april09
|
Moji komentarji Seznam za v/iz porodnišnice v porodnišnico - mame - potrjeno zdravstveno izkaznico, - materinsko knjižico, - napotnico od ginekologa, - fotokopijo poročnega lista oz izjavo o očetovstvu, - potrdilo za očete iz MŠ in potrdilo o plačilu prisotnosti pri porodu (odvisno, kje boste rodile - v PO tega ne potrebuješ, potrdilo o plačilu prisotnosti pa rabiš šele ob odpustu iz P) - toaletne potrebščine (pasto in ščetko za zobe, glavnik, kremo za roke in obraz, gel za tuširanje, labela idr.) - copate (z gumo spodaj, da ti ne zdrsne v koplanici) - bombažne nogavice (št. odvisno spet od tega, kje rodiš - v PO jih rabiš vsaj 5 parov!), morda tud kaksno jopo ali zgornji del trenerke, ce ti je mraz. Jaz sem jo imela in rabila. Hormoni po porodu so od - brisačo (te pa nisem imela nikoli s sabo, za moje pojme je nepotrebna!), imela malo brisacko za obraz - vložke VIR 80 (recesija je tudi v P, zato priporočam, da vzamete sabo - vsaj 2) meni je babca v porodni dala take dolge bandaze, ki jih uporabljajo pri porodu,pridejo od spredaj pa zadaj cez celo rit in to sem uporabljala cel cas v pordnisnici,tud po 2 skupaj, ker je cisca lahko ornk mocna. je prijazno tudi do sivanih ran. Kupijo se v lekarnah. Bom probala poiskat, kako naj bi to zgeldalo (kot ogromna plenica haha). - spodnje perilo (nujno! kljub tistim hlačkam za enkratno uporabo, ker dobiš samo 3 komade) v LJ nisem trpela pomanjkanja, ce so se umazale ali ko sem sla pod tus sem vzela nove, zmeraj sem imela zalogo. Ko so zjutri prisli, so mi pustili troje se mi zdi. - modrček za dojenje (raje kar 2) in blazinice - lanolin/bepanten mazilo za prsa, - piškote (če rodiš zvečer, ponoči se zna zgodit da si lačna) Ja, za jest je treba met kaj sabo, nekaj kar imate rade in ne pozabite na partnerja. ce porod traja ... + nekatere imejo izkusnje, da ce dobijo umetne popadke, da jim ful usta izsusi. Meni so za to svetovali imet s sabo kaksne trde bombone, da se ti dela slina. No sama nisem imela filinga suhih ust. Ampak vseeno bom vzela bombone sabo, mal sladkega lahko tud pase al pa da potrebno energijo. - vodo, sokec (sam dragim rečte, da naj ne nosijo citrusov - tudi v sokovih, ker vam bojo v P sestre filozofirale, da napenjajo!) VODO nujno v borso za v P in to vsaj 1,5L.. Ker si lahko ti zejna, moz,... jaz sem med porodom in po njen ornk veliko pila, moj tud in sva za vsak kozarcek fehtala sestre :) Jaz bom vzela ziher 3L. Pa za v sobo je meni moj prinesel ZAHarmony, mi je fuuul pasalo, bolj kot uni caji ali voda iz pipe. - telefon in polnilec - oblačila za odhod iz bolnišnice (ta vam lahko naknadno prinese partner) Men je noj prinesel (je pa pozabil oblekice za princesko -tko da ja, tud to se zgodi ) - fotoaparat / kamera - plavalni obroč (tega boste rabile le, če vam bodo rezali presredek - partner vam ga lahko prinese naknadno!) NAknadno.. priporcam obroc od odeje se mi zdi (medico al neki tazga), sploh ce ste ornk sivane. Meni je ornk reseval rit - dobesedno Stal je skoraj 7000sit,ampak vreden vsakega tolarja. - jest pa dodajam še svečke zab "kakanje" (sploh, če ste take kot jaz in imate problem it drugje!) V LJ P naj bi kakal preden gres domov. Po vsem klistirju je bilo men to nemogoce pa se psihicna blokada zaradi sivanja.. Kljub odvajalom in 1l donata, no go. Ampak ko sem prisla domov, se je pa odprlo - Za LJ P bi reees svetovala, da vzamete nocno lucko na dotik (jaz bom uno iz ikee), ker ponoci si lahko prizges samo en reflektor nad glavo, ki pa ze samo s pritiskom na gumb + un glas priziganja te zadeve zbudi pol stuka Si kot na stadionu za bezigradom. - morda majico za preoblect za partnerja, mojmu je skoz vroce in v porodnih zna bit ornk vrocina... V koncni fazi sta lahko tam 12 ur al pa tud vec.
|