POROD DOMA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 8:59:06)

Zanima me ali ima katera izkušnje s porodom doma.Jaz bi rada rodila doma pa ne vem ali je to možno???Kaj pa potem ali bi morala v bolnišnico ali lahko kar ostanem doma?
Stara sem 20 let in sem v 32 tednu nosečnosti.
Lepo prosim za informacije, saj bi res rada rodila doma.:zmeden2:

Anonimen -> POROD DOMA (31.3.2005 9:02:02)

Nimam take izkušnje si pa preberi spodnji link.
Drugače pa res dobro razmisli, vprašanje je, če boš našla babico, ki se bo pripravljena v to spustiti. Jaz raje ne bi tvegala, saj sta lahko ti in tvoj otroček v resni nevarnosti, če bo šlo karkoli narobe.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=32517&idk=87

Anonimen -> POROD DOMA (31.3.2005 9:06:29)

Amoss, zakaj pa bi ti rada rodila doma? A se ti zdi porodnišnica bav bav, ti je nerodno, se česa bojiš, ali kaj?

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 9:13:19)

Hvala za povezavo, čeprav ne gre odpret.
Jap:((Naj povem da imam fobijo pred bolnišnicami, pred 14 dnevi sem bila samo 24 ur v bolnišnici in en dan preden sem šla v bolnico v bolnici in dva dni potem nisem spala niti minute.

puncica -> POROD DOMA (31.3.2005 9:14:49)

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=32517&idk=87 Evo zdej bo šlo. Samo mislim da to ni bilo prinas ali pač:zmeden2:

Mina1 -> POROD DOMA (31.3.2005 9:18:58)

Kaj pa, če se kaj zakomplicira in tako:zmeden:.

Iz srca toplo ti priporočam porodnišnico in strokovno ekipo poleg tebe in tvojega:duda:.

Npr.:, da se matraš 16-ur in mali ne more ven, voda je pa že en dan prej odtekla, kaj bo pa potem??? Ja CR bo in potem kdo ti ga bo naredil doma:zmeden:

Jaz ne bi tvegala niti pod razno.

Rodila pa sem 2x s CR, tako da...

No, odločitev je seveda tvoja, se razume.

pa-pa Mina1

Grascakinja -> POROD DOMA (31.3.2005 9:19:37)

V Sloveniji to ni izvedljivo. Žal....
Ta porod na linku je bil na švedskem, kjer živi Maj2005 z ženo.

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 9:27:28)

Hvala, hvala.Zelo ganljiva izkušnja.Tudi jaz mislim da to ni bilo pri nas.Tega si tudi jaz želim.Prenašanje vseh bolečin ob domačih v domačem okolju ne v bolnišnici med tečnimi sestrami in zdravniki:grrr:

Anonimen -> POROD DOMA (31.3.2005 9:45:56)

Mislim, da moraš raje misliti na otroka kot nase.

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 9:48:23)

Saj ravno zato ker mislim na otroka.Jaz že premagam strah, kaj pa če bi recimo zaradi tega padla v poporodno depresijo?

Rozalija -> POROD DOMA (31.3.2005 9:50:35)

Vsi sigurno niso tečni, samo če ti prideš tja s tem filingom ti itak bodo. Tko da takim ni pomoči... pejd tja nasmejana in dobre volje, pa bodo tud oni taki.

Men je bil tud grozen občutek biti v porodnišnici.... ni fino, a saj mine. Maš pa v porodnišnici več možnosti če se kaj zakomplicira.

Drgač pa ko pride do poroda.... ti garantiram, da ti bo vseeno kje si. Jaz bi lahko na konc rodila na Prešernovem trgu, pa bi mi bilo vseeno a je zraven sam babca al pa še ene 100 mimoidočih. Ker ko gre zares.... ti je popolnoma vseen. Če pa rabiš koga od domačih non stop zraven... za prav denar dobiš svojo sobo pa še en je lahko zraven skoz, da bo bolj domače... plačaš a če ti to tok pomen....

Anonimen -> POROD DOMA (31.3.2005 9:50:36)

No ja, zaradi porodnišnice pa ne boš padla v depresijo :)- In sploh, tiste tri dni, ko boš tam, bodo tako hitro minili, da verjemi, da se boš ubadala čisto z drugimi stvarmi kot s svojo fobijo.

Bodi pogumna NOOOOOOOO :)

beti 1 -> POROD DOMA (31.3.2005 9:56:36)

Poporodna depresije se pojavi zaradi dejavnikov po porodu (padec hormonov, velika sprememba, večje obremenitve pri zahtevnih otrocih)ne pa zaradi samega poteka poroda. Če res tako ne maraš bolnic lahko porodnišnico na svojo željo zapustiš 3 ure po porodu in prideš potem samo otročka pokazat čez 2 dni, da preverijo, kako mu gre.
Če ti uspe dobit res izkušeno babico, ki ti je pripravljena pomagati in ne živiš predaleč od porodnišnice se po mojem tud lahko spustiš v to. Je pa verjetno še vseeno bolje da vztrajaš čimdlje doma (popadki res na tri minute in ne več, redni, dolgi), greš potem za par uric v porodnišnico in potem če ne bo šlo drugače tri ure po porodu nazaj domov.
Za prvič je tko bolj varno.
lp
beti 1

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 10:02:53)

Ta zadnja ideja mi je zelo všeč.Glede komplikacij me ni toliko strah, saj sem le 5 minut vstran od bolnišnice.
Sama sem si porod doma predstavljala bolj kot če bo le šlo, če pa ne pa nikakor nebi oklevala in odšla v bolnišnico.
Pa tudi če bi se porod začel veliko prej kot imam PDP bi brez pomislekov odšla v bolnišnico.Jaz sem mislila pač če bi bilo vse o.k., z otrokom in blizu PDP, da bi pač probala,....

Udb -> POROD DOMA (31.3.2005 10:04:18)

Amoss, tudi če si doma čisto zraven porodnišnice - v Slo porod doma NI dovoljen!

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 10:15:03)

Kaj pa recimo če gre tako hitro, da ni časa?
Moja soseda je rodila doma, v predsobi ker je šlo tako hitro, pa je klicala rešilca in šla komaj po porodu v bolnišnico.

Anonimen -> POROD DOMA (31.3.2005 10:16:16)

Ja no, seveda ti ne more nihče preprečit, da ne rodiš doma, ampak odgovarjal pa za posledice tudi ne bo nihče. Pa aretiral te tudi ne bodo, brez skrbi.

špelin@ -> POROD DOMA (31.3.2005 10:19:38)

Samo nekaj prebliskov, ki so se me polotili: kdo pa naj bi pazil, da se ne pretrga presredek, prerezal popkovino, poskrbel, da se porodi (cela) posteljica,...??:zmeden:

Ne se hecat. Razen če imaš doma izkušeno profesionalno babico.

:rozica::rozica::rozica:

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 10:20:36)

Hvala:bravo:
Pa saj ne vem kaj bi me bilo bolj strah ali roditi doma ko se res recimo lahko kaj zakomplicira ali v porodnišnici.Sicer pa imam še 8 tednov časa za razmislek.Upam samo da me nebi dete presenetilo:sloncek:

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 10:22:47)

Pa ne me vse tako napadat no, saj sem samo vprašala:ups:
Gledala sem porode na rtl-u pa je blo tak nobel ko so rodile doma pa sem mislila da bi jaz tudi:((

piščanc -> POROD DOMA (31.3.2005 10:26:40)

jaz se ne bi hecala. moj prvi porod je bil brez posebnosti in vse OK. tudi pri drugem je kazalo tako, ampak na koncu je bilo hm... grozno. mali je imel popkovino okoli vratu, ki si jo je zavil prav tik pred porodom, čeprav je bil skoz na glavo obrnjen. No popadki so bili brez problemov, ko je hotel ven se je pa vse skupaj pretrgalo, brez izkušene ekipe v porodnišnici ne bi preživel teh minutk brez dihanja.

Tudi jaz dobim kurjo kožo v bolnišnicah, poveča se mi pritisk..., ampak ko gre za porod in veš, da ti lahko pomagajo samo tam si pomirjen, verjemi. Čeprav drugače ne prenesem bolnišnic, je to edini kraj, kjer se počutim umirjeno pri porodu. Ko rojevaš misliš samo na to, da bo z otročkom vse OK, ne tvegaj. Pomembne se sekunde in ne pet minut do porodnišnice!!

piščanc -> POROD DOMA (31.3.2005 10:28:49)

nočem te napadat, ampak ko se spomnim zadnjih sekund drugega poroda mi še vedno tečejo solze. Vse mamice imam to v posebnem delu srca, vse občutke itd, zato tako burno reagiramo, ker želimo pomagati.

Amoss -> POROD DOMA (31.3.2005 10:34:15)

Hvala, mislim da sem si že malo premislila, želela sem se samo pogovoriti z nekom ki bi mi lahko svetoval.No sicer pa če ni dovoljeno in če ni srokovno izvedljivo nima smisla riniti z glavo skozi zid.Vseeno mi je v prvi vrsti moj otročiček in njegovo zdravje.:duda:
Sem pa zelo vesela tako velikega odziva in toliko mnenj.

Hvala

Anonimen -> POROD DOMA (31.3.2005 13:10:33)

Čaki malo, Amoss, berem zg. temo s tečno oz. nemogočo taščo, berem tole temo s tečnimi sestrami in zdravniki. A se je tebi svet zameril, al kaj? Ne vem, če so ti vsi tečni, se malo vprašaj, če nisi tečna ti, da vidiš vse ljudi okrog sebe zoprne :zmeden2:

Pa v zg. temu tudi o "tvoji" hiši. Ta je tud močna, lahko da je tvoja, samo če sta s partnerjem skupaj, se ljubita, spoštujeta in pričakujeta otroka, bi človek pričakoval vse kaj drugega, kot poudarjanje to je moje to je tvoje.

malo premisli.

alpog -> POROD DOMA (31.3.2005 13:20:30)

Če boš rodila doma, bo pri tebi ob porodu tudi TAŠČA. Si res želiš tega? A ni že dost nadležna? Kar lepo v bolnico, kjer je najbolj varno zate in otroka!

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>