|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
4.3.2009 17:16:43   
Ploha
joj punce, jst sicer nisem več nosečka, ampak bi se vam z veseljem pridružila, če bi imele kavico dopoldne, pa drugič user posted image

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 276
4.3.2009 19:26:30   
BarbyD
A tebi pa dopoldan paše?user posted image meni je sicer vseeno ker sem domauser posted image se bomo pa za ker drug dan zmenle dopoldanuser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 277
5.3.2009 9:47:18   
anny1
punce če moj nau delu in če nav kej z mano narobe se vama še jaz pridružim, user posted image  bomo videl kaj in kako bo sam vam pa pred 16,17 nam mogla dat odgovora k moj dela na brnku pa ma 3 izmene, zdej je delu mal pop mal dop in to 12 dni brez frej dnevauser posted image  še do sobote pol pa upam da bo saj 1 dan mal doma, tko da  k je tok mal doma nemorem pol še jaz uidet k se že tko skor nič ne vidvauser posted image , zdej pa še ena odgovornost zraven pa sploh ne vem kolk bo še frejuser posted image , skratka vam sporočim kako in kaj čene pa se bomo dogovorile za kasneje, ker na očetovskega bo pa šeluser posted image  tko da bom imela saj malo frejuser posted image ,
drugače pa kot sem rekla piknik v naraviuser posted image  JA? 
no punce lp

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 278
5.3.2009 14:06:11   
BarbyD
No če boš imela čas se nam-a le pridruži user posted image drugače smo pa spe čist zamrle tuki goruser posted image user posted image vse so ne nekam poskrileuser posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 279
5.3.2009 19:47:59   
Janci F
Imam občutek, da smo samo tri, ki smo redno na tem forumu.
Ne vem kam so ušle vse ostale gorenjke?

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 280
5.3.2009 19:50:40   
BarbyD
Ja tud men se tko zdiuser posted image pa so se že malo bolj pridno začele javlat, zdej je pa spet vse zamrlouser posted image

Kako se imaš ti drugače? vse uredu?user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 281
5.3.2009 21:13:29   
dodi
Jaz sem tu in tam tukaj...kakšna ura v dnevu mi zmanjka...preberem še-napišem bolj malo ...

Drugače sem vredu...mala pikica pridno raste in ima že 910g,obrnjena je bila včeraj na glavo in je zelo zelo živahna...

Se še kaj javim,ko mi bo čas dopuščal...

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 282
5.3.2009 22:08:58   
Ploha
BarbyD: sej drgač mi je vseeno kdaj, samo ravno tisti dan imam G, pa bi se pol spotoma oglasila, ampak bom ta čas umes že doma, ker ga imam ob 12.00, no pa saj nima veze, pa drugič,...

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 283
6.3.2009 9:53:03   
anny1
hallo,
uf kolk sovražim ta internet- glih k hočem odposlat zgubim omrežje, user posted image  uf,
skratka punce ja nikjer vas ni user posted image  včasih se mi zdi da sama s sabo klepetamuser posted image , no sedaj je dež in slabo vreme vas pa nikjer- no vsaj pri nas je padalo- mislim sneguser posted image , zima se še noče poslovit od nasuser posted image ,
punce dejte se mal skorajžituser posted image , ,
naš user posted image  tudi raste in je bil 1.3. malo čez 900g, v 27t, zelo velik user posted image  napram puncama mislim, je skoraj na polovici meritev, upam da bo šlo tko naprej,...
no punce
kje ste???
lp

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 284
6.3.2009 11:33:51   
Janci F
Živjo,

jaz sem skoraj vedno tukaj.
Naš otroček ima pa skoraj 1000g in sedaj me že resno daje, da bi šla v shopping.
Saj smo že skoraj na sredini marca, moj dragi v drugi polovici ne bo imel časa, ker bo službeno odsoten, tako da imava sedaj 1 mesec časa da vse potrebno nakupiva.
V mesecu maju pa res nimam več namena po trgovinah hodit, mogoče samo kdaj za lušt.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 285
6.3.2009 11:42:31   
tadejluka
Hej
Jest sem tudi skoz tukaj, sam sem ful lena pa se mi ne da pisat.
Uglavnem-včeraj imela pregled, našuser posted image ima pri 26t3d 1083g, nardila tudi test za glukozo pa je negativno, čez 14 dni moram pa po Rhogam injekcijo (za Rh-)

Drugače pa tudi jest že veselo uživam na dopustu, bom izkoristla vse kar imam (42 dni), pol pa še mal bolniške pa rodit! Mi pa mulo že kar fino dol pritiska, da hodim ko stara mama.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 286
6.3.2009 12:30:39   
anny1
Janci F - jaz sem pri prvi user posted image  cunce neki dobila neki pa kupila, v meni se zdi da v 25t, takrat sem že vedela kaj bo, za vsak slučaj pa sem si neutralno barvo izbrala-če bi se premislilauser posted image , voiček pa sva kar odlašala in odlašala tko da sem ga šla jaz kupit 1t pred PDP ker je bil moj v bolnici in ni mogu z manouser posted image  tko da ja kar izkoristi in pojdi preden te kaj ne prehiti ali presenetiuser posted image
tadejluka- ja saj te razumem user posted image ,včasih mam jaz tud tak dan, samo glede na to da sem po naravi poznana klepetulja in da me nič ne zaustavi....user posted image
kje so ostale???

(odgovor članu tadejluka)
Neposredna povezava do sporočila: 287
6.3.2009 13:45:39   
Janci F
Tudi jaz moram po enekcijo za Rh-, ampak kaj čmo, kar je treba je treba.
Jaz sem sedaj v 28. tednu in imam namen nakupiti vse do 35- 36 tedna, potem naj bo pa preostalo samo še prebarvanje sobe in dokončni zaključki.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 288
6.3.2009 16:33:37   
BarbyD
Živjo user posted image

No pa nas je končno mal večuser posted image user posted image

Jaz sem pa zdej v 31 tednu pa imava že vse domauser posted image mali je ratal čisti nogometaš, smao da ima namesto žoge moj mehuruser posted image ....drugače sem pa zadnjič mela en dan tak rjavkast izcedek, zdej se je pa vse umirilo....ampak mislim da še ni bil tisti čep, ker je bilo zelo malo...če se ne bo ponavljalo bom kar počakala na pregled 20....

A se nama bo še kera pridružila na kavici? user posted image user posted image
Ploha lsej lahko pa za kakšen dan prestavimo če bi takrat pa lahko??

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 289
6.3.2009 21:32:14   
Ploha
ma ne zarad mene ni treba prestavljat, če bo kaka sprememba, bom prišla, sej ste rekle ob 19.00 pri vodnjaku v planetu tuš?

Itak mam meto skos sabo, sej bi počkala do večera, sam je pa mal douga, zame, sej meto nič ne moti user posted image

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 290
6.3.2009 21:35:11   
Ploha
janciF: tko sem tud jest govorila, da zadnji mesec ne mislim nikamor, haha, ravno to se je zgodilo, zadnji mesec sem vse nabavlala, rihtala, sobo je moj zrihtu ko sem bila v P, v P sem se pa itak sama pelala (user posted image user posted image mal heca more bit),...ko pa sem rodila, pa sem šele ugotovila kaj zares rabim in česa sploh nimam pa nujno potrebujem, tako da je blo prve 14 dni za mojo mami in fanta eno samo skakanje od tgovine do trgovine, do sosede in kolegov,...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 291
7.3.2009 9:33:24   
anny1
Hallo,
no Ploha sej je moj tud mogu še poj okol skakat k smo na najnujnejše pozabil- pleniceuser posted image - dobro ne, vse smo kupel sam plenice neuser posted image .- Bla je taka panika da to ni za opisat, moj je šu na operacijo 28.11, operiran pa je bil 29.11, jez v porodnišnico 29.11, in v štersu k je bil zarad selitve pa moj v bolnico.... sem pozabla dodatne plenice, sej tja k smo se selil so ble sam tja smo se selil 5 dni po izhodu iz P-moj je prej pršu ven iz bolnice, ker so rekli da če lohka pod podhodom iz KC v P hod gre lohka kar domu....
BarbyD sem mal razmišlala glede tvoje panike, ja se strinjam-če je služba taka da take stvari vigiš se res pomisliš na najslabše, no moja služba ni taka kot tvoja sam sem tolk po bolnicah prežvela da me kar glava boli in vem da se tam marsikaj vidi-in to včasih nič lepega- skrb ni odveč, vsaj pripraviš se na vse najhuje, samo včasih te pa lahko pokoplje.....
tko da ja ni kaj če nisi skrbe pa nisi primeren za mamouser posted image .... ne ve vzet 100% resno, sam punce sem pred kratkim zvedla eno novico k je bla user posted image  ženska je totalno odpiljena, k ma denar ga zapravi otroci pa nimajo ne šole in ne vetca poplačanega user posted image  mislim kriza.... kaki so ti ljudje,... da niti za otroke nočjo poskrbet..... kaj prvte je to vredu, kaj bi ve naredile-mislim če bi že prišle v finančno krizo?
nevem no jaz sama vedno postavim na 1 mesto moje user posted image  pa naj sibo to 1,2 ali 3 ali pa če bi se dogodilo da bi jih imela 20 user posted image  mislim malo pretiravam sam a ni tako da če se odločiš da postaneš mami da boš gledal do tvojim sončkom nav nič mankalo, da bodo imel vseuser posted image  dejte mi napisat mal kaj ve misliteuser posted image  a sem jaz čudnauser posted image
lp

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 292
7.3.2009 20:05:00   
BarbyD
Živjo user posted image

da se vam še jaz malo javim...za vikende sem mal bolj stran od računalnika k se mojmu posvečam k je domauser posted image

Ploha ja ob 7 v Tušu...ti kar pridi če ti bo ratalouser posted image

Anny1 ja se čist strinjam s tabo, če se odločiš za otroka potem si dolžen skrbet zanjga in mu nudit kar mu lahko...pa ne mislim zdaj da ga razvajaš in ustrežeš vsaki muhi ki jo ima...ampak vsaj tiste stvari ki veš da jih potrebuje, pa naj bo to igra ali učenje..no pa tudi malo razvajanja nobenemu ne škodiuser posted image
nisem pa za tisto pretirano razvajanje in da mu kupiš in daš vse kar si zaželi, ker v življenju pač tega ni, in se mi zdi da je za take otroke ko so starejši precej težko, saj so navajeni tega da mu je vsaka želja uslišana

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 293
8.3.2009 7:13:09   
anny1
Hallo,
no za dobrojutro se vam javim, pol bo pa naš dan tud posvečen bol družini k je moj domauser posted image ,
ja BarbyD se jaz čisto strinjam, neko osnovo mu moraš zagotovit, ja tudi nisem govorila o pretiranju samo da pa osnove ni user posted image  pol pa še otrok se uči pri drugihuser posted image  mislim eden tam drugi spet grugje tretji kaj jaz vem kam gre user posted image   nevem no saj je res če so starši prezaposleni pa nimajo časa nevem do 17h in da do takrat dajo otroke v varstvo samo da pa si ti doma pa jih imaš doma samo za čas priprave na spanje ves ostali čas pa preživijo vsak po svoje nekjeuser posted image  Nimam pojma kako bi to pri meni zgledalo. Punce vem da ste nekatere ki imate več orok kot 1, dajte mi napisat malo svoje mnenje, ker jaz ne razumem tega? Nažalostuser posted image , mislim jaz imam 2user posted image  in vem da ker nisem dobila službe-bolezen-sem odprla s.p. ampak hčerka je ostala doma in sem kombinirala z mojim tako da sem terensko delo opravljala ko je bil moj frejuser posted image  no sej sedaj sem tako ali tako doma k sem na bolniški, prej sem bla pa še na porodniškiuser posted image ,
Punce kako ste drugače, kje so tiste v začetku nosečnosti, kje ste tiste ki ste proti konci itd, skratka na seznamu goren.nos. jih je kolikouser posted image  naj ki se pogovarjamo pa smao 4user posted image  dejte no punce malo več življenja od sebeuser posted image
P.S. vem da ta tema ki sem jo načela ni glih za pogovor o nosečnosti sam me zanima kako razmišlate ve k mate že več otrok kot 1 in kako tiste ki pričakujete 1user posted image  sej vem da se z leti človek spremeni samo tolkuser posted image
lp

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 294
8.3.2009 8:40:33   
mojgal
No evo mene se vam še jaz pridružujem, sicer sem bolj na začetku ampak mislim da me boste vseeno sprejele medse. Sem v 13 tednu, počutje je vsakdan boljše, posebno ob lepem sončku.
Tudi jaz bi se vam pridružila ob kavici vendar glih na sredo ima moj trening zvečer pa ne morem, če pa se katera javi za dopoldan sem pa zmeraj za ker sem doma.

Lepo preživite naš dan, pa se tipkamouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 295
8.3.2009 8:52:51   
Janci F
Dobro jutro,

najprej vam pošiljam en user posted image user posted image user posted image  za dan žena.

Moje mnenje glede tega kako skrbeti za otroke je mogoče malo kruto, vendar midva sedaj pričakujeva 1.user posted image  in lahko samo pametujem, ne morem pa še govoriti iz izkušenj.
Pod prvo bi rada poudarila, naj ima vsak toliko otrok, kot si jih želi in si jih lahko privošči - s tem ne mislim samo finančno ampak tudi časovno. Zavedati se moramo, da je otroku bolj pomembno ne koliko časa preživimo z njim, ampak kako preživimo čas z njim. Moram reči, da na žalost poznam kar nekaj primerov, kjer so starši veliko časa z otroci, vendar imaš pogosto občutek, da zaradi tega ker morajo biti in ne ker želijo.
Vsi skupaj se moramo zavedati, da otroci niso naša lastnina, ampak jih dobimo v oskrbo samo za toliko časa, da jih pripravimo na življenje in od nas je odvisno kako jih pripravimo na življenje.

Mislim, da je prva dolžnost staršev to, da otrokom omogočijo normalno življenje, kar se financ tiče, saj čisti in siti morajo biti.
Pa tudi vse stroške (šola, vrtec, ...), ki spadajo zraven moramo biti sposobni plačevati.
Poleg financ pa moramo biti starši čustveno dovolj zreli, ko se odločimo za družino, saj če nam je škoda časa za otroke in ta čas raje preživimo s kom drugim, potem preprosto nismo primerni, da imamo družino.
Na žalost je pa tako, da si marsikdo lažje ustvari družino, kot pa kupi avto ali pa kar drugega.
Saj za otroka ne rabimo biti kreditno sposobni ali pa dokazovati sposobnost, tako kot za vse materialne dobrine.

Vem, da je moje mnenje mogoče za kakšno kruto, ampak tako pač je.
Naša dolžnost je, da omogočimo otrokom prijetno življenje in jih pripravimo za nadaljno prihodnost.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 296
8.3.2009 16:21:16   
BarbyD
Dan punce user posted image

S čist strinjam s tabo JanciF...na žalost pa včasih življenje zavije svojo pot in se ti vse ne izide kot si želiš...jaz naprimer sem prej imela super službo (vsaj kar se časovno tiče) samo mi je potekla pogodba in mi je niso mogli podaljšati, in sem dobila službo v rešilcu kjer sem mogla delat po 12h na dan in to po 5 -6 dni tedensko...čeprav v pogodbi naj bi delala max.4 dni na teden...samo tko pač je...al to alpa adijo služba...tako da sem bla nekaj časa (hvala bogu ne prav veliko, ker sem potem zanosila ) zelo malo s hčerko, saj sem šla v službo ob 6 zjutraj, doma sem bila pa ob pol 8 zvečer ( če sem imela srečo )...in vem da zdj ko bo še eden to definitivno ne bo šlo...tako da že iščem kaj drugega...samo če ne bo bomo morali nekaj časa še zdržati ta tempo...

Pa pri meni je še tako, da imam hčerko že od prej, in ko sva živeli sami sva bili v Bohinju, kjer je živela tudi moja sestra z svojimi hčerkami,njen mož, babica, dedek...uglavnem nas je bilo velikouser posted image sedaj pa že tretje leto živiva v Kranju, in morm rečt da ma mala kar probleme se navadit na blok...in sedaj ko smo čez teden veliko skupaj jo za vikende dam v Bohinj (midva si tega "luksuza" žal ne mreva privoščit vsak vikend ) kakšen viked je pa pri svojem atiju...tako da priznam da si mala vikende kar privošči stran od naju in vem da se veliko ljudi ne srtinja s temu da je večino vikendov nekje na "počitnicah" in na začetku sem se še pa še presekirala zaradi tega kaj si mislijo o nama...zdej mi je pa vseeno...ker ne morem opisat kolk tamala uživa ko je gor...sestra ima še 3 hčerke, živijo v vasi kjer so 4 hiše in skoraj nič prometa, imajo ogrooomen vrt in veliko živali....in ko je gor so cele dneve zunaj, sedaj ko je še sneg se sankajo, smučajo, drsajo....uglavnem je polna življenja in povsem navdušena ko pride nazaj...
medtem ko ji jaz tuki sredi Planine lahko nudim le par umazanih igrišč...sej veliko hodimo okoli tudi med tednom če čas dopušča, samo vse vikedne se pa žal ne da....kakšni krajši izleti že, ostalo smo pa pač doma...in se mi zdi brezveze jo omejevat na stanovanje če ima možnost uživati zunaj in še v taki družbi ki vem da jo pogreša od prej ko smo še živeli skupaj...sdedj ko je že večja ji tiste igrice ki se jih lahko igramo noter kaj hmalu začnejo biti dolgočasne, in midva nisva prov dolgo dobra družba, ko je bila majhna si se lahko cel dan igral in ukvarjal z njo, sedaj pa že rabi družbo svojih vrstnikov, ker se nas "starih" kaj kmalu naveliča...in ker imam tudi sama najlpše spomine na otroštvo to kako sem vikende in počitnice preživela pri babici na "kmetiji" ne pa v bloku, sem rekla da dokler bo sama želela in dokler ji to lahko omogočim ji bom...se mi zdi da bo še prehitro odrasla med temi zidovi in naj uživa v naravi dokler lahko...
Na začetku sem se veliko spraševala a je prav da je veliko vikendov stran od naju, ali bi blo boljše da bi bila skoz doma...pa sedaj vem da ne glede na mnenje drugih ona zelo uživa in komaj čaka da spet lahko gre...tudi v vrtcu so mi rekle da se pozna razlika, ker na začetku ko sva prišli sem je bila fejst kriza ko je bila kar na enkrat v "omejena" kar se tiče prostora...

Tako da vsak vzgaja po svoje, in včasih se okolica s tem ne strinja...meni je najbolj pomembno da ji omogočim čim več kar ji lahko, tudi če to pomeni da ni vsak dan v najini bližini....

Kakšno pa je vaše mnenje glede tega? user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 297
8.3.2009 16:33:58   
BarbyD
Sem se razpisalauser posted image

mojgal dobrodošlauser posted image user posted image za kavico pa lahko kakšen dan prestavimo če bi lažje prišla? mogoče torek ali četrtek?

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 298
8.3.2009 17:07:57   
Janci F
BarbyD na žalost je danes tako, da imamo službe, ki imajo pogosto družini neprijazen delavnik.
In tukaj ne gre za vprašanje ali  nam je všeč ali ne, take so pač današnje zahteve in če želimo imeti službo in normalno živeti nam kaj drugega ne preostane.
Prepričana pa sem, da vsi po končanem delavniku hitimo domov k družini in se trudimo kar se da maksimalno izkoristiti tistih nekaj ur, ki jih imamo možnost preživeti skupaj.

Na žalost pa je tudi kar nekaj parov, ki jim je škoda časa, ki bi ga lahko koristno preživeli s svojimi otroci.
Za take pare pa pravim, da je prav da nimajo otrok, pa čeprav imajo veliko denarja.
Otroci morajo biti prioriteta 1 in ne družba za preganjat dolgčas in za kakšno butasto dokazovanje družbi in prijateljem.

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 299
8.3.2009 18:42:07   
BarbyD
JanciF Tega je pa na žalost veliko ja...da imajo otroke v varstu čeprav imajo sami čez glavo časa...meni naprimer po službi niti na misel ni prišlo da bi šla na pijačo s sodelavci ki sem jih že tako gledala cel dan, ampak sem takoj hitela domov, še uiformo sem si šele doma preoblekla user posted image  

No uglavnem jutri greva s hčerko na lov za rolerjiuser posted image user posted image  lani je bla tako žalostna ker je imela še premajnho nogicouser posted image  tako da smo se zmenili da gremo jutri po rolarje, čelado in ščitnike potem pa veselo na igrišče da se do poletja nauči da bomo lahko z našim user posted image  v vozičku rolali user posted image user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?