|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška
26.11.2008 21:55:13   
Anonimen
Pozdravljene

Me zanima če mi lahko katera pove kaj mi je za naret. Sem v 16 tednu in sem na bolniški zaradi nizke posteljice in krčev v spodnjem delu trebuha. Ker mi v službi ne morajo omogočit lažjega dela (delam v kuhinji) bolniška pa mi poteče 10.12  ne vem kaj lahko storim. delat tako ne morem ker je G tudi napisala omejitve. Ali me lahko dajo nazaj delat. Prosim svetujte miuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška
26.11.2008 21:57:57   
cupacups
ne...ker ti bo ginekologinja podaljsala bolniško..verjetno do konca nosečnosti...vsaj tako je bilo z menoj...
prosi jo naj ti napiše bolniško do konca povej zakaj in ti jo tudi bo..verjemi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2008 22:01:01   
ninica04
Ja saj si najbrž svoji zdravnici nesla list, ki ga je napisala gin? Najbrž ti bojo podaljšali bolniško, saj tako ne moreš delat. Pozanimaj se še pri svoji zdravnici. Itak ti pa lahko tvoj osebni zdravnik da bolniško do enega meseca potem pa gre na komisijo. Ker nisi napisala kako dolgo si že na bolniški ti žal kaj več ne morem pomagat. Drugače pa seveda misli na svojo pikico in lepo počivaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2008 22:04:22   
tosja
Do 10.12. moraš od svojega G spet prinest potrdilo od  G. Pa pošlje na komisijo. Če te prav razumem si bila sedaj prvi mesec na bolniški. Od zdaj naprej pa mora it na komisijo. Verjetno pa imaš regled pri G pred 10.12.???

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2008 22:11:03   
Anonimen
Ja na bolniški sem od 19.11 in kontrolo imam 10.12 je zdravnica nekaj govorila o komisiji samo je nisem razumela ravno zato pa sem pisala vam. Se mi zdi da tu izvem več kot pa da sprašujem zdravnike. Zato pa prosim vse ki bi mi lahko svetovale da mi čimveč napišejo.

(odgovor članu ninica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2008 22:58:13   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja na bolniški sem od 19.11 in kontrolo imam 10.12 je zdravnica nekaj govorila o komisiji samo je nisem razumela ravno zato pa sem pisala vam. Se mi zdi da tu izvem več kot pa da sprašujem zdravnike. Zato pa prosim vse ki bi mi lahko svetovale da mi čimveč napišejo.

Ko greš 10.12. h G, ti bo dala papirje, ki jih odneseš k svoji osebni zdravnici. Ona da potem na komisijo in ti dobiš po pošt (priporočeno) odločbo na kateri ti piše do kdaj imaš podaljšano bolniško (največkrat je za 1 mesec, lahko pa je tudi za manj). To odločbo dobi tudi tvoj delodajalec. Ti pa moraš v službo odnest bolniški list za ta prvi mesec. To se potem (v glavnem) ponavlja vsak mesec. Jaz sem imela samo na koncu podaljšano kar za 2 meseca. Če nimaš strogega mirovanja pa naj ti osebna zdravnica napiše list, da imaš dovoljene sprehode, da ne bi imela slučajno kakšne težave s komisijo.
Ti boš sedaj dobila odločbo do 19.12. - če je slučajno ne dobiš pokličeš osebno zdravnico. Če pa je tud ne dobiš se ne vstraši, da moraš v službo. Želim ti, da se vse lepo reši in predvsem lepo, mirno in zdravo user posted image .

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2008 23:09:12   
Anonimen
Tosja

Sedaj po vsem tem sem dobila kar kup dobrih nasvetov.Mislim da bom sedaj lažje spalauser posted image  saj dejansko 14 urno delo bi z mojim trebuškom kar težko opravljalauser posted image . Je pa res da se verjetno vsaka malo prestraši in ne ve kaj lahko pričakuje. hvala ti za razlago

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2008 10:06:41   
jana banana
mislim, da nimas skrbi...
Jst sm se tud sekirala a bo komisija potrdila al ne, kaj bom pol nardila, pa sm glih vcer dobila odlocno, kr za 2 meseca - kar sploh nisem pricakovala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2008 11:15:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

mislim, da nimas skrbi...
Jst sm se tud sekirala a bo komisija potrdila al ne, kaj bom pol nardila, pa sm glih vcer dobila odlocno, kr za 2 meseca - kar sploh nisem pricakovala.

No super.user posted image

Drugače pa na veliko zdaj zaključujejo bolniške (komisija), z namenom, da se proračun ZZZS poveča. In user posted image dobivajo odločbe, da so v breme delodajalcu, z obrazložitvijo, da jim mora po zakonu nuditi ustrezno delovno mesto. Če le-tega ni, je dolžan dati user posted image na čakanje, plača je 100%, oz. povprečje zadnjih 3 plač. Podlo!

(odgovor članu jana banana)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2008 13:15:51   
vesela veselka
na tvojem mestu sploh ne bi razmišljala o vrnitvi v službo. Najprej je otročiček, nato vse ostalo!!!! Služba še bo.
Punce so ti lepo svetovale, skrbi za podaljšanje bolniške kot so ti napisale. To je moj nasvet, pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2008 7:55:05   
dushka
Upam, da ti bodo bolniško podaljšali, ker jo meni niso. Pa sem imela iste razloge kot ti.

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2008 11:27:20   
ajam27
Tudi jaz ti privoščim, da ti bolniško podaljšajo. Meni je namreč niso. Pa prav tako opravljam delo v kuhinji z nadurami in dvigovanjem težkih bremen.
Sem se potem z delodajalcem zmenila, da sem vmes 11 dni koristila dopust. Sedaj sem pa spet na podlagi mnenja G na bolniški. Tokrat mi je dal predlog do konca nosečnosti zaradi možnosti predčasnega poroda (sem v 25 tednu). Imam pa še veliko ostalih težav kot so neznosne bolečine v križu. Občasno niti 10 korakov ne morem narediti ne da bi me začelo špikati v spodnjem delu trebuha...pa ZZZS ne upošteva.
Je pa menda res, da so ZZZS najstrožji v LJ območju.

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2008 13:04:04   
titi3
Jaz sem bila po prvem mesecu komisijsko na bolniški tudi zaradi nizko ležeče posteljice. Ginekologinja naj ti napiše list z razlago in to daš osebni, ki pošlje na komisijo. Brez skrbi mislim, da ti bodo brez težav podaljšali.

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2008 13:17:36   
srecka82
Meni so ravno predvčerašnjem na komisiji podaljšali bolniško. So mi jo prvič podaljšali in sicer do 20.12.2008. Razlogi: nizka posteljica, bolečine v križu, zvijanje v spodnjem delu trebuha itd. Verjetno so mi jo podaljšali zaradi vožnje v službo kajti vozim se v LJ, ki je od mene oddaljeno 82 km kar pomeni, da dnevno sem prevozila 160 km. Mislim, da so mi zaradi tega podaljšali. Ali mi bodo naslednjič pa ne vem, čeprav dvomim, da bi me dali delati v 6. mesecu nosečnosti. Sicer pa se nikoli ne ve.

Srečno in upam, da ti bodo podaljšali.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2008 15:35:13   
Anonimen
jana banana: ja super da so ti podaljšal kar za dva meseca, ker večini podaljšajo sam za en mesec.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srecka82)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2008 14:12:40   
narcisa
Pozdravljene!
Malo brskam po netu,ker sem čisto šokirana.Moja zgodba je takšna!
Noseča sem 19.tednov.En mesec sem že v bolniški zaradi bolečine v križu in slabosti,ki se je pojavila po tretjem mesecu nosečnosti in imam nizko placento.Vsi so me prestrašili kot g.in kot osebna zdravnica,da moram mirovat in nič dvigovat,to je težko,ker imam doma 15.mesecov starega sina.Osebna zdravnica je dala predlog za dva meseca za komisijo,drugače pa pravi da da za en mesec.In danes dobim odločbo,da moram jutri v službo!Skoraj bi me kap,ker sem bila sigurna,da bodo odobrili.In sedaj naj grem spet za osem ur sedet user posted image ?Res sem čisto šokirana.Sem vzela kar dva dni dopusta,da pridem k sebi in,da grem nazaj k zdravniku po bolniški list,ki ga moram nesti v službo in da jo povprašam kaj si misli o razlagi komisije.So se res spravili na nosečnice?Se ne bi raje na tiste,ki resno zlorabljajo bolniško in so med tem času na kakšnem dopustu,res grozno!
Ja pa kaj čem,če bom mogla,bom pa šla.
Mogla sem se izkašljat!
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2008 14:27:08   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: narcisa

.So se res spravili na nosečnice?Se ne bi raje na tiste,ki resno zlorabljajo bolniško in so med tem času na kakšnem dopustu,res grozno!

Se strinjam. Šparajo pri ZZZS.
Hkrati pa država želi večjo nataliteto. Ko dajo nosečnice s težavami v breme delodajalcem spet povečujejo težjo zaposljivost žensk. Saj v stari jugoslaviji so nosečnice delale, samo so prekladale kakšne listke in tudi, če niso nič delale jim noben ni nič rekel, ker so bile firme državne. V tujini pa mame lažje ostanejo doma saj očetje zadosti zaslužijo, pri nas ni glih tako.
Sedaj pa dajo nosečnico delat, briga delodajalca kakšne težave ima. Kakšni so postopki pri inšpektoratu za delo glede pogojev dela pa še nisem slišala? Ali to sploh deluje?
S tem, da se rojevajo otroci prezgodaj je pa tudi veliko stroškov. In to gre tudi v breme ZZZS.

Drugače pa bolj ko slišim od tega ZZZS ja bolj mi gre na bruhanje. Lažje dobi 3 mesece bolniško moški s težavami s palcem na nogi, kot nosečnica s cerklažo. Meni niso povrnili samoplačniško operacijo na očesu s katero sem zmanjšala možnost oslepitve, ženskam ki so prekomerno poraščene pa plačajo lasersko odstranitev dlak zaradi psiholoških težav. Res zelo objektivno.

< Sporočilo je popravil Leela -- 3.12.2008 14:32:16 >

(odgovor članu narcisa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.12.2008 16:17:01   
Anonimen
Narcisa, jaz bi se pritožila oz. še zagrozila z odškodninsko odgovornostjo. So se pa res spravili na user posted image , očitno jim teče voda v grlo, ker je konec leta in je treba imeti dobre rezultate.

(odgovor članu Leela)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?