|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del
14.1.2009 13:20:40   
Tina 28
jazu sem zadnjič brala, Kaj dajete 8M starim. tolk bodo naši kmal. In kao, da isto kot odraslim le manj soli. Jaz še vedno pridno delam sadne kašice in zeljenjavne kuhane v sopari. Zabelim še kar samo z mini žličko olivnega olja. In tudi mesek dam kar zraven v soparo kuhat. Ne vem ali so lene da bi ekstra kuhale, al se bojijo, da potem ne bo hotel jesti hrane pripravljene po jusu in ne v natur varianti.

Jaz mam srečo pri zeljenjavi...je BIO, saj je z mamičinega vrta. Razen kako cvetačo kupim. Pa prav projekt mi je tole z GH...ful načrtujem obroke. Vedno dam krompir eno od rdeče ali bele zeljenjave(ali korenje, oranžno bučo, cvetača) in eno od zelene (brokoli, bučke, špinača, grah), saj imajo različne vitamine.

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 4726
14.1.2009 13:21:17   
aleksandra silvija
http://www.eko-kmetije.info/

še enkrat lepim link

tu pa je npr. moj izbor za perutnino:
http://www.eko-kmetije.info/rezultati.asp?tip=2

Neposredna povezava do sporočila: 4727
14.1.2009 13:34:07   
lunca14
tina............kaj pa če namesto teletine,poskusila s kuncem,je dietetičen,pa še alergikom ga vedno priporočajo,tako,da je manj sporen kot govedina ali perutnina.

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 4728
14.1.2009 13:37:10   
Anonimen
Hja, sezname imamo pa res različne kar se tiče o Gh, zato jaz ne komentiram več. Raje ne, da ni vroče krvi.user posted image

Eni vidim mate kar veliko snega.user posted image Pri nas so komej zdej plužli.user posted image

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 4729
14.1.2009 13:49:42   
aleksandra silvija
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Hja, sezname imamo pa res različne kar se tiče o Gh, zato jaz ne komentiram več. Raje ne, da ni vroče krvi.user posted image

Eni vidim mate kar veliko snega.user posted image Pri nas so komej zdej plužli.user posted image

Saj, seznami so različni.
Vsaka mamica odloči po svoje.
Ampak če ti daješ nekaj svojemu otročku kar jaz svojemu ne, te zaradi tega še ne bom napadla.user posted image
Te pa bi, če bi to zame prepovedano stvar dala mojemuuser posted image user posted image user posted image .

Sama npr. kompliciram glede glutena(dala sem mu sicer že poskusit skorjico kruha, ampak to je bilo vse) in se bom izdelkom z glutenom izogibala še vsaj mesec, dva.
Še bolj pa sem paničar pred kravjim mlekom in mlečnimi izdelki.
Saj poznaš tisto--kogar piči kača, se boji še zvite vrvi.
Številni neugodni okoljski vplivi lahko povzročijo avtoimuni razpad pankreasnih celic beta pri predispoziranih osebah. Pri dojenih otrocih je manjša možnost nastanka sladkorne bolezni tipa 1 kot pri hranjenih s kravjim mlekom. Zaradi nezrelosti dojenčkovega črevesa lahko pride do sistemske preobčutljivosti organizma za določene proteine, zlasti bovine albumine, ki so prisotni v kravjem mleku. Dejansko so ugotovili, da je sosledje 17 aminokislin v kravjem albuminu enako kot pri proteinu p 69, ki je sestavni del površine pankreasnih celic beta. Pri novoodkritih pacientih s sladkorno boleznijo v otroški dobi so ugotovili protitelesa proti proteinu p 69 v 99 %. Ti podatki kažejo na povezanost med nastankom sladkorne bolezni tipa 1 in uživanjem kravjega mleka v zgodnjem otroštvu. Tudi različni kemični toksini, kot so nitrati in nitriti, zaužiti v hrani, lahko povzročijo okvaro pankreasnih celic beta. ---kopirano iz ene diplomske

Zato se raznim dodatkom v prehrani še posebej ozogibam.

Da o čokoladi (čokolešnik) in podobnih sladkih besedah ne govorimuser posted image .

Je pa res, da eni otroci pojedo vse živo in jim nikoli nič ni, eni pa vse po regelcih in zbolijo. Tako ali drugače. Ni pravila. Samo če vem, da obstaja vsaj 0,01% povečano tveganje, tega otroku ne bom dala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4730
14.1.2009 14:08:49   
Anonimen
Poslušajte to do konca, zelo zanimivo.user posted image

http://24ur.com/ekskluziv/glasba/trebas-mi-po-kitajsko-in-srbsko.html

Neposredna povezava do sporočila: 4731
14.1.2009 14:13:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija

Saj, seznami so različni.
Vsaka mamica odloči po svoje.
Ampak če ti daješ nekaj svojemu otročku kar jaz svojemu ne, te zaradi tega še ne bom napadla.user posted image
Te pa bi, če bi to zame prepovedano stvar dala mojemuuser posted image user posted image user posted image .

Sama npr. kompliciram glede glutena(dala sem mu sicer že poskusit skorjico kruha, ampak to je bilo vse) in se bom izdelkom z glutenom izogibala še vsaj mesec, dva.
Še bolj pa sem paničar pred kravjim mlekom in mlečnimi izdelki.
Saj poznaš tisto--kogar piči kača, se boji še zvite vrvi.
Številni neugodni okoljski vplivi lahko povzročijo avtoimuni razpad pankreasnih celic beta pri predispoziranih osebah. Pri dojenih otrocih je manjša možnost nastanka sladkorne bolezni tipa 1 kot pri hranjenih s kravjim mlekom. Zaradi nezrelosti dojenčkovega črevesa lahko pride do sistemske preobčutljivosti organizma za določene proteine, zlasti bovine albumine, ki so prisotni v kravjem mleku. Dejansko so ugotovili, da je sosledje 17 aminokislin v kravjem albuminu enako kot pri proteinu p 69, ki je sestavni del površine pankreasnih celic beta. Pri novoodkritih pacientih s sladkorno boleznijo v otroški dobi so ugotovili protitelesa proti proteinu p 69 v 99 %. Ti podatki kažejo na povezanost med nastankom sladkorne bolezni tipa 1 in uživanjem kravjega mleka v zgodnjem otroštvu. Tudi različni kemični toksini, kot so nitrati in nitriti, zaužiti v hrani, lahko povzročijo okvaro pankreasnih celic beta. ---kopirano iz ene diplomske

Zato se raznim dodatkom v prehrani še posebej ozogibam.

Da o čokoladi (čokolešnik) in podobnih sladkih besedah ne govorimuser posted image .

Je pa res, da eni otroci pojedo vse živo in jim nikoli nič ni, eni pa vse po regelcih in zbolijo. Tako ali drugače. Ni pravila. Samo če vem, da obstaja vsaj 0,01% povečano tveganje, tega otroku ne bom dala.

Res je, vsaka dela po svojih merilih.user posted image Zdej pa dost o tem.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4732
14.1.2009 14:14:37   
Anonimen
Daaaaanuser posted image

Evo mene spet,da me slucajno ne pozabteuser posted image
Saj sploh ne vem kje naj zacnem,vseh pa res ne morem komentirat....AS,ti si zadnja,se te najbolj zapomnimuser posted image .Tole z glutenom je res sr....,sem ji tudi jaz ze dala parx mal kruha,samo se ji potem koscki valjajo po ustih in ker se je zadnjic dusila,ga ji ne dam vec,me je cist prevec strah....skuto je tudi ze velikokrat jedla,pa ni bilo nic,samo...saj pise,da so lahko reakcije kasneje,zato ji je ne mislim preveckrat dat,recimo 1x tedensko ali pa se to ne.Cokolesnik,niti pod razno,ga bo sigurno se kasneje prevec pojedla...je pa probala cokolado(moz)pa niti ni bila prevec navdusena.Aja,palcke obozuje(ja saj vem,gluten),samo jih ima groooozno rada.Itak pa dobi recimo 2-3.

Sem bila pa vceraj bolna-zelodec,slabost,ponoci me je tako treslo,da ce ne bi bila v Slo.ampak v Afriki,bi mislila da imam mrzlicouser posted image .No,danes je ze bolje,HB,otroka sta pa zdravauser posted image .Me je pa vceraj ponoci ful panika,kaj ce bi morala jaz v bolnico,kako bo z Meri,saj Tali in moz nimata pojma kaj in kako in kdaj jeuser posted image user posted image .Sem mozu mal nazaj opisala cel dan najionega hranjenja in vse drugo,samo koliko si je zapomnil...

Slikice so vse super lepe,otroci so pravi angelcki,pa vsi ze zelo veliki,zmagovalec je pa Zanuser posted image ,ceprav po dolzini ga mislim da Sabina(Didlinaa)premagauser posted image .

Imamo pa bioritem spanja pomesan,ker zaspi sele okoli 22h,prej okoli 20h,vstane pa....danes ob 11.30user posted image user posted image ,s tem da je ob 7h jedla,pa zaspala nazaj.Naju je Tali zbudila z zvoncem,ko je prisla iz soleuser posted image .

Za vse bolaneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,
za zobkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,se posebej Lunu,za prvi zobekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -pazi se mami,zdaj bo grizenje na vrstiuser posted image ,
in za vse obmesecnikeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4733
14.1.2009 14:32:10   
Anonimen
O lej jo dušica. Ti se kar pocajtej, da boš zdrava.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4734
14.1.2009 14:35:52   
Anonimen

O lej jo dušica. Ti se kar pocajtej, da boš zdrava.user posted image

Ja saj recimo da je zdaj v redu,samo zelodec me se matra...sem vzela tablet,ker me vse okol boli,pa je zdaj malo bolje.
Una pesem je pa res dobra,sem najprej mislila da se zeza,ker je bil tako hecen glasuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4735
14.1.2009 14:40:48   
Anonimen
Evo tamala je ze spet zaspala,kaksn azaspanka je ratala...me prav zanima kako bo zvecer?
Moram pa it perilo obesit,na podstesje,pa sva sami doma,ker sta sla Tali in moz v eno trgovino kje imajo 70%znizanje zaradi zaprtja...pa si skoraj ne upamuser posted image ,da ne bi spet kaj blo.Res je smotano zdaj pozimi tole z obesanjem,imam skos en kup cunj,saj s tamalo itak ne morem gor,samo ne morem pustit,ko pa zaspi je pa se kup drugega dela.
Drugac sem pa ugotovila katero zelenjavo ima najraje-SPINACO.Pravi,da hoce biti mocna kot Popajuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4736
14.1.2009 14:41:35   
lunca14
za zobkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,se posebej Lunu,za prvi zobekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -pazi se mami,zdaj bo grizenje na vrstiuser posted image ,

...............ja,hvala,hvala,za čestitke in opozorilo,ni še panike,bo pa ,ko pridejo še zgornji ven,potem pa bom spet videla kako zvezdico,brez daljnogledauser posted image user posted image .............pa seveda dobrodošla nazaj.............a,mrzlica pri nas razsaja.........ja pa je res mal mrazuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4737
14.1.2009 14:43:06   
lunca14
Pravi,da hoce biti mocna kot Popajuser posted image . ..................................pa saj je močna kot popaj in velika kot olivauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 4738
14.1.2009 14:54:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14

Pravi,da hoce biti mocna kot Popajuser posted image . ..................................pa saj je močna kot popaj in velika kot olivauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image to je bolj Tali,shirana pa dolgauser posted image .
Je pa Tali shujsala v Slo.,nimajo pojma kaj rada je.Je ze od majhnega nejesca,ji moram se zdaj ves cas nekaj v usta tiscat,nasi se pa s tem niso dajali,pa evo rezultat...je tolk suha,moz je kar gledal,se mi zdi da je bil kar jezen,samo kaj naj ,ko pa niso navajeni.Saj sem jim mal povedala,kako deluje njeno prehranjevanje,samo...jo ze jaz zdaj redim,se je spet zacela vsesorte ponutbauser posted image .Gre pa naslednji teden s solo za 1t smucat,kaj bo pa tamuser posted image .HB,da je ze velika.

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 4739
14.1.2009 14:57:08   
Anonimen
Pa Lunca....me veseli,da si spet stara Lunca,vesela in zabavnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4740
14.1.2009 15:19:42   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Pa Lunca....me veseli,da si spet stara Lunca,vesela in zabavnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image vse dokler me kdo ne raskuruser posted image ,no mora bit par stvari nakup,pa sej pol pa itak zgasnem za nekaj časa,da vam ne morimuser posted image .............

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4741
14.1.2009 15:31:31   
Anonimen

user posted image vse dokler me kdo ne raskuruser posted image ,no mora bit par stvari nakup,pa sej pol pa itak zgasnem za nekaj časa,da vam ne morimuser posted image .............

Sem bila prej ista,zdaj pa takrat ko me kdo (moz)razkuri,pa se hitro vkljucim na RR,mi je koj bolje.Pomaga,resuser posted image .Pa upam,da bo teh"raz-kurjenj"cim manj.user posted image

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 4742
14.1.2009 15:35:08   
Anonimen

Se kar podpišem.user posted image

razkuri pa tud mene kakšen ali kakšna....sam daš to na stran pa je. Sej ko pogledaš svojga otroka, odletijo vse črne misli stran.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4743
14.1.2009 16:14:55   
lunca14

user posted image user posted image  user posted image ma,kaj ,a sem bla tok grozna,al kajuser posted image user posted image user posted image user posted image .................user posted image user posted image user posted image user posted image

razkuri pa tud mene kakšen ali kakšna....sam daš to na stran pa je. Sej ko pogledaš svojga otroka, odletijo vse črne misli stran.user posted image

< Sporočilo je popravil lunca14 -- 14.1.2009 16:15:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4744
14.1.2009 16:25:44   
Anonimen

user posted image user posted image  user posted image ma,kaj ,a sem bla tok grozna,al kajuser posted image user posted image user posted image user posted image .................user posted image user posted image user posted image user posted image

Jauser posted image user posted image user posted image ,ne,saj se hecam,samo,saj ves....

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 4745
14.1.2009 16:31:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: beyba

BS- špartanska vzgojta... se jo bom mogla tut jst poslužit...od pol noči pa do pol šestih mamo celo noč žur...jok pa stok pa muvanje pa noben položaj ni dober, tut če jo dam v svojo posteljo spat, ....dans sem prav  gledala kaj počne...ona bi se namreč crklala in celo noč spala v naročju....potem pa je zraven mene , se začne muvat in na kolena se postavljat, pa ko jo ignoriram, se začne vame tišat...in sem jo dans pustla da vidim kaj bo..no pa je zlezla name tko da je mela rit na eni rami, ovita okrog mojega vratu glavo na drugi rami in ona zaspi in hoče tko spat....mislim....ko se začne dret in zažene cel halo, jo vzamem v naročje, vakrat zacmoka in že spi....  tko da ja bo treba neki narest s tem...

Pri nas je blo isto - in smo našli razlog - smo skenslali ob 18h gh, in odkar jemo gh nazadnje najkasneje ob 15h, potem pa sam mleko je mnogo bolje - mi je tud p rekla, da zna bit pretežko za želodček.

(odgovor članu beyba)
  Neposredna povezava do sporočila: 4746
14.1.2009 16:40:16   
lunca14
naya..........ste bolje?pa ne pozabit na ttr,dej mi ga pošlji,da danes plačam,da ne mislim  več o tem-plisuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4747
14.1.2009 16:42:46   
Tina 28
Nya....bom vzela še tvoje mnenje v ozir. Mogoče se pa nam tamala zbuja zaradi teže v želodču. Sam zvečer je ob 18.00 kašico od hipa...sicer ne velik, saj mislim, da je boljš da se pol mojega mleka napije...
Čist tko...jaz sem dolgo časa kuhala zvečer polento, ali pa riževe kosmiče. Potem sem začela s to kašico od hippa, ji je na mlečni osnovi. kolk od vas zvečer pripravlja te kašice...oz. če jih ne, kaj pripravite za večerjo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4748
14.1.2009 16:46:16   
Anonimen
Tina,jaz ji dam vcasih od Nestle,(je od 4m naprej,dajem ji zdaj),pa tudi okoli 18ih in ni problemov,samo,otroci so si razlicniuser posted image .

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 4749
14.1.2009 17:04:24   
beyba
nya mi se itak od kosila naprej sam dojimo.zadnja Gh je okrog enih....user posted image tko da to ni...

Ela je moj največji zaklad, ki dopolnuje moje življenje v popolnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Starost
Erin

Odgovorite le ženske :) Vaš partner je:

isto star kot ve (15%)

starejši (67%)

mlajši (18%)

Število vseh glasov: 374

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!