabo vest v večini primerov potolažite; ker vse po malem "grešimo"! (:torta:, :kava:)

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Pitje kave
1.4.2005 17:36:37   
cuma
jaz se pridružujem in potrjujem, da brez jutranje bele kave ni lahko!
v službi se mi začne kar sukati, če je ne popijem!
W:kava:
P.S.
sem pa prešla iz bele kave na mleko s kavo, tako da je količina res zanemarljiva! Po moje še moja :duda: zeha v trebuščku po taki :kava:!

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

kuhanje
tinchek1980

Kako pogosto doma kuhate?

nikoli (2%)

redko (4%)

le konec tedna (11%)

vsake 2 dni (13%)

vsak dan (71%)

Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!