|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spinalni carski rez
28.11.2008 13:17:34   
petrazg
Punce pozdravljene...

Sem v 2. noseča in po vsej verjetnosti bom ponovno morala na carski rez. Se ga ne bojim, je bilo v prvo brez problemov, brez bolečin in sem se počutila boljše kot večina mamic po naravnem porodu. Res, kot da se ni nič zgodilo, samo črtica se mi pozna in to je edini spomin na carski rez, na poseg.

Sedaj v drugo pa bi si želela spinalni carski rez. Da bi lahko otročka k sebi stisnila takoj.... ker ta občutek mi še sedaj manjka in ga ne bi rada tudi v drugo izgubila...

Ali lahko poveste svoje izkušnje s spinalnim... So tako mešane info, da bi res rada s čim več mamicami, ki so to doživele kontaktirala...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spinalni carski rez
28.11.2008 13:54:49   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg
Sedaj v drugo pa bi si želela spinalni carski rez. Da bi lahko otročka k sebi stisnila takoj.... ker ta občutek mi še sedaj manjka in ga ne bi rada tudi v drugo izgubila...

jaz tamale nisem mogla takoj k sebi stisnit... so mi jo pokazali le za 3 sekunde, glih tolk, da sem ji dala lupčka in že so šibali z njo v drug prostor, da so jo porihtali in mene "nazaj zaprli" user posted image  

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.11.2008 14:41:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

IZVIRNO SPOROČILO: petrazg

jaz tamale nisem mogla takoj k sebi stisnit... so mi jo pokazali le za 3 sekunde, glih tolk, da sem ji dala lupčka in že so šibali z njo v drug prostor, da so jo porihtali in mene "nazaj zaprli" user posted image  

Enako.
Mi je bilo pa grozno...najhujsi je bil strah,da ostanem nepokretnauser posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.11.2008 18:43:12   
Rožica*
Tudi jaz ga nisem stisnila, ne moreš zradi vseh apratur, ki jih imaš na rokah,....
So mi ga pa takoj pokazali, prinesli k glavi da sem se vsaj z ličko lahko malo naslonila nanj in mu dala enga lupčka.
Nato pa nadaljevali z posegom, malčka pa odnesli in opravili vsa testiranja, ga očistili,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2008 16:44:21   
Pacota
In kdaj vstavijo kateter? Pred posegom? Boli? Sem smesna, ko me to skrbi - me pa zato, ker imam s secnico kar naprej tezave.user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2008 17:14:36   
ejša1
Ja, kateter vstavijo pred posegom. Jaz sicer nisem imela carskega reza, sem rodila naravno  z epiduralno, kjer tudi vstavijo kateter in moram reč, da mene vstavljanje ni bolelo. Ti najprej dajo lokalni anestetik na mesto vboda (bolečina kot npr. pri cepljenju gripe), potem ne boli več nič. Mogoče je tudi odvisno od izurjenosti anesteziologa.

Kar se pa spinalnega CR tiče (sem bila spremljava porodnice pri dveh CR s spinalno) je pa tako, kot so povedale predhodnice. Dojenčka ti pokažejo na hitro, toliko da mu daš lubčka, potem ga odnesejo (umivanje, cepljenje, tehtanje,...), tebe pa zašijejo.

Enim porodnicam je ta izkušnja neprijetna, ker med posegom čutijo, da se nekaj dogaja z njihovim telesom. Pri tem ne mislim, da čutijo bolečino, sploh ne, nenavaden je občutek, da ti pač nekdo nekaj dela v trebuhu. Porodnici, pri kateri sem jaz bila spremljava, je ta občutek opisala kot neprijeten, vendar je pa treba vedeti, da je tak način anestezije manj obremenjujoč za telo. Potem tudi ni zoprnega prebujanja iz narkoze, zato lahko dojenčka prejmeš v naročje dosti prej (ko ti zašijejo rano). Še najpomembneje pa je to, da si vseeno na nek način zavestno zraven, slišiš prvi jok, se razveseliš (in tvoj partner tudi, če greš roditi v porodnišnico, kjer dovolijo prisotnost partnerjev pri spinalnem CR), ne pa da se čist omotičen prebujaš. Ker kolikor slišim, porodnice, ki so rodile s CR v splošni anesteziji, najbolj moti to, da so prikrajšane za tisti magični trenutek rojstva.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2008 17:17:26   
seny
Pacota , kateter ti vstavijo med samim posegom- sploh nič ne čutiš.Odstranijo ti ga pa drugi dan, to pa samo malo zapeče - nič strašnega.Le pogumno ...Je pa razumljivo , da te skrbi, je  mene tudi in to drugič bolj kot prvič.Srečno.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2008 20:56:34   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

In kdaj vstavijo kateter? Pred posegom? Boli? Sem smesna, ko me to skrbi - me pa zato, ker imam s secnico kar naprej tezave.user posted image

Ti verjetno misliš urinski kateter. Meni so ga vstavili po CR (urgentni), ko sem se zbudila. Mene ni nič bolelo, tudi čutila nisem da so ga vstavili. Imela pa sem ga 2 dni.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2008 21:51:27   
petrazg
Hvala za odgovore punce user posted image .  Pa bi se še enkrat odločile za spinalnega?

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2008 22:03:16   
Anonimen
Jaz ne,vendar velike izbire nimam,ker imam obvezni CR.Samo tako razmisljam sedaj,ce bi bila pa res na tem...

(odgovor članu petrazg)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2008 23:27:40   
Pacota
Urinskega sem mislila jauser posted image . Ful mi je neprijetno, ko vem, da ga dobim, sem si kar v glavi naredila, da me bo potem ful dolgo mucila bolecina secnice, ki je vsaj meni grozno neprijetna a zal pogosta.

Sama bom imela spinalno cez 14 dni (ce me ne prehiti), odlocila pa sem se ravno zato, da bi bila lahko prisotna ob prvem joku... in da bo lahko prisoten tudi moj mozek, ki si prav tako zeli to izkusnjo.

Me je pa tudi strah, da mi ne bi slo prevec na bruhanje. Ko so mi na ta nacin operirali koleno, se mi je zelodec 1x obrnil - na sreco prazenuser posted image , se zdaj pa mi ni jasno ali zaradi spinalne anestezije ali zaradi presranostiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?