|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
14.9.2010 14:45:24   
zinchy
lija30 ja jest se že 3 tedne-mesec skos zbujam ponoč..me ne wc tisci 5x,potem komej nazaj zaspim me občasno user posted image zbudi k smrči,potem se mi sanja,zadn teden me je zacel se desni kolk bolet,ko lezim na desnem boku..tako,da sem se že počasi poslovila od konkretkega spanja...hehe,lija ti kr zaspi,dimnikar bo že pozvonil, ko bo prišel pa boš ustala...jest se v takih primerih ne dam motituser posted image
Ja jest tudi že komej čakam dan Duser posted image imam že vse prištimano..no razn torbe zame za v porodnišnico..moj dragi vsakič,ko me kej zvije čisto trd rata...je prov posrečenuser posted image in ta mesec večino ponoči dela in mu potem vsakič,ko gre delat rečem.."kar mirno danes me še ne boš peljal" user posted image ,da gre potem mirno delat.
Sicer me je pa danes kar malo stisnilo,ko sem pri Oktoberkah prebrala,da je 1 že rodila,no očitno se je že zacelouser posted image
Archieuser posted image ..sej sm ti kar malo fouš ker bos kmalu pestovala svojo stručko..želim ti čimhitreješe okrevanje po CR...

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
14.9.2010 16:27:31   
Nina33

GORENJSKE NOSEČNICE
nik, starost, PDP, Nosečnost, št. otrok, spol, kraj, naslednji pregled

AVGUST 2010
-      Ploha, PDP: 21.8.2010, 2user posted image 1user posted image , ?, Kranj

SEPTEMBER 2010
- ana, 22 let, PDP: 11.9.2010, 1user posted image  0user posted image , user posted image , Radovljica
- Archie, 29 let, PDP: 23.9.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Radovljica,  CR 16.9.2010
- Patty81, 28 let, PDP: 24.9.2010, 1user posted image  0user posted image , user posted image , Lesce
-      teodora75,  35 let, PDP: 30.09.2010, 1user posted image 0user posted image ,  ?, okolica Radovljice in Ljubljana

OKTOBER 2010
-      Zinchy, 23 let, PDP: 10.10.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj, NP: 6.9., UZ lega 7.9.
- lija30, 29 let, PDP: 11.10.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, okolica Kranja
- pikica1111, 24 let, PDP: 12.10.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj

NOVEMBER 2010
-      flik, 29 let, PDP: 12.11.2010, 2user posted image 1user posted image , ?, okolica Šenčurja, NP: 22.9.
-      nov2010, 29 let, PDP: 20.11.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj, NP: 22.9.

DECEMBER 2010
- BabyKitty, 21let, PDP: 2.12.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj
-     pinkalonca, 28 let, PDP: 25.12.2010, 1user posted image 0user posted image , ?, Tržič, NP: 22.9.

JANUAR 2011
 -     Janci F, 29 let, PDP: 22.1.2011, 2user posted image 1user posted image , ?, Kranj
-     Poka29, 30 let, PDP: 16.1.2011, 2user posted image 0user posted image , ?, Kranj
- januarcek2011, 29 let, PDP: 25.1.2011, 3user posted image  2user posted image , ?, Gorenjska

FEBRUAR 2011
- antoninap, 29 let, PDP: 4.2.2011, 1user posted image 0user posted image , ?, Sr. Bela 
- Nina33, 33 let, PDP: 13.2.2011, 2user posted image 1user posted image , ?, okolica Kranja, NP: 27.9., morf. 28.9.
-iluzija, 27 let, PDP: 12.2.2011, 2user posted image , user posted image , ?, Kranj, morf.: 29.9.

MAREC 2011
- naja17, 29 let, PDP: 11.3.2010, 1user posted image  0user posted image  , ?, Jesenice, NP: 27.9.

APRIL 2011
- Tira, 28 let, PDP: 1.4.2011, 2user posted image  1user posted image , ?, Kranj
- iskrca, 29 let, PDP: 24.4.2011, 2user posted image  1user posted image , ?, Kranj

user posted image  nas je: 21

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
14.9.2010 16:29:17   
Nina33
E, mi je ratalo user posted image . Iluzija, tvoje podatke sem kar s Februark skopirala, upam, da so pravi.
Archie, tvoj oziroma vajin CR sem tut dodala.
Zinchy, kar naštimaj torbo, sploh če oktobrke že pestujejo. user posted image Mal heca.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
14.9.2010 16:40:08   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: archie
sicer pa je rekel, da ne bi hotel biti zraven. se jaz vem, da bom komi zdrzala...

Verjamem, da ni glih prijetna misel, dejansko te režejo ti pa nič ne čutiš user posted image . No, HB de nč ne čutš user posted image . Je imel moj podobne strahove za zraven poroda bit, pa se je 110% al pa rajš še bol odrezal. Mu tudi niso bolnice kaj prida, pa vonji po razkužilih, pa kej krvi pa tko.... Pa je reku, da je mislu, da je to kaj hudga za vidt, pa de sploh ni  user posted image . Za CR pa tut dvomim, de bi hotu bit zraven, sam bi ga jaz verjetn "prepričala" user posted image . Taka sem, kaj čmo.
Bom navijala za vaju user posted image !

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
14.9.2010 16:41:28   
Nina33
Aja, a Ploho "zbrišem" al jo pustimo gor? Mogoče se bo pa sama izjasnila user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
14.9.2010 17:24:44   
lija30
archie-srečno pri carskem rezu?A boš vzela lokalno a splošno anastezijo?
Pa uživej s svojim zakladom vsak dan posebej!!!!!!!!user posted image Kdo pa ti bo delal carski rez,a kej veš?

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
14.9.2010 17:29:53   
lija30
zinchy
zinchy -no jaz sem pa tud torbo zame že pripravila, tko da sam še čakam!
A ti boš epiduralno vzela?A te že kaj stiska?
Mene najbolj skrbi,da ne bom vedla kdaj pridejo popadki, in je treba it a akcijo:!:)
A so ti kaj rekel koliko naj bi imel približno otročiček kg, ko se bo rodil?

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
14.9.2010 19:37:22   
zinchy
Nina33pomoje lahko Ploho že zbrišeš ker je že rodila...ja pomoje je tut že čs da si mal naštimam torbo,da ne bom potem tako kot ti Nina user posted image bom zadnje minute v torbo basala zravn mi bo pa še dec paničaruuser posted image
lija30 jest se bolj nagibam k ultivi imam pa tudi za epiduralno papirje izpoljene tako.da se lahko potem odločim v porodnišnici...ja sej jest sm tut prvorodka ampak pomoje veš kadar so popadki,da mors it k boli k user posted image pa se k jih mas na 5 minut gres..upam,da bo tut tko enostavno kukr sm zdej tole napisalauser posted image Nč mi niso rekli,prejčni teden sem imela UZ je bil težek 2100g po merah pa je za 1 teden večji in to je prvič v celi nosečnosti..prej je bil zmerej manjši.sm misnla,da bo po meni pa zgleda ne bouser posted image sem pa ugotovila,da mi zdravnik še ni dal napotnice za porodnišnico za rodit..a si jo ti že dobilauser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
14.9.2010 20:12:11   
archie
trenutno se nagibam k spinalnemu bloku.

v 24t so mi ocenili tezo otroka na 2300 gr, v cetrtek (sredina 38t) pa na 3270 gr. me prav zanima, koliko bo v resnici tezka user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
14.9.2010 22:29:21   
Nina33
Lija, če nauš čutla popadkov, boš pa brez problema tut rodila, sam de vaju s tvojim nau kap doma, ko boste kar naenkrat trije npr. TV gledal user posted image . No, hec na stran, pri nas v MŠ pred dvema letoma so rekli, da so popadki približno tako močni kot 10x močnejši krči kot ob menstruaciji - če jih nisi imela čist nič, poj te ne bo bolelo, drgač pa sam 10x bol user posted image . Pomoje ne morš falit, te pa razumem, je blo mene tut strah.
Zinchy, ja, de nau tvojega še bol panika grabla user posted image . Pa de boš vsaj prbližn ta prave stvari s sabo imela user posted image . Pa sej drgač se še ne mudi, se morva še na kavici dobit prej user posted image
Archie, jaz bi tut na tvojem mestu (kar nisem, ampak bom vseen pametovala, upam, de ne zamerš) šla na spinalnega. Ne vem za druge, al jaz sem svojga čmrlja hotla kuj v naročje user posted image . Za kilce pa sporoči, de vidim kolk falijo user posted image .

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
14.9.2010 22:38:13   
zinchy
evo mal sm iskala za malinov čaj,če kero zanima...na imam na zalogi tele info (nabrane po različnih virih skozi pregled literature v slovenščini in angleščini):

Malinjak (Rubus idaeus)

- Za prehrano: plodovi (njam)
- Za zdravljenje oz. podporo uporabljamo liste:

Učinkovanje – pregled skozi različne prakse:

Ppripisujejo mu krčilne, protikrčne in krčne lastnosti. Zaradi krčilnih se v ljudski medicini rabi notranje proti driski in želodčno-črevesnim vnetjem, zunanje pa za grgranje in izpiranje vnetih ust, žrela in glasilk, pa tudi kot očesni losion ob vnetju očesne veznice.
Zaradi protikrčnih lastnosti naj bi blažil krče med nosečnostjo, zaradi krčnih pa krepil pritisne porodne krče in olajšal porod.

Sestavina mešanic za odvajanje blata in "čiščenje krvi" ter domačih čajev.

Rabi se tudi ob želodčno-črevesnih, dihalnih in srčno-žilnih motnjah, pa tudi proti prehladu, vročini in za znojenje, ob menstrualnih težavah, sladkorni bolezni, primanjkljaju vitaminov, za odvajanje vode, žolča in za "čiščenje krvi in kože"…

Različne babiške prakse uporabljajo malinove liste med nosečnostjo in porodom… in pri nekaterih drugih primerih – kot vidite, se kar nekaj podvaja:

- lajšal naj bi jutranjo slabost pri nosečnicah
- preprečeval naj bi poporodne krvavitve
- preprečeval naj bi krvavitve iz dlesni (kar je včasih težava nosečnic)
- med porodom pomagal pri sproščanju (Burn & Withell, 1941) in krčenju … maternice – oboje skupaj potem pomaga k bolj učinkovitem delovanju maternice
- pomagal pri iztisu otroka in posteljice
- bogat vir – železa, mangana, magnezija, vitaminov B1, B3, E
- pozitivno naj bi vplival na dojenje
- pozitivno naj bi deloval glede plodnosti
- pomagal naj bi urejati premočne in neredne menstruacije
- pomagal naj bi pri premagovanju okužb
- pomagal naj bi pri driski

Nasploh se verjame, naj bi krajšal in olajšal porod.

Odmerek za odrasle
- Pri nas se malinovi listi uporabljajo v glavnem v obliki čaja.
Krop se prelije čez poldrugi gram droge in po 5 minutah precedi. Žlička droge tehta približno 0.8 grama.

- Prakse uporabe med porodom: močan čaj zmrznejo in ga dajejo po kockah ženski med porodom

- V nekaterih državah imajo na voljo izvleček malinovih listov v različnih že pripravljenih oblikah – tablete, tinkture. Ima katera izkušnje?

Nekateri svetujejo redno pitje čaja že pred nosečnostjo in potem še naprej v nosečnosti.

Nekateri svetujejo npr. pitje ene skodelice na dan v prvem trimestru, v drugem trimestru dve skodelici na dan in v tretjem trimestru štiri do pet skodelic na dan – ta nasvet je bil povezan z merico: ena čajna vrečka za eno skodelico.

Drugi svetujejo pitje čaja nekje po 32. tednu nosečnosti do poroda.

Novejša dognanja v farmaciji
Vodni izvlečki malinjakovih listov vsebujejo dejavne sestavine z druga drugi nasprotnimi farmakološkimi učinki, prve spodbudijo mišično dejavnost, druge jo zavrejo, za spodbudne učinke so posebno dovzetne maternične mišice, najbolj nosečnic. Za čreslovine se ve, da imajo krčilne lastnosti. Protivirusne lastnosti plodov pripisujejo fenolnim sestavinam, med njimi čreslovinam.
Torej: Učinkovine: organske kisline, polipeptidi, čreslovine in flavonoidi, je blag adstringent, uterotonik ...

Pojavljajo se tudi opozorila, da bi morale biti ženske, pri katerih je bil predhodni porod zelo hiter, pri uporabi malinovih listov zelo previdne.
Tanini v malinovih listih lahko prispevajo k zaprtju (česar si nekatere nosečnice, ki trpijo zaradi zaprtja, ne bi želele).

Načeloma velja previdnost pri jemanju katerihkoli dodatkov in zdravil med nosečnostjo, zato je res pametno dobiti relevantne informacije.

dr. Zalka Drglin, ženske študije
transakcijska analitičarka - svetovalka

Združenje za informiranje,svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, poroda in starševstva Naravni začetki
www.mamazofa.org

jest ga že pijem vsak dan po 2 skodelici..upam,da kej pomagauser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
14.9.2010 22:48:00   
Nina33
Pridna! Pa to boste res pred TVjem rodile user posted image .

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
14.9.2010 22:58:33   
zinchy
user posted image jest mam tko bliz porodničnico,da ni hudič da nebi do nje pršla user posted image Nina men se pa zdej dogaja,da bolj grem proti koncu ne morm zvecer zaspat...vsak dan do 1h ponočujem..

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
14.9.2010 23:14:51   
Nina33
Jp, tko je bl pr men tut pr prvemu, čaki na druzga, te bo že na štartu tkole user posted image . HB za forume, ne?

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
14.9.2010 23:41:03   
zinchy
ja sej pol pa sam na forumu visim cele dneveuser posted image ja upam,da bo mali spal pol ponoc da ne bo dežurov..

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
14.9.2010 23:43:04   
Nina33
user posted image Mene so tut s tem strašili, sam po drugi strani pa berem, da user posted image spijo, ko smo me budne in so budni najbolj ko me spimo user posted image Poj pa vedi user posted image Jaz upam, da bomo spali user posted image .

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
14.9.2010 23:53:10   
zinchy
no jest morm rest da mam kr mir ponoč..ni nč kej preveč živ tale moj škratekuser posted image upam,da pol tut ne bo,k bomo mogl spat..in kako si ti??

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
14.9.2010 23:58:58   
Nina33
Ma, jaz sem uredu, samo spanja mi mal primanjkuje user posted image Eh, pa kaj čmo. Ta teden delam v petek in soboto, sem že kar mal žalostna, ker malega ne bom videla (zbujenga) skoraj cel dan, samo v soboto kuj zjutri za par minut user posted image . Še dobro, da sem na zavodu drgač, vsakodnevne takele muke ... Ne vem, če je dost dnarja na svet user posted image . Čeprav bi se verjetno navadila. Pa jutri grem v KR, bom videla, če mi bo prostovoljstvo dišalo al bom bolj za kašno kavico. Te mogoče kej pokličem oziroma smsjam, če lohk.
Drgač pa mene tut ponoči oziroma ko sem spala user posted image ni mišek nič motil, ga nisem nč čutila. Je pa user posted image užival zato, je dal roko čez trebuh in komuniciral z malim brez moje vednosti user posted image .

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
15.9.2010 0:11:55   
zinchy
moj bebito se pa zmerej umiri k a moj roko gor..tko,da komuniciranje pri meni ne pride v poštevuser posted image ja ti mi kar počlji sporočilo pa ti bom povedala,ce imam čas oz. kakšno je počutje..ker zadnje dni sm kr bolj doma na kavču.un napad energije,ki sem ga imela je že miniluser posted image upam,da se me se kej prime do poroda,da se kej nardim doma.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
15.9.2010 0:19:55   
Nina33
Sej moj se je tut drgač skor zmeri umiril, sam če sem pa jaz spala... sta pa zgleda upala kašno rečt user posted image Glede SMSja pa  OK, bova vidli kaj bova vidli user posted image . Pa ne sekiraj se zarad manjka energije, maš vso pravico ležat. Zdej grem pa jaz počasi mal knjigo rajš brat, se mi zdi de sem tkole sam še bolj budna user posted image .

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
15.9.2010 10:11:16   
lija30
zinchy-res upam,da bo takoko bodo popadki, da bova vedle da gre zares:)))))))))A tebe že kakšen dan kej črviči spodej?
Tud jaz sem bila na unem predavanju, tko da imam in za ultivo in za epiduralno, sam se bolj nagibam k epiduralni zaradi visoke dioptrije!
Men je na zadnjem pregledu dala napotnico za rešilca in porodnišnico, pa še za ctg, tko da drug teden grem na ctg.Je pa res,da mi je mogoče zato dala ker jo sedaj 1 mesec ni, in jo drugi nadomeščajo, tko da imam naslednjič pri drugi pregled.Bom pa takrat že v 38 tednu,tko da bomo videl kaj bo povedala!
A ti si že imela ctg?

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
15.9.2010 10:13:56   
lija30
Nina33
Nina33-ponavad ob menstruaciji skorej nisem imelakrčev, tko da upam,da bodo ti res hudi, da bom vedla da gre zares:))))))))A tud če nimaš krčev ob menstri, jih po moje ob popadkih ziher imaš,a ni tko?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
15.9.2010 10:16:42   
lija30
zinchy
zinchy - isto jaz.Pred 1 uro zjutrej ne morem zaspat, ob 4 pa sem že vsa budna.Danes sem celo potem nazaj zaspala in do 9 spala:)))))))), vsaj nekaj!

Jaz bom danes začela piit malinov čaj?A ti ga piješ?

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
15.9.2010 13:19:26   
zinchy
lija30 jest do 29.9. nimam nobenega preglda več..takrat imam zadnjo posvetovalnico.ctgja tudi se nisem imela.drgače pa mene skos neki boli sam ne vem kam nej to bolečino uvrstim al je to sam zato ker sevse razteza ali so to krči..ja jest že pijem malinov čaj.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
15.9.2010 13:31:03   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: lija30

Nina33
Nina33-ponavad ob menstruaciji skorej nisem imelakrčev, tko da upam,da bodo ti res hudi, da bom vedla da gre zares:))))))))A tud če nimaš krčev ob menstri, jih po moje ob popadkih ziher imaš,a ni tko?

Boš čutila pomoje, samo mogoče res ne bo hudga user posted image .
Zinchy, čudno, de nimaš niti CTGja user posted image , men se zdi, da sem bila vsak teden tam zato user posted image Aja, pa delalo si mi je dons, tko de s kavo ni blo nč, kot si verjetno že opazila user posted image
Pridne bodte in uživajte še tole vreme, baje bo spet slabš user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......