|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
26.12.2008 14:34:53   
Andromeda
Živjo!

Božič je za nami, smo fino jeli, počivali, se igrali in gledali TV. Obiskov nismo imeli in tudi mi nismo nikamor šli, ker ima Dario v ponedeljek operacijo in mora bit do takrat v vatko zavit user posted image

orka in Ema
- čestitke za 4 mesece! user posted image user posted image user posted image

bobika1 - AD3 kapljice so vitamini, ki jih dojenčki ne dobivajo dovolj z mlekom, pa premalo sonca je pri nas, zato jih moramo dodajati (ki spodbujajo tvorbo vitamina D), za bolj čvrste kosti. Če bo Matic imel krče, pa povej P in ti jih naj zamenja z D3 kapljicami.

onur - mi nimamo klasične štorklje, ampak tole zadevico http://www.ekokamra.com/artikel_detajlnejse.php?id=291, v pikapolonici imajo pa takšno http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/kengoruji-in-nahrbtniki/pestunja-oranZna/541183830032054118

Tako, zdaj grem pa kosilo skuhat, bojo danes kar lignji, ker imamo mesa že vrh glave...

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 601
26.12.2008 15:20:44   
_katja_
Končno sem prebrala vse za nazaj:)

Naš na srečo AD3 kapljice dobro prenaša, tako da ni problema. Sem pa kupila še Sab simplex, ker ima v črevesju kar nekaj zraka, pa je pediatrinja predlagala, da se sprdi (ceprav ze itaq ful prdi). Samo jih se nisem probala. Prvi pregled smo imeli en teden nazaj. Je vse okej, težek je 4540g, zrastel pa naj bi samo za 1 cm, se pravi, da jih ima 55. Samo mi je čudno, ker se mi zdi bo bodyjih da je zrastel vec. No dobr, sej ni tolk vazno. Vazno da dobro napredujemo:)

Dobrodošlica vsem novim user posted image

Kriza pri dojenju: mi je ze svakinja razlagala, da je imel tamal obdobja, ko je bil skoz na joski. Ampak to je takrat, ko se poveča ppotreba po kolicini mleka in preden se ta vecja kolicina mleka ustvari traja nekaj casa. Ona je rekla da je bilo kak teden.

Meni je pa uspelo črpanje mleka in Nace je tudi pojedel pridno po flaski. Tako da zdaj lahko tudi sama kam grem in ga ati zrihta. Samo ne vem cist točno kolk Nace poje na obrok. No saj bom imela pripravljeno nekaj mleka, pa potem se malo caja ce bo kriza. 4 urce bosta ze zdrzala sama, brez mamice.

Kaksen lep soncek je danes:) Samo malo prevec piha. Ampak vseeno smo sli na krajsi sprehod. Smo pa bila v soboto v Bohinju, pa v ponedeljek v Kranjski gori. Prav dobro dene it na kak izlet. Pa še Nace v avtu spi, v vozicku pa tudi. Čez dan mi pa doma skoraj nič ne spi. Kar skoz gleda ko cuk. Vsake toliko ga zmanjka za kaksnih 5 ali 10 minut, potem pa spet gleda. V vozičku ali pa avtu pa vedno takoj zaspi in potem tudi ko ga prestavimo v posteljico lepo spi naprej. Doma ga pa čez dan nikakor ne morem uspavat user posted image Pa bi se ful prileglo ce bi zaspal za kaksno uro ali dve. Pa saj tudi ko je buden se naceloma ne joka, malo v lezalniku, malo po rokah,... Ce zaspi v lezalniku ga jaz pustim. Ker itaq ne spi vec kot urco. Sem ga ze parkrat prestavila v posteljco, pa se je zbudil.  Vem, da ni prevec dobro, ampak saj ni cel dan notr.Mi je pa babca rekla, da je vazno da ni oprt na noge, da so prosto pokrcene in stopala prosto.

Naš ima tudi malo suho kozo, izgleda na dolocenih mestih kakor da bi se mu en sloj luscil stran (predvsem po celu in glavi), ampak mislim, da niso temenca. Pa zaenkrat nic ne mazem, ker gre počasi samo stran.

Koliko časa imate otrocke v vodi, ko jih kopate?

lp
K

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 602
26.12.2008 16:54:16   
mojsoncek
onur, Moj škratek ima veliko izbiro http://www.mojskratek.si/default.asp?mID=sl&pID=modul_it . Jaz sem jo pri njih vzela

glede kapljic... nam je pediatrinja predpisala D3, ampak je predlagala naj kupimo avstrijske kapljice Oleovit (dobijo se tudi pri nas v Skofji loki, v lekarni Arnika) in jih jemljemo dokler bo imel Nejc bolj "nemirno crevesje".

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 603
26.12.2008 16:55:18   
onur
onur - mi nimamo klasične štorklje, ampak tole zadevico http://www.ekokamra.com/artikel_detajlnejse.php?id=291

Andromeda, kaj to si naročila preko neta (če povej kakšen naslov) in ali se da kje videti v živo?

Jaz mojo kopam vsak dan, dvakrat tedensko jo namilim. V vodi jo imam mislim, da kakšnih pet do deset minut, mogoče kdaj tudi kaj več (nisem šla nikoli za tem), pretirano pa ne. Sicer pa uživa.

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 604
26.12.2008 17:47:46   
Jullija
Večer!
Tudi jaz sem novemberka, in sicer je mala Lana rojena 20.11.2008. Drugače smo dobro edino krči nas dajejo kar precej. Imave pa kapljice Bio Gaia, ki ji jih dajem že nekaj dni,ampak zaenkrat ni nobenega rezultata.
Ker mi mala ni hotela dudati, sem si morala mleko izčrpati, vendar sem s tem zdaj prenehala, saj mi je tudi presahnilo.
Zanima me, če katera kupi Aventovo električno prsno črpalko, staro dober mesec dni, malo rabljeno, v garanciji. Cena bi bila nekje okrog 80 Eur oz. po dogovoru. Nova stane 150 Eur.Pišite mi na ZS.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 605
26.12.2008 22:37:35   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Andromeda, kaj to si naročila preko neta (če povej kakšen naslov) in ali se da kje videti v živo?

Ja, naročila sem preko neta, samo klikneš na izdelek, potem vpišeš svoje podatke in čez 2 dni dobiš stvarco po pošti. V živo se pa ne da videt, ker je pač internetna prodaja. Razen, če pridete k nam na kavo, lahko vidš v živo user posted image

Če si zainteresirana za uno iz Pikapolonice, imajo pa itak trgovine po celi sloveniji, pa verjetno tudi kje blizu tebe in greš lahko pogledat. saj tudi jaz raje preden kupim zadevo, vidim v živo, ampak te štorklje, pestunje in slingi sploh ne prodajajo v trgovinah ala Baby center.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 606
26.12.2008 22:40:07   
Andromeda
Uh, sem pozabila...Jullija in Lana, dobrodošle! Bio Gaia jemljemo tudi mi, že več kot 2 meseca pa težko zatrjujem, da se je stanje bistveno izboljšalo. Lahko si mislim le, kaj bi šele bilo, če jih ne bi dajali user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 607
26.12.2008 23:04:53   
Bethany
Dober večer, mamice!
Nekaj strani nazaj se mi zdi, da je bilo govora o polivanju po obroku. Moja je tudi začela kar fejst polivat, tak da se mi zdi, da večino mleka spluva ven. Brala sem po forumih, da bi naj bil to kar pogost "problem" pri dojenčkih, t.i.želodčni refluks. Baje obstaja mlečna formula (Aptamil AR), ki pomaga preprečevati to pluvanje. Ima katera kakšne izkušnje s tem dodatkom?? Preden kupujem in potem ugotovim, da ni ok...

Pa še nekaj, ko smo glih pri hranjenju z dodatkom. Katere flaške uporabljate? Predvsem me zanima kaj uporabljate tiste, ki dojite in hkrati dodajate. In če se vam zdi, da so potem dojenčki manj aktivni na dojki, ko enkrat začnejo s flaško. Jaz bi rada našla takšno, ki bi čimbolj spominjala na hranjenje na dojki, da ne bi povzročila zmede... Trenutno imam Aventovo z najmanjšo luknjico. Sem pa brala, da so od Tommie Tippie flaške zelo podobne naravnemu sesanju. Kakšna mnenja??

Neposredna povezava do sporočila: 608
26.12.2008 23:08:00   
Bethany

...

Jaz mojo kopam vsak dan, dvakrat tedensko jo namilim. V vodi jo imam mislim, da kakšnih pet do deset minut, mogoče kdaj tudi kaj več (nisem šla nikoli za tem), pretirano pa ne. Sicer pa uživa.

Mi se kopamo vsak drugi dan, kakih 5 do 10 minut je v vodi, vedno pa dam v vodo par kapljic peneče kopeli od Penatena.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 609
27.12.2008 7:09:02   
onur
Dobro jutro in eno user posted image .

Andromeda, kako pa se ti zdi ta pestunja, si zadovoljna. Malo jo opiši.

obroku. Moja je tudi začela kar fejst polivat, tak da se mi zdi, da večino mleka spluva ven. Brala sem po forumih, da bi naj bil to kar pogost "problem" pri dojenčkih, t.i.želodčni refluks. Baje obstaja mlečna formula (Aptamil AR), ki pomaga preprečevati to pluvanje. Ima katera kakšne izkušnje s tem dodatkom?? Preden kupujem in potem ugotovim, da ni ok...

Provaj ji med dojenjem večkrat podirat kupček. Pri meni je deloma učinkovalo, ker če se fejst naje iz ene joške, nato vse zbruha, če pa vmes podiramo pa je boljše.

Pa še nekaj, ko smo glih pri hranjenju z dodatkom. Katere flaške uporabljate? Predvsem me zanima kaj uporabljate tiste, ki dojite in hkrati dodajate. In če se vam zdi, da so potem dojenčki manj aktivni na dojki, ko enkrat začnejo s flaško. Jaz bi rada našla takšno, ki bi čimbolj spominjala na hranjenje na dojki, da ne bi povzročila zmede... Trenutno imam Aventovo z najmanjšo luknjico. Sem pa brala, da so od Tommie Tippie flaške zelo podobne naravnemu sesanju. Kakšna mnenja??

Jaz mam od aventa, sem dala cucelj z dvema luknjama, ker je že mesec mimo, sem pa kupila tudi od tommie tippie, pa nisem zadovoljna, ker se cucelj kar vdira. Naši dodam tam ene dvakrat na dan, pa iz joške še vedno vleče. Ni mi razlike, da manj zaradi dodajanja, ker itak je bila že na začetku zaspanček. Jo pa vagam tako, da kile gredo gor. Caligula je imela tudi flaške od tt in je bila zadovoljna.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 610
27.12.2008 11:54:06   
mojsoncek
Cau! Mogoce imam kaksno minutko casa, da kaj napisem user posted image

kopanje - Nejca kopamo tam nekje na dva dni, v vodi ga pa namakamo kaksnih 5 - 10 minut. Odvisno kako je pri volji. Z milom ga pa umivam cca. 2x tedensko.

onur, se na Moj skratek si poglej... ne vem, ce si vceraj videla, ko sem ti link pripopala http://www.mojskratek.si/default.asp?mID=sl&pID=modul_it ... drugace pa imamo mi taksnega http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=275&detailID=709&ime=Hotsling_Everyday

Mi tudi od srede, po nasvetu pediatrinje, uporabljamo probioticne kapljice BioGaia. Toliko, da se mu malo uredi prebava. Krci ga prav dosti ne matrajo, ampak ga pa se vedno napenja.

Bethany, sicer jaz dojim, ampak sem pa slisala, da naj bi se pri refluksu dajalo Aptamil AR. To pa zato, ker je malo bolj gost in zato "lazje" ostane v zelodcku. Probajte jo imeti kaksne pol urce po obroku bolj v pokoncnem polozaju, za spat pa tudi dvignite vzglavje za 30 stopinj.

No, zdej pa grem... bodite lepo!

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 27.12.2008 12:03:13 >

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 611
27.12.2008 12:52:32   
_katja_
Jaz imam navadne cuclje od aventa. Ker dojim z nastavki ni problema, je takoj zagrabil po flaski.

Kopanje: mi ga pa po nasvetu patronazne milimo enkrat na 14 dni. Pravi umazancek je napram vasim dojenckom user posted image zaenkrat se mi zdi to vredu. Če bo pa potreba ga bomo pa veckrat milili. V vodi jih imamo pa vse priblizno enako. Sem pa sama še malo nesigurna glede prijema dojencka med kopanjem. Kar trda ratam, ko ga kopam. Me je kr mal strah da se mi kam zmuzne...

lp
K

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 612
27.12.2008 13:09:05   
nagajiva
Ojla

Mi se trudimo zaspat, pa mu tako ne rata user posted image user posted image user posted image ....je prav smešen. Oči kar padajo skupaj, pa ko jih zapre, jih hitro spet odpre, da slučajno ne zamudi česa user posted image user posted image .
Mi je pa prav čudno danes, ker je sobota, moj pa v službi (drugače nikoli ne dela vikende). Pa včeraj se mi je cel dan zdelo, da je nedelja user posted image user posted image . Sem čist zmešana te dni.....
Kopanje-mi se kopamo vsak dan. Mi je lažje, kot pa ga matrat s krpico....Poleg tega pa še ful uživa v vodici. Milimo pa se cca. 2x na tedn.

Ah, alarm.......

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 613
27.12.2008 13:50:28   
zara13
Helou!

Evo na hitrco, da se vam javim. Sicer vas berem, samo ne utegnem kej napisat..ecola imam par minutk user posted image

Emi in celi njeni družinici, čestitke za 4 mesece!!!! user posted image
Julija dobrodošla!! user posted image

Bethany
- mi uporabljamo AR formulo zaradi refluksa. Nam žal Aptamil AR ne odgovarja, mi je ostala še cela vrečka zapakirana in, da ne kupuješ, ti jo komot pošljem, ker Tian je ne bo pojedel. Če želiš, mi kar pošlji naslov na ZS pa ti pošljem, da probate. Sedaj imamo Novalac AR in ta mu odgovarja.

flaške - imeli od začetka Aventove, ker sem imela tudi ročno črpalko od Aventa pa, ko je jedel, mu je dostikrat teklo s strani. Po prvem obisku v razvojni pa nam je zdravnica svetovala Tomiee Tippiee, ker res zgleda cucelj kot bradavica. Je res, da je cucelj zelo mehek in se z lahkoto upogne, a so nam tile cuclji zelo fajn, ker mu nič ne teče okoli in lepo zagrabi in poje. Pač odvisno verjetno od otroka, enim so taki cuclji ok, drugim pa ne.

kopanje - tudi mi se kopamo nekje do 10min in vsak drugi dan, uporabljamo pa otroško trdo milo, včasih tudi kopel.

Uff evo alarm..tko da šibam..lp

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 614
27.12.2008 14:18:49   
onur
onur, se na Moj skratek si poglej... ne vem, ce si vceraj videla, ko sem ti link pripopala http://www.mojskratek.si/default.asp?mID=sl&pID=modul_it ... drugace pa imamo mi taksnega http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=275&detailID=709&ime=Hotsling_Everyday

Sem videla včeraj link in sem si ga pogledala. Kako pa si ti zadovoljna s to zadevo. Mene edino moti, ker je treba vsakokrat vezat.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 615
27.12.2008 14:32:28   
mojsoncek

Sem videla včeraj link in sem si ga pogledala. Kako pa si ti zadovoljna s to zadevo. Mene edino moti, ker je treba vsakokrat vezat.

Mi imamo tisto "vreco" (pouch), ki je na drugem linku in je ni treba nic vezat. Je pa fajn zadeva. Na zacetku nosis otrocka v polozaju lupinice, ko ze drzi glavico, ga nosis spredaj, od sestega meseca naprej pa ga nosis na boku.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 616
27.12.2008 15:13:26   
_katja_
Veste kaj me še zanima: ali vsakokrat ko otroka previjete namažete ritko s hladilnim mazilom ali čim podobnim? Ali ga kdaj tudi ne namažete?

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 617
27.12.2008 15:13:45   
klavdiy4
Pozdravljene mamice...(sem skoraj napisala nosečke)user posted image user posted image user posted image ...

Kaj počnete? Moja Leila pančka že bolj kot 4 ure...tako da v kratkem pričakujem alarm....je bila vmes malce budna, ker je bila žejna in je po čaju takoj zaspala nazaj...Najbrž je malce zmatrana, ker je včeraj bolj sitna, ker spet ni mogla kakat dva dni in je šele danes zjutraj..tako da sedaj je nekoliko bolje...

Upam, da ste lepo preživele Božič, midve pa sva bile same z mojima staršema , ker je Leilin ati moral v službo, ....In tudi novo leto bova preživeli brez njega....user posted image  .....No pa je kljub finančni kriziuser posted image  nosil Božoček....user posted image Leili je prinesel brisačo strelčka, baby nivea set, pojočo žogico in bebe kužeka, ki se spreminja barve in po pol ure sam ugasne....je zanimiva ko gleda barve in obrača oči za njim....

Zara 13 - zelo lepo voščilo...user posted image user posted image

Dobrodošle vse nove novembrčice....

Lyra* - super da se je vse srečno končalo in je z Zaro vse O.K.

Poli* - naša Leila ima pa po rokah suho kožo in jo mažem z dojenčkovim hladilnim mazilom, katerega sva dobili v p.

Sicer pa se mi zdi da lepo napredujeva , tehtala je že dolgo ni, vendar se je vidno poredila...drugače pa imamo posvetovalnico komaj 14.1......

kopanje - kopali se še nismo, babica je rekla da jo bo kopala v zadnjih treh dneh rega leta pon.,tor.,ali sre. vendar se mi zdi, da bo kopanje moralo počakati do naslednjega leta, ker se je malce prehladila.vročine sicer nima, vendar je bolje, da kopanje malce počaka....

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 618
27.12.2008 15:19:57   
klavdiy4
_katja_ - jaz jo vedno namažem z dojenčkovim hladilnim mazilom...

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 619
27.12.2008 15:24:47   
klavdiy4
user posted image

to je najina Leila...je njena teta naredila to slikco.....samo obraz si je sposodila od nje...

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 620
27.12.2008 16:09:18   
onur
Veste kaj me še zanima: ali vsakokrat ko otroka previjete namažete ritko s hladilnim mazilom ali čim podobnim? Ali ga kdaj tudi ne namažete?

Jaz jo vedno namažem z riboderminom.

Kdaj ste ve prvič postrigle vašim bebicam nohte. Baje, da pred prvim mesecem ni dobro. Kopanje ko je otrok prehlajen: naša ima zamašen nosek, vendar jo jaz vseeno kopam.

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 621
27.12.2008 19:08:49   
Andromeda
Živjo!

klavdiy4 - kako srčkano Božičko imate! user posted image

_katja_ jaz ga po vsakem previjanju namažem s hladilnim mazilom. Tudi vedno mu ritko očistim z vato in toplo vodo, v P pa sem videla, da sestre, če niso bli pokakani samo s hladilnim namažejo brez umivanja.

onur
- sem kar zadovoljna s pestunjo, sicer jo pa zaenkrat bolj malo uporabljam. Je precej enostavna, samo zapneš una 2 traka na klik in si kot torbo daš čez ramo in potem dojenčka not, sej dobiš zraven tud knjižico z navodili kako pravilno uporabljat zadevco.

Dario je danes spet bolj buden kot ostale dni, je pa zato pred eno urco zaspal, ampak ga bom počasi zbudila in pripravila na kopanje, ker če mi zdaj v trdo zaspi, bomo imeli ponoči "veselico".

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 27.12.2008 19:09:02 >

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 622
27.12.2008 19:11:01   
Andromeda
Sem spet pozabla...

onur
- prvič sem mu postrigla nohtke pri 1 mesecu, je imel res fajn dolge, sem pa to naredila med spanjem, lepo sem ga dala na previjalno mizico in postrigla. Mu pa ful hitro rastejo, tako, da mu jih moram zdaj 2x na teden strič, ker če ne se popraska do krvi.

Neposredna povezava do sporočila: 623
27.12.2008 19:36:00   
klavdiy4
Andromeda hvala sj bi jih dala v album pa še vedno neznam..mi napiše da nimam flash 9.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 624
27.12.2008 19:57:12   
onur
to je najina Leila...je njena teta naredila to slikco.....samo obraz si je sposodila od nje...

Srčkan božiček! user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobrodošlica vsem novim. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?