*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Pozdravljene babuške! Madona, sem rabila tri dni, da sem vse prebrala in nadoknadila, kar me ni bilo. Če bodo naše bebice take čveke, bo aprila sam' dež. janja - Hvala za tolažbo glede dojenja! Me je tudi na materinski na predavanju o dojenju pomirila, da to, da v nosečnosti iz dojk ne priteče nič mleziva, še nič ne pomeni. Vsekakor se bom konkretno potrudila, da svoji pikici dam to, kar je zanjo najbolje: svoje mleko. Bolj, ko berem to knjigo o dojenju (Materinstvo in dojenje iz srca) bolj sem pomirjena, saj je resnično ogromno koristnih nasvetov; takih življenjskih. Kozmetika - Jaz bom za uporabljala izključno Weledo, pa še to ne mislim pretiravati, da ima vsaj prva leta življenja mir od kemije. Se bo šminkala, ko bo velika. Fotke bušijev - Joj, kako so lepi! Pa tako različni! Fotka mojega pride enkrat te dni, sem namreč danes ravno prvi dan na dopustu, tako da je do maja 2010 konec s službo. Juhej! Čeprav sem delala le 4 ure na dan in še to od doma, sem bila polno zasedena z vsemi pripravami, materinskimi šolami, CSD, oprema, porodni načrt ... Nekaj drobnarij je seveda ostalo še za marec, čeprav bom sedaj predvsem počivala in se psihološko pripravljala na porod. Vsekakor bom prakticirala vizualizacijo poroda - kako se odpiram kot roža, kako me popadki zalivajo kot valovi ... Ikea - Je absolutno zakon! Midva imava od tam posteljico, pa previjalno, jogi, 2 kompleta posteljnine in odejico - je zares zelo poceni in tak simpatičen dizajn. Ko bova vse sfiniširala, pofotkam in dam v album. Porodni načrt - Knjiga Moj porodni načrt je odlična, saj če ne drugo lahko porodnica izve, kaj vse lahko počnejo z njo, kaj vse se med porodom dogaja, kaj je ok in kaj ne ... fajn je, da smo informirane. Jaz bom imela drug teden svoj porodni načrt končan, pa ga pripnem sem, če bo kateri kaj pomagal. Če seveda želite ... Imena - Midva sva imela ime tako za deklico kot dečka izbrana že nekaj let. Glede na to, da so sedaj vsi pregledi pokazali, da je deklica, tako aprila pričakujeva Elo Noro. Noro sem izbrala jaz, za Elo pa se je spomnil moj dragi, tako da je nastala prav luštna kombinacija; pravijo, da se sliši kraljevsko, ha. Saj prvo leto bo gotovo ona kraljica, ki bo določala, kdaj bomo spali, jedli, se previjali ... Akupunktura - Jaz verjamem, da vsaka alternativa na nek način pomaga; pa ne le zaradi psihološkega prepričanja. Tukaj jaz Pušenjaka ne bi ravno preveč poslušala, ker je tipičen zadrgnjen medicinec, ki ne verjame v alternativo. Za njega je vse, kar ni ortodoksno medicinsko, lari fari. V Nemčiji dobiš napotnico za homeopata in akupunkturo, delajo z roko v roki z uradno medicino, tako da to potem že ni neka bušmanska fora. Pač Slovenija je glede tega zelo za časom ... žal. Lega otročka - Še en trik babice Ine may Gaskin iz knjige Modrost rojevanja, če se otrok ne obrne na glavico: stoja na glavi! Sam' ne je delat same, brez pomoči, . Najina Ela je zaenkrat že obrnjena na glavico, toda baje se res še znajo obračat. V glavnem, jaz bom gotovo poskusila tudi s stojo, če bo potrebno. Vsekakor pa bom v primeru medenične vstave desetkrat razmislila, preden bom privolila v carski rez, saj gre za resno operacijo in raje najprej poskusim rodit vaginalno. Spanje - Uf, malo pa že postajam tečna nosečnica. Ko mi ne paše ne na enem boku, ne na drugem, se mi zdi, da mi trebuh kar nekam visi, četudi sem podložena z blazinami. Madonca, kaj šele bo, saj me čaka še cel marec in pol aprila. Moj dragi je zelo razumevajoč, čeprav mi je malo hudo za njega, ker se z mano vred zbuja, me masira in boža, jaz pa potem zjutraj blaženo zaspim, on pa v službo. Ni kaj, se bo moral navaditi. Sem žleht, a ne? Pediater - A katera že kaj išče pediatra za ? Jaz nobenega ne poznam, pa me je kar strah, da ne bom naletela na kakšnega zadrgnjenca. Kakšna priporočila za Ljubljano? Me tako še čakajo bitke glede cepljenja, saj bi se rada izognila cepljenjem, čeprav so pri nas zakonsko obvezna. V Italiji in Avstriji se pa starši lahko svobodno odločijo, ali bodo otroke cepili ali ne. In to je zdaj neka logika! Slabosti - Meni ravno ni slabo, vendar se mi zadnje tedne skoraj vsako jutro kakšne pol ure zatem, ko pojem zajtrk, pojavi nenaden padec pritiska, tako da se moram nujno vležt, če ne bi padla skupaj. Niti sedet ne morem. Groza. Saj čez kakšne pol ure je ok, toda ni fajn. Očitno se Ela požrešno vrže na hrano, tak' da jaz ostanem čist' brez krvi. Mala vampirka! Očetovski dopust - Ali katera ve, koliko pa očetu pripada rednega letnega dopusta za porod? Tako kot dobimo za poroko in selitev? En dan ali dva? To je še dopust, ki je poleg očetovskega dopusta, toda ne vem točno, koliko dni. Hvala! Se javim drug teden po pregledu, do takrat pa pofotkam svoj buši in upam, da bom imela že sfiniširan porodni načrt. Imejte se lepo, pobožajte svoje razgrajače v trebuščkih, pa pridno počivat , NenaLena En dan izrednega dopusta je koker js vem. Jaaaaaa, pripopaj nam porodni načrt.