Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 25.2.2009 20:37:04
|
|
|
|
brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: april09 Brigita.. za AC so OK normalne lajšte od poda pojstle.. pri nas normalno dela. malcekvita - a pa ti bi sla probat naravno rodit z MV? Srecka .. no pusnjeak je malo bolj strokovno zajel moje mnenje (sem prej ze odgovorila, pa sem dobila sorry ).. kar sem napisala je bilo, da se mi zdi, da psiha najvec naredi. Da se sama za razne zadeve ala akupunktura, dekompresija,... ne bom odlocila, ampak ce ti mislis, da ti bo pomagalo, pol ima to dober vliv na tvojo psiho in go for it.. Zadeve, ki pomagajo, so zelo individualne. Hvala, sem se že ustrašla da bom mogla nov pod za postlco naročit A je drugače zakompliciran za uporabo? Še nisem nič navodil prebrala.... upam da bova zadovoljna z njim, da ne tuli brezveze .
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 25.2.2009 20:40:25
|
|
|
|
brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 sobra:kako lepo ime za pupiko srečka:ja tudi meni je najina G to omenila.Je bila moja kolegica in je bila zadovoljna ,je rekla da nslednjič gre spet.Je pa šla k tej Ocvirkovi v Celju na skalni kleti,po 36t 5x in dala za 1x 15e,se pravi75e skupaj.zapiči ti iglice v roke in ležiš tam pol ure in to je to. CSD:sem tko razočarana nad gospo ki tam dela da sem brez besed.Komaj čakam,da vse to uredim ,da to žensko ne vidim več. CSD dragi moj sonček je vsepovsod katastrofa , razen če naletiš na dober dan. tam al vse bolj mal , al pa so tak zafurstrirane .
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 25.2.2009 20:44:03
|
|
|
|
brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28 Jaz pa sem imela zelo sončen dan v popolnem pomenu besede. Po dopoldanskem obisku sestrične in njene male Ele (in paketu cotk), sem se dobila še s kolegicama v Tivoliju. Pupe ko bi vi videle koliko otrok je bilo zunaj. Prečudovito V čolnarni sem srečala še našo angelito, ki je veselo kramljala s frendicami, pa moje sodelavke in še kup mladih mamic s svojimi nadebudneži. Poleg tega sem ugotovila, da je to tudi odlična priložnost za spoznavanje vseh vrst vozičkov res, vidiš jih več kot v BC. Ja Cveta jst sicer nisem bila v Tivoliju ampak sem se šetala po Celju in je bilo danes res ogromno mamic z vozički. Joj jst tudi komaj čakam, da bom tako ponosno špancirala ob vozičku....še mal
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 25.2.2009 21:07:56
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 AC-punce rabim eno pomoč. Midva sva v soboto v BC v LJ kupila AC 401. Trgovka je rekla da mora imet posteljica ravno dilo, da v nasprotnem primeru tuli ko nor za vsak gib. Zdej pa mene zanima kaj to pomeni Vem da ga daš pod vzmetnico na letveno podlogo sam mi pa ni čist jasn kaj je misla s to ravno dilo. Prosim če katera ve kaj bi naj to pomenl. Ravna podlaga more bit. Aha no sej podlaga je ravna, sam so latice. Jst pa nisem glih iz Lj pa nisem čist dobr razumela kaj mi hoče povedat s tem da mora bit dila ravna . Junonca še mal pa materinska ha ? Js že komaj čakam. Kje pa je to v ZD, mogoče veš? Bom js tut pršla kej v Celje pa boma skupi vozičkale. Pa v Tušu al pa City Centru na kaki pijački se bomo lahk dobile. Bo že toplo zunaj in bo prav prijetno na sončku ob bebicah in ob kavici.
< Sporočilo je popravil *Junona* -- 25.2.2009 21:09:00 >
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 25.2.2009 21:13:22
|
|
|
|
*Junona*
|
Zdej se grem pa k dragemu stisnat. Že nekaj drema. Pred spanjem mu morem še mal ponagajat.. Nočko aprilčice.
< Sporočilo je popravil *Junona* -- 25.2.2009 21:14:11 >
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 25.2.2009 21:15:10
|
|
|
|
brigita23
|
junona- to je v ZD tam ko so ginekoliške ambulante. Takoj prva vrata levo po tistem hodniku. 2. nadstropje. Pa copate mormo met zraven, pa kratke nogavice??????(ti veš zakaj ) Ja super bo ko bomo občudovale naše sončke male in se z njimi sprehajale. Pol lahko še pa kak joging skupi usekamo , jst bom mogla kr pridno telovadit če bom hotela priti nazaj na svojo postavo.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 25.2.2009 23:12:15
|
|
|
|
malcekvita
|
IZVIRNO SPOROČILO: april09 malcekvita - a pa ti bi sla probat naravno rodit z MV? oh, jst bi raje vidla, da bi mi v tem primeru naredili carski rez. ampak to najbrž ni od mene odvisno... misliš, da se da kej zmenit? nočko pupe moje
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 7:33:34
|
|
|
|
april09
|
Jutro, kako ste kaj? Malcekvita - porod z MV delajo prakticno samo v LJ. Ker porajajo porodnicarji, ki morajo imeti izkusnje s tem. V vecini drugih P je CR ustaljena praksa in sploh ni govora o vaginalnem porodu. . Razmisli pri sebi, kaj zelis, pogovori se z G in se zmenita, kaj in kako ukrepati. Se malo od pusenjaka ... http://med.over.net/forum5/read.php?19,5218097,5220562#msg-5220562 http://med.over.net/forum5/read.php?19,5195581,5198153#msg-5198153 http://med.over.net/forum5/read.php?19,5152849,5152909#msg-5152909 http://med.over.net/forum5/read.php?19,5059106,5061234#msg-5061234 Vaje za pomoc otroku pri obratu 1. zjutraj ko se zbudite, ne vstajajte in ne urinirajte, temveč še dodatno spijte pol litra vode, da se vam mehur še dodatno napolni. 2. Podložite si zadnjico oziroma križ z blazino 3. vlezite se s privzdignjeno zadnjico na tisto stran, na kateri otrok brca oziroma so vam povedali ob UZ preiskavi, da ima plod male dele (rokice in nogice) 4. zdržite čim dalj, kolikor vam pač dovoljuje poln sečni mehur. Brigita - nastimat AC ni nic dramaticnega. Ampak piskal pa nam je vcasih brez veze oz verjetno je mala tako nezno dihala, da ni zaznal. Ampak ko vidis, da je vse OK, ti je vseeno, da je piskal za brez veze. Itak sva bila panicna samo prvic, pol pa nic vec. Vse skupaj ni bilo 5x v 1,5l.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 7:56:07
|
|
|
|
Pat74
|
Dobro jutro vsem! Sama nimam AC, čeprav sem tudi že obakrat razmišljala, da bi ga kupila, pa je potem leto hitro minilo, tako da ga nisem več rabla - se mi je pa pri Maši enkrat zgodilo, da mi je v naročju tako trdno zaspala, da sem zagnala paniko, da ni več živa - še dobro, da je bila takrat ravno moja mama na obisku, sva jo malo potresli, pa sem si kar oddahnila, ko je zajavkala.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 8:02:37
|
|
|
|
mišk
|
Malcekvita: Kot sem že rekla, je bila tudi moja prva hči dolgo v MV, pa so mi v brežiški porodnišnici rekli, da bom šla, če se ne obrne, v 37. tednu na zunanji obrat, drugače obvezno CR. Sploh pri prvorodkah je baje kar praksa, da se avtomatsko odločijo za CR. Jst na vaginalni porod v MV sploh ne bi pomislila, pa če bi rodila prvič ali petič!!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 8:39:51
|
|
|
|
brigita23
|
dobro jutro April-hvala za odgovore glede AC . Sem bila na začetku tudi sama skeptična glede tega naj ga kupim ali ne Pa sva se pol z mojim nekak odločila, sej bova še imela kakšnega otroka, tako da bo koristil svojemu namenu. MV- am mislite da se pogosto zgodi, da se po 30 tednu obrne nazaj v MV? Naš je bil na zadnjem UZ že lepo na glavico obrnjen, sma je rekla da se še lahko obrne NASTAVKI ZA DOJENJE-sej lahko da je tole ful butasto vprašanje, sam sem pač prvič noseča , kakšni zgledaja in čemu služijo, pa kje jih kupim? Ko piše da jih moraš imeti zraven za porodnišnico.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 8:53:21
|
|
|
|
Nalini
|
ojla. kako ste spali ? .... mi na srečo spimo super,.... zaenkrat še .... glede obračanja dojenčka v maternici - znanki se je obrnil iz glave na ritko v 37. tednu pa sploh ni čutila ..... (v 36. tednu je bil še na glavici, ker je takrat imela uz) .... tako,da nikoli ne veš kako se bodo naši obračali sem in tja .... upam, da naš bejbi ostane na glavici ... midva bova tudi kupila angelcare oz. naročila prek sončka, ker ga imajo v akciji .... kje ste kupile nastavke za dojenje? in kakšne? nimam pojma o teh nastavkih zato sprašujem .... lep dan, nalini
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 8:53:46
|
|
|
|
L & L
|
NASTAVKI ZA DOJENJE-sej lahko da je tole ful butasto vprašanje, sam sem pač prvič noseča , kakšni zgledaja in čemu služijo, pa kje jih kupim? Ko piše da jih moraš imeti zraven za porodnišnico. To je to http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=177075 to je fajn če vdrte bradavice in ti otroček ne more ornk zagrabit bradavico, al pa če maš poškodovane, meni so prvič kar fino prav ršle ker je naš patrik bil bol švohcan in ni nikakor mogu zagrabit in povlečt bradavice z nastavki pa je pol kr šlo, sam sva jih rabla tam en 3 tedne pol je blo pa kul. Je pa tako to ti lahko tut dragi naknadno prinese v P če boš vidla da vama ne gre. No pa še za eno lepo jutro ena huda stran http://www.elodiedetails.com/#
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:05:18
|
|
|
|
april09
|
Brigita ... Nastavki so taki http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=175701 Nasi od aventa (imas razlicne velikosti) niso pasali, ampak od chiccota, ki pa so vecji in tanjsi. JAz jih tokrat v naprej ne bom kupovala. Rabis jih s sabo v P na zacetku ziher ne, ker na zacetku itak dojis brez, se pa hitro vidi, a dojenje stece al ne. In ce ne, lahko tvoj siba v trgovino in jih kupi. v lj P mislim, da jih imajo celo v trgovini v pritlicju. Nisem ziher. MV - ja lahko se obrne tudi po 30t, se je ravno prijateljici zgodilo v nekje 36t. Nimas kaj.. Ampak tko kot gre v eno smer, gre tud v drugo Misk - jaz sem 99% ziher, da ne bi sla rodit vaginalno v primeru MV Spanje - jaz spim kot ubita, edin kriki male v spanju me zbudijo, pa wc... AC - men tud en najboljsih nakupov za mirno spanje... ampak sem po naravi bolj zivcne sorte in ce tega ne bi imela, bi n-x na noc prverjala dihanje. Joj se spomnim v P - ko tako mirno spijo, sem ji velikokrat polozila prst na prsa, da sem cutila, da se premika, ker na oko tega ni bilo za vidt
< Sporočilo je popravil april09 -- 26.2.2009 9:07:47 >
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:08:35
|
|
|
|
Cveta28
|
IZVIRNO SPOROČILO: mišk vstava: A je še od katere trenutno v medenični vstavi? Moj/a je še vedno, ampak vem, da ima še vedno čas da se obrne. Tudi hčerka se je na glavico obrnila šele nekje v 32.,33. tednu. Moj koderček je na zadnjem UZ lepo čičal na nogicah ampak mi je G rekel, da ima še dovolj časa in prostora za obrat. potem pa se mi je zdelo, da se je čez kakšen teden resnično zasukal (drugačna oblika mojega bušija), sedaj pa mislim, da me zopet z glavico buta pod rebra Imamo čez 2t pregled pa bomo videli kako in kaj.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:12:57
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28 CSD - jaz pa moram naše kranjske tete zeloooo pohvalit. So mi že po telefonu vse prijazno razložile, na licu mesta pa sem bila gotova v 5 min. Smo skupaj preleteli obrazce, napisali kaj mora koder prinesti po rojstvu in odločbo sem dobila v 3 delovnih dneh blagor vam za take prijazne tete,naša pa sam papirje ti da pa reče tu maš pa preber in prnes ,sej še maš dost cajta.nč kok pa kaj ,...eh brez veze.Evo sem klicala v LJ našo prijazno Matejo ,ki se ukvarja pri nas s temi papirji in ji pošljem po pošti da mi vpiše plače in ko dobim nazaj nesem tej nesramni teti,moj pa nese k bom rodila,edino za priznanje očetovstva greva prej. junona:Nataša Cizej:drugo nadstropje k imap na vratih nalepljen plakat za pakete,mislim kako bi jo une spodaj so pa prijazne
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:12:59
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 CSD:sem tko razočarana nad gospo ki tam dela da sem brez besed.Komaj čakam,da vse to uredim ,da to žensko ne vidim več. CSD dragi moj sonček je vsepovsod katastrofa , razen če naletiš na dober dan. tam al vse bolj mal , al pa so tak zafurstrirane . ja nisem jim jaz kriiva,vsaj šiht majo naj bojo zadovoljne.moj je reku da ji bo naslednjič reku če bo imela tak odnos da lahko gre delat samo v cirkus ,pa še za tja ni IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 MV- am mislite da se pogosto zgodi, da se po 30 tednu obrne nazaj v MV? Naš je bil na zadnjem UZ že lepo na glavico obrnjen, sma je rekla da se še lahko obrne meni je tudi v 27t rekla G da se še lahko obrne in se mi do sedanje pregleda ksem ga imela ni obrnil.Hvala bogu nastavki za dojenje.kupiš jih lahko v pikipoki,bc ,samo zakaj jih moraš pa za v P seboj met ,meni ne piše nič,da bi jih morala imet.zgledajo pa tko k kaka duda.Jaz imam bradavice ven in če jih bom potrebovala nastavke mi ji bo šel dragi kupt ,čene pa ne bom brez veze kupovala.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:19:48
|
|
|
|
Cveta28
|
nastavki za dojenje - ma jaz jih bi nabavila v primeru, da bi imela kakšne probleme drugače se bomo pa pomatrali. Sama sicer nimam ravno vdrtih bradavičk ampak ven štrlijo pa le če jih koder lepo poboža
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:22:41
|
|
|
|
sonček85
|
srečka82: Veliko je takih dni, ko sreča se ti nasmeji. So pa tudi slabi dnevi, zato zdaj želimo ti, da bodi srečna na ta dan, ko praznuješ svoj rojstni dan.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:33:45
|
|
|
|
brigita23
|
srečka- vse naj naj danes ko praznuješ, čimlžji porod in veliko lepih dni s svojim . punce hvala za nasvete glede nastavkov, moje brdavice so zaenkrat čist ok, razen da so me zčele malce bolet, tako da bom že dragega poslala iskat če bomo rabili. Zdej vsaj vem kako to zgleda . Sem si ravno nameravala it delat zajtrk, pa me danes moj pelje na zajtrk, mmmmm si bom kaj dobrega privoščila . Po včerajšni zelenjavi in tunah bo pasalo . CSD- a ti sonček si nisi že prej teh obrazcov sprintala pa na firmo poslala? Jst grem pa v ponedeljek rihtat vse to. Kok časa pa čakaš pol na odločbo in paket? Nič se grem zdej zrihtat pa papat, vam pol tipkam . Lepo se imejte in se veliko smejte. Je dobro za naše dojenčke
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:43:13
|
|
|
|
detelja
|
srečka82
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:49:24
|
|
|
|
malcekvita
|
jutro, april hvala za informacije , malo si me pomirila , ko sem prebrala, da prvorodkam naredijo kr carski rez v primeru MV. jst bom šla najbrž kr v PO rodit, ker sem tuki doma, pa nebi glih rada mojga še dodatno obremenjevala z vožnjo. upam da je v PO taka praksa, da naredijo kr CR. Vseeno pa upam, da bo moj sonček priden in se bo še obrnil na glavico. danes je spet en lep sončen dan, moramo ga izkoristit!!!!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:51:08
|
|
|
|
malcekvita
|
IZVIRNO SPOROČILO: mišk Malcekvita: Kot sem že rekla, je bila tudi moja prva hči dolgo v MV, pa so mi v brežiški porodnišnici rekli, da bom šla, če se ne obrne, v 37. tednu na zunanji obrat, drugače obvezno CR. Sploh pri prvorodkah je baje kar praksa, da se avtomatsko odločijo za CR. Jst na vaginalni porod v MV sploh ne bi pomislila, pa če bi rodila prvič ali petič!! hvala, upam da bo res tako...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 26.2.2009 9:52:35
|
|
|
|
malcekvita
|
Srečka 82 vse najboljše!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?