*Junona*
|
Detelja, hvala za nasvete. Se bom od jutri naprej opazovala - koliko spijem in koliko približno polulam. Miška, ja saj, preeklampsija ni kar tako. Sonček, upam, da nisem prepozna glede recepta: narediš navadno vlečeno testo, kot za štrudl, jaz ga naredim takole: moka tip 400, 2 rumenjaka, sol, olje, topla voda za mesenje. Ga zamesim, pustim da počiva vsaj pol ure, še boljše je če kakšno urico, ker je potem kot čigumi. Nadev: skuta, lahko malo kisle smetane (po želji, ni nujno; jaz jo včasih dam, če je pa nimam je pa ne, ni nič narobe), malo posolim in dodam jajčko, da se bolj skupaj drži. Nato razvaljam testo (ne pretanko, nekaj srednjega) in ga namažem z nadevom. Nato pa čvrsto zvijam, zrak ne sme pridit noter. Ko je štrukelj gotov, ga zavijem v kuhinjski servet, obvežem z vrvico (sploh začetek in konec - saj veš, kaj mislim) in dam v slano vrelo vodo, kuhajo se približno 20 min. Ko so kuhani jih vzamem ven, odvijem iz servete in ko so mlačni jih narežem ter zabelim z drobtinami (po želji). Pa dober tek!
_____________________________
Tudi jaz sem mami.:))
|