|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POROD DOMA
31.3.2005 8:59:06   
Amoss
Zanima me ali ima katera izkušnje s porodom doma.Jaz bi rada rodila doma pa ne vem ali je to možno???Kaj pa potem ali bi morala v bolnišnico ali lahko kar ostanem doma?
Stara sem 20 let in sem v 32 tednu nosečnosti.
Lepo prosim za informacije, saj bi res rada rodila doma.:zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   POROD DOMA
31.3.2005 9:02:02   
Anonimen
Nimam take izkušnje si pa preberi spodnji link.
Drugače pa res dobro razmisli, vprašanje je, če boš našla babico, ki se bo pripravljena v to spustiti. Jaz raje ne bi tvegala, saj sta lahko ti in tvoj otroček v resni nevarnosti, če bo šlo karkoli narobe.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=32517&idk=87

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   POROD DOMA
31.3.2005 9:06:29   
Anonimen
Amoss, zakaj pa bi ti rada rodila doma? A se ti zdi porodnišnica bav bav, ti je nerodno, se česa bojiš, ali kaj?

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   POROD DOMA
31.3.2005 9:13:19   
Amoss
Hvala za povezavo, čeprav ne gre odpret.
Jap:((Naj povem da imam fobijo pred bolnišnicami, pred 14 dnevi sem bila samo 24 ur v bolnišnici in en dan preden sem šla v bolnico v bolnici in dva dni potem nisem spala niti minute.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   POROD DOMA
31.3.2005 9:14:49   
puncica
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=32517&idk=87 Evo zdej bo šlo. Samo mislim da to ni bilo prinas ali pač:zmeden2:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   POROD DOMA
31.3.2005 9:18:58   
Mina1
Kaj pa, če se kaj zakomplicira in tako:zmeden:.

Iz srca toplo ti priporočam porodnišnico in strokovno ekipo poleg tebe in tvojega:duda:.

Npr.:, da se matraš 16-ur in mali ne more ven, voda je pa že en dan prej odtekla, kaj bo pa potem??? Ja CR bo in potem kdo ti ga bo naredil doma:zmeden:

Jaz ne bi tvegala niti pod razno.

Rodila pa sem 2x s CR, tako da...

No, odločitev je seveda tvoja, se razume.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   POROD DOMA
31.3.2005 9:19:37   
Grascakinja
V Sloveniji to ni izvedljivo. Žal....
Ta porod na linku je bil na švedskem, kjer živi Maj2005 z ženo.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   POROD DOMA
31.3.2005 9:27:28   
Amoss
Hvala, hvala.Zelo ganljiva izkušnja.Tudi jaz mislim da to ni bilo pri nas.Tega si tudi jaz želim.Prenašanje vseh bolečin ob domačih v domačem okolju ne v bolnišnici med tečnimi sestrami in zdravniki:grrr:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   POROD DOMA
31.3.2005 9:45:56   
Anonimen
Mislim, da moraš raje misliti na otroka kot nase.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   POROD DOMA
31.3.2005 9:48:23   
Amoss
Saj ravno zato ker mislim na otroka.Jaz že premagam strah, kaj pa če bi recimo zaradi tega padla v poporodno depresijo?

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   POROD DOMA
31.3.2005 9:50:35   
Rozalija
Vsi sigurno niso tečni, samo če ti prideš tja s tem filingom ti itak bodo. Tko da takim ni pomoči... pejd tja nasmejana in dobre volje, pa bodo tud oni taki.

Men je bil tud grozen občutek biti v porodnišnici.... ni fino, a saj mine. Maš pa v porodnišnici več možnosti če se kaj zakomplicira.

Drgač pa ko pride do poroda.... ti garantiram, da ti bo vseeno kje si. Jaz bi lahko na konc rodila na Prešernovem trgu, pa bi mi bilo vseeno a je zraven sam babca al pa še ene 100 mimoidočih. Ker ko gre zares.... ti je popolnoma vseen. Če pa rabiš koga od domačih non stop zraven... za prav denar dobiš svojo sobo pa še en je lahko zraven skoz, da bo bolj domače... plačaš a če ti to tok pomen....

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   POROD DOMA
31.3.2005 9:50:36   
Anonimen
No ja, zaradi porodnišnice pa ne boš padla v depresijo :)- In sploh, tiste tri dni, ko boš tam, bodo tako hitro minili, da verjemi, da se boš ubadala čisto z drugimi stvarmi kot s svojo fobijo.

Bodi pogumna NOOOOOOOO :)

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   POROD DOMA
31.3.2005 9:56:36   
beti 1
Poporodna depresije se pojavi zaradi dejavnikov po porodu (padec hormonov, velika sprememba, večje obremenitve pri zahtevnih otrocih)ne pa zaradi samega poteka poroda. Če res tako ne maraš bolnic lahko porodnišnico na svojo željo zapustiš 3 ure po porodu in prideš potem samo otročka pokazat čez 2 dni, da preverijo, kako mu gre.
Če ti uspe dobit res izkušeno babico, ki ti je pripravljena pomagati in ne živiš predaleč od porodnišnice se po mojem tud lahko spustiš v to. Je pa verjetno še vseeno bolje da vztrajaš čimdlje doma (popadki res na tri minute in ne več, redni, dolgi), greš potem za par uric v porodnišnico in potem če ne bo šlo drugače tri ure po porodu nazaj domov.
Za prvič je tko bolj varno.
lp
beti 1

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   POROD DOMA
31.3.2005 10:02:53   
Amoss
Ta zadnja ideja mi je zelo všeč.Glede komplikacij me ni toliko strah, saj sem le 5 minut vstran od bolnišnice.
Sama sem si porod doma predstavljala bolj kot če bo le šlo, če pa ne pa nikakor nebi oklevala in odšla v bolnišnico.
Pa tudi če bi se porod začel veliko prej kot imam PDP bi brez pomislekov odšla v bolnišnico.Jaz sem mislila pač če bi bilo vse o.k., z otrokom in blizu PDP, da bi pač probala,....

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   POROD DOMA
31.3.2005 10:04:18   
Udb
Amoss, tudi če si doma čisto zraven porodnišnice - v Slo porod doma NI dovoljen!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   POROD DOMA
31.3.2005 10:15:03   
Amoss
Kaj pa recimo če gre tako hitro, da ni časa?
Moja soseda je rodila doma, v predsobi ker je šlo tako hitro, pa je klicala rešilca in šla komaj po porodu v bolnišnico.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   POROD DOMA
31.3.2005 10:16:16   
Anonimen
Ja no, seveda ti ne more nihče preprečit, da ne rodiš doma, ampak odgovarjal pa za posledice tudi ne bo nihče. Pa aretiral te tudi ne bodo, brez skrbi.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   POROD DOMA
31.3.2005 10:19:38   
špelin@
Samo nekaj prebliskov, ki so se me polotili: kdo pa naj bi pazil, da se ne pretrga presredek, prerezal popkovino, poskrbel, da se porodi (cela) posteljica,...??:zmeden:

Ne se hecat. Razen če imaš doma izkušeno profesionalno babico.

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   POROD DOMA
31.3.2005 10:20:36   
Amoss
Hvala:bravo:
Pa saj ne vem kaj bi me bilo bolj strah ali roditi doma ko se res recimo lahko kaj zakomplicira ali v porodnišnici.Sicer pa imam še 8 tednov časa za razmislek.Upam samo da me nebi dete presenetilo:sloncek:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   POROD DOMA
31.3.2005 10:22:47   
Amoss
Pa ne me vse tako napadat no, saj sem samo vprašala:ups:
Gledala sem porode na rtl-u pa je blo tak nobel ko so rodile doma pa sem mislila da bi jaz tudi:((

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   POROD DOMA
31.3.2005 10:26:40   
piščanc
jaz se ne bi hecala. moj prvi porod je bil brez posebnosti in vse OK. tudi pri drugem je kazalo tako, ampak na koncu je bilo hm... grozno. mali je imel popkovino okoli vratu, ki si jo je zavil prav tik pred porodom, čeprav je bil skoz na glavo obrnjen. No popadki so bili brez problemov, ko je hotel ven se je pa vse skupaj pretrgalo, brez izkušene ekipe v porodnišnici ne bi preživel teh minutk brez dihanja.

Tudi jaz dobim kurjo kožo v bolnišnicah, poveča se mi pritisk..., ampak ko gre za porod in veš, da ti lahko pomagajo samo tam si pomirjen, verjemi. Čeprav drugače ne prenesem bolnišnic, je to edini kraj, kjer se počutim umirjeno pri porodu. Ko rojevaš misliš samo na to, da bo z otročkom vse OK, ne tvegaj. Pomembne se sekunde in ne pet minut do porodnišnice!!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   POROD DOMA
31.3.2005 10:28:49   
piščanc
nočem te napadat, ampak ko se spomnim zadnjih sekund drugega poroda mi še vedno tečejo solze. Vse mamice imam to v posebnem delu srca, vse občutke itd, zato tako burno reagiramo, ker želimo pomagati.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   POROD DOMA
31.3.2005 10:34:15   
Amoss
Hvala, mislim da sem si že malo premislila, želela sem se samo pogovoriti z nekom ki bi mi lahko svetoval.No sicer pa če ni dovoljeno in če ni srokovno izvedljivo nima smisla riniti z glavo skozi zid.Vseeno mi je v prvi vrsti moj otročiček in njegovo zdravje.:duda:
Sem pa zelo vesela tako velikega odziva in toliko mnenj.

Hvala

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   POROD DOMA
31.3.2005 13:10:33   
Anonimen
Čaki malo, Amoss, berem zg. temo s tečno oz. nemogočo taščo, berem tole temo s tečnimi sestrami in zdravniki. A se je tebi svet zameril, al kaj? Ne vem, če so ti vsi tečni, se malo vprašaj, če nisi tečna ti, da vidiš vse ljudi okrog sebe zoprne :zmeden2:

Pa v zg. temu tudi o "tvoji" hiši. Ta je tud močna, lahko da je tvoja, samo če sta s partnerjem skupaj, se ljubita, spoštujeta in pričakujeta otroka, bi človek pričakoval vse kaj drugega, kot poudarjanje to je moje to je tvoje.

malo premisli.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   POROD DOMA
31.3.2005 13:20:30   
alpog
Če boš rodila doma, bo pri tebi ob porodu tudi TAŠČA. Si res želiš tega? A ni že dost nadležna? Kar lepo v bolnico, kjer je najbolj varno zate in otroka!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

FORD C-MAX
sarar

ali menite da gredo lahko 3 avtosedeži v fordov c-max l.2004?

da (70%)

ne (30%)

Število vseh glasov: 220

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!