RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (26.7.2009 0:11:19)

Hello!

Joj, kolk je že ura, jst pa še vedno naokrog strašim [sm=smiley36.gif] Ene pridno odhajate na dopust, druge pa prihajate..

kravje mleko
- Dario ga je danes prvič dobil v eni žitni kaši od DM znamke.

onur - ravno ta teden smo obrnili sedež v smer vožnje, Dario je pa čisto navdušen nad tem.

Se meni samo zdi, ali je to poletje nenormalno veliko komarjev? Vsak večer oz. noč dobim vsaj 3 pike, pa tudi Dariu ne prizanesejo. Sicer ga namažem z repelentom od chiccota (piše, das je od 0m+), včasih ga pa tud pozabim in evo, ga takoj napadejo, V spalnico si pa ne upam dat tsitih raidov...

Nič, grem spat, da ne bom kr pred laptopom omagala.

Lahko noč!

_katja_ -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (26.7.2009 7:30:23)

mornin'

Mi smo obrnili Naceta v vozicku kak teden nazaj in zdej ful uziva ko gleda okol. V avtu ga bomo pa obrnili, ko pridemo z dopusta, ker se mi zdi da mu ni vec usec, če gleda nazaj.

FB: jest sm pa kr katja. Za ostale vem, ampak dve, ki sem jih pa nazadnje dodala pa ne vem kateri dve sta. Sumim da  sta iz rra.

andromeda: v kateri kasici je kravje mleko? A to je kaksne posebne obdelave? Jest sem imela v mislih klasicnega po flaski.

Lp iz Bohinja!

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (26.7.2009 13:01:17)

_katja_ - sem jaz tudi mislila kravje mleko, da ga sam dodaš v kašo, pa sem se malo nerdono izrazila [sm=smiley1.gif] Po flaški ni priporočljivo do 1 leta, predvsem zaradi premalo železa in drugih snovi, ki jih ima AM toliko, kot jih pač rabijo naši dojenčki.

mojsoncek -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (26.7.2009 14:49:30)

IZVIRNO SPOROČILO: onur

voznja z vozickom... od cetrtega meseca naprej je Nejc obrnjen naprej v smeri voznje. Raje gleda okolico, kot mami

o sem tud jaz [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] , sem mislila v avtu!

pardon... "voznja" ni bila natancneje definirana, pa sem mislila, da gre za vozicek. V avtomobilu pa itak, da se vedno v lupinici, obrnjen nazaj. Cim dlje, tem bolje! Jaz sem pri prvem sprasevala kako in kdaj in podobno, pa mi je ena rekla, naj si dam na glavo motoristicno celado in pri 50 km/h na hitro zabremzam. No, to je tako nekako, kot pri dojenckih, katerih glava se vedno predstavlja velik del telesne teze in vratne misice tezko zadrzijo glavo ze pri malo intenzivnejsem zaviranju. Sicer pa raje polomljene nogice, kot pa zlomljen vrat. Pa se mi zdi, da je malo bolj pomembna varnost, kot pa to, kaj je nasim piscanckom vsec in kaj ne. No, ampak to je samo moje skromno mnenj.

poli* -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (26.7.2009 17:05:12)

Ojla mamice.
Sedeži. Naša punca je še vedno v jajčku in bo ziher še kak mesec. Zaenkrat se ne pritožuje in skoraj vedno zaspi, ko se peljemo. Pa premajhna ji tudi še ni.

V vozičku pa gleda naprej, odkar smo jo dali iz košare (pri 5 mes.)- na začetku je 2 dni protestirala, ker naju ni videla, sedaj pa uživa.

lepo se mejte

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (28.7.2009 8:37:13)

Živjo, mamice!

y<< - no, tole je Dario napisal, zdej bom pa še jaz kaj napisala, preden mi ne bo iztaknil kabla od tipkovnice [sm=smiley36.gif]

mojsonček - si mi dala misliti glede sedenja v smeri vožnje, tako, da bomo sedež prestavili. Ko seveda dobimo naš avto nazaj, ker je še vedno na servisu - mu je šel motor in sedaj čakamo in čakamo na drugega...

evo, Dario že sitnari, bo treba it na sprehod...

carly -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (28.7.2009 13:26:10)

Ojla punce,
sem končno imela spet tolk časa da vas še tukaj malo pokukam.Pa nisem nič za nazaj brala tko da nisem nič na tekočem.

V glavnem mi pridno rastemo in se razvijamo.Taja se že cel mesec sama postavlja na noge, ob opori seveda, pa peti zobek ji je pred parimi dnevi ven pokukal sedaj pa še šestega čakamo, sicer pa spimo še vedno ne, ima kakšno noč malo boljšo pa kakšno slabšo, ampak še ni blo ene da bi jo prespala, če dvakrat vstanemo je to kar dobra noč.

Sem nekaj zasledila glede sedeža v avtu, mi imamo že od sedmega meseca sedež obrnjen v smeri vožnje, v lupinco je nismo spravli pod nobenim pogojem, je bil tak jok, pa je tudi pediatrinja rekla da ni problema ker itak že lepo sama sedi, pa tudi glede prehrana nam je svetovala naj čim manj kompliciramo in ji čim več tistega kar sami jemo dajemo (seveda manj soljeno in predhodno uvedeno v prehrano).Smo bili tudi na pravokacijah za kravje mleko in šli lepo skozi, čeprav ima občasno še vedno flekce pa ne pogruntamo od česa.

orka -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (28.7.2009 21:12:19)

helow
ooooooooo kako lepa podlaga,se da lepo čekirat....no ,mi smo brez avta,smo starega prodali in čakamo večjega,saj nam pet sedežev ne zadostuje več...
Danes pa se je Emi nekaj zgodilo pa še ne wem kaj,je nenormalno siiiiiiiiiiiiiiiiitna....to danes ni bilo za zdržat,pa vendar sem še tu,tudi sedaj še ne spi in kar skače po postelji in vpije...tega vpitja pa sem zadnja dva dneva že pošteno nažrta...sploh ne wem kaj ji je....
no danes je naša mala za večerjo jedla čokolino kar na svežem alpskem mleku 50/50 voda/mleko in okus je čisto drugačen kot na AM...je pojedla 2x več kot to običajno poje Ajda(6),sem imela kar izbuljene oči ko sem opazila,da je skleda prazna...ni kej bo pa hitro debela kot mami,hihihi

mojsoncek -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (28.7.2009 21:33:47)

IZVIRNO SPOROČILO: orka

Danes pa se je Emi nekaj zgodilo pa še ne wem kaj,je nenormalno siiiiiiiiiiiiiiiiitna....to danes ni bilo za zdržat,pa vendar sem še tu,tudi sedaj še ne spi in kar skače po postelji in vpije...tega vpitja pa sem zadnja dva dneva že pošteno nažrta...sploh ne wem kaj ji je....

orka, jaz sem pri mojih dveh fanticih opazila, da obdobju povecane sitnosti vedno sledi nek napredek. Pa naj bo ta napredek na fizicnem, govornem ali pa kaksnem drugem podrocju. Saj ves... minilo bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kar se tice cokolina... bravo punca!

onur -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (28.7.2009 23:08:26)

.je pojedla 2x več kot to običajno poje Ajda(6)

bravo. naša je tudi na morju jedla ko nora tako, da sem samo gledala. pa še ko smo se odpravljali domov sem ji zjutraj dala flašo in nato čez kakšno urco in pol na trajektu zraven nje sedi teta s kruhom, ki ga je. naša mala pa jo gleda in jezik ven (kot da ne bi jedla že sto let). in seveda ji je tetika nato dala kruh. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

poli* -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 9:23:46)

Ojla.
Mene pa neki zanima. Drug teden imamo pregled pri ped. in vem, da me bo spraševala tudi o prehrani. Sicer še dojim, ampak v čokolino dajemo navadno alpsko mleko in tudi jogurte obožuje. Ali naj torej povem, da dajemo alp. mleko in jogurte, ali ne? Jih neb rada preveč slišala

orka -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 11:02:54)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Ojla.
Mene pa neki zanima. Drug teden imamo pregled pri ped. in vem, da me bo spraševala tudi o prehrani. Sicer še dojim, ampak v čokolino dajemo navadno alpsko mleko in tudi jogurte obožuje. Ali naj torej povem, da dajemo alp. mleko in jogurte, ali ne? Jih neb rada preveč slišala

veliko je odvisno od P ki ga imate,saj si niso vsi enakih mnenj...drugače pa so naši malčki že dovolj stari,da jedo jogurte in mlečne izdelke (skuta,sir,...) za mleko so si pa res deljenih mnenj, vendar pa če ni bilo nobene alergije ne vidim razloga, da otrok nebi pil in jedel z navadnim mlekom....jaz sem prav vesela, da lahko začnemo z alpskim svežim, mi vsaj ne bo potrebno več dvakrat delat, sedaj bom za vse tri skuhala ml.riž,pa gres,....Ti kar povej,saj če ne lahko več škode narediš kot pa koristi in ti bo že P povedala a je prav ali ne...moje mnenje

mojsoncek -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 11:06:30)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Ojla.

Se kar strinjam z orko, kar je napisala... sicer pa ne vem, zakaj bi se bala pediatrinje, ce se ne bojis dajati mali kravjega mleka. To je tvoja odlocitev... mame itak same najbolj vemo, kaj in kako nasi malcki prenasajo raznorazne zadeve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

No, pa se ena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kava.gif[/image] za vse zaspanke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pomar*ANČA* -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 13:06:31)

hej,en hiter pozdravcek iz dopusta-čatežkih toplic.še tuki ne morem brez vas.
V enem avtu je že v zicu,v drugem ki ga pa uporabljam vsak dan je pa še v lupinci,ampak bomo mogli počas kupit še en zic,lupinca bo hmal premejhna.mleko in jajca mu bom začela dajet ko pridemo z dopusta,vse ostalo pa že je.še vedno štrajka z spanjem tako da bova pohitela in mu čimprej zrihtala sobico, da začnemo z drugačnim režimom.drugac se pa gal kar spusti,je parkrat kar fajn padel, tudi z vozičnom je pretekel kar dobro pot,ker se mu jd spelal.....zdej sta pa soncka moja iz vode in je huda lakota, se oglasim še kasneje:)

carly -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 21:12:40)

Smo jo tud mi preselili v svojo sobo, pa kakšnega napredka glede spanja ni, mogoče še celo malo slabše, tko da pomaranča mogoče bo pri tebi drugače, upam da ne upaš zaman[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 21:27:03)

Hello!

Evo še mene po 24-urnem internetnem mrku...hja, smo "pozabili" račun plačat...se zgodi, če ima človek preveč časa [sm=jezicek.gif]

čokolino - mi smo ga tudi včeraj dali prvič in to s KM, navdušenju in mlaskanju ni bilo ne konca ne kraja, jaz nikoli tolk čokolinota ne pojem [sm=smiley36.gif]

sitnarjenje
- smo na istem par dni...jaz pa tud potem tečna ko sam vrag [sm=hudicek1.gif] Danes sem še jaz začela vpit zraven, pa je utihnil in me debelo gledal...no, vem, da ni lepo, ampak sem mogla tud jaz svojo ihto ven spravit [sm=smiley36.gif]

Nič, grem še nekaj pospravit, pa počasi pod tuš in spat, jutri ob 7.45 imamo fizioterapijo.

Lahko noč!

onur -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 21:31:09)

živjo. sem se pa že spraševala kje si andromeda. mi pa gremo sedaj spat. zdaj ko so daljši dnevi hodimo spat bolj kasno kot ponavadi. edino če je mami sama (ko gre ata v nočno) gremo prej spat - ma samo čebelica, mama pa nato ponočuje po hiši. drugač pa poskušamo kobacati, pa danes smo se v banjici potegnili na kolenca, se pa iz sedečega položaja damo na vse štiri.

_katja_ -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 21:36:09)

čao!

Jaz tudi eno kratko javljanje z dopusta:) Uzivamo 100 na uro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Bili smo že na Komni, Vogarju, Ratitovcu in Mrežcah. Potem pa se malo tečeva in kolesariva z možem izmenično. Vmes pa  malo poležavamo ob jezeru, kjer je FUL vozičkarjev in majhnih kostrunov. Nace v nahrbtniku zelo uziva.

Sedež bomo zamenjali ko pridemo domov s dopusta, ker se je danes spet ful jokal. S kravjim mlekom bom začela v drugi polovici avgusta, ko bo dopolnil 9 mesecev. Bom pa pil kar domačega, razredčenega. Sem mu pa dala včeraj malo pudinga, skuhanega iz alspkega mleka in je bilo vse ok.

Jutri pa pridejo moji sem na obisk, tako da bova sla lahko z dragim skupaj na eno kolesarsko turco[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Aja spanje: se je spet poslabšalo.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ampak upam, da bo slabšem obdobju pride boljše:) Bo pa tudi Nace sel kmalu v svojo sobo.

Orka: držim pesti, da sitnoba mine čimprej !

Na FB sem dodala (že nekaj časa nazaj) dve prijateljica: sta od tukaj? Barbara P. in Dragana K. Pa še Rebeka? Sori punce, sam da malo vem kjera kam pase.

lep večer!
K

mojsoncek -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 21:37:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Nič, grem še nekaj pospravit, pa počasi pod tuš in spat, jutri ob 7.45 imamo fizioterapijo.

potem se bomo pa spet srecali... vi boste koncali, mi pa zaceli ob 8.30 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

onur -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 22:43:03)

Barbara P
onur

onur -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (29.7.2009 22:44:45)

ve kakšen za kakšna internteno stran za razvijanje digitalnih fotografij preko neta? prej sem jih razvijala preko mixilaba, vendar ne razvijajo več fotografij 10*15

_katja_ -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (30.7.2009 6:32:33)

Onur: jaz jih posiljam preko neta, preko efoto. Men so ql fotke, pa se iskat jih grem lahko v citypark.

Dobro jutro in lep dan! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pomar*ANČA* -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (30.7.2009 8:57:48)

uf,za mano je prespana noč, zbujal se je na eno uro in potem kričal dobro uro....bogi sosedi,saj se full sliši med apartmaji,verjetno tudi niso kaj veliko spali.ko bo šel v svojo sobo ga bom lažje pustila malce jokat,ker zdaj ga takoj vzamem h seb da se vsaj dragi naspi in da ne hodi čisto bogi delat.
Slikce damem razvijat preko digifoto, sem zelo zadovoljna pa še če jih dam več kot 300 razvit mi računa 7centov na slikco, drzgače je pa 9centov pa full hitro jih dobim, do zdaj sem jih naslednji dan že imela.

Andromeda -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (30.7.2009 9:47:04)

Hello!

Mi smo bili na fizioterapiji, živa katastrofa danes...10 minut je blo še kar OK, potem pa dretje in dretje, kaj takega še ne...je točil debele krokodilje solze. Fizioterapevtka je bila kjub temu zadovoljna, ker je bil toliko zaposlen z dretjem, da se ni kaj dosti upiral in je lahko naredila nekaj vaj [sm=smiley36.gif]

A je kaj takega v zraku? Pa še včeraj zvečer se je zbudil okrog 22. ure in koraj do polnoči rogovilil, se vrtel po postelji in vpil...HB vsaj jokal ni, je očitno na fizioterapiji nadoknadil [sm=smiley36.gif] Sedaj pa mirno pančka, upam, da čim dlje, ker bi si šla kavico skuhat in jo v miru popit.

Eno? - kolikokrat na teden dajete vašim otročkom meso?

onur -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (30.7.2009 9:54:24)

Eno? - kolikokrat na teden dajete vašim otročkom meso?

3-4 štirikrat, pa tudi manj

Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>