RE: poraba hrane - cenovno (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Pija76 -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 18:29:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

pija76 - nisi edina, tusdi jaz imam včasih zelenjavo več kot 6 dni.. sploh kakšno cvetačo k jo kupim ker mi je všeč, pol se mi je pa kr ne da in ne da skuhat...



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zdaj si me spomnila, da sem jo že ta drugič dala iz hladilnika in da je čas da gre v pisker. Kupila pa v petek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pija76 -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 18:34:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Sem pa ravno danes brala, da imaš zelenjavo kupljeno lahko maxi 6 dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , jaz imam včasih več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .


Kateri trgovec pa tako pravi?

Ja, seveda, potem moras pa spet v trgovino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , logicno, vsaj enkrat na teden jih moras obiskat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .


Ne, to ne pravi nobeden trgovec, prebrala v reviji Kuhinjica: evo imam preveč časa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa ti prepišem: vzemite samo toliko sadja in zelenjave, kolikor jo boste potrošili v anslednjih petih do največ šestih dneh. Razloga ne piše!!! Piše pa še: zamrznjena zelenjava je bolj zdrava od sveže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ok ko to preštudiraš res ugotoviš, da se kao sveža že neki časa valja po hladilnicah




Sibil_ -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 19:14:28)

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg

Evo, o tem sem govorila prej... najprej moraš plačati pot do kmeta in nazaj do doma... ne vem, kako daleč se pelješ, ampak nekaj goriva vseeno gre, a ne?... potem prištej svoj čas, ki ga porabiš za vožnjo in čas pri kmetu... nikar ne reci, da tvoj čas ni nič vreden... vreden je najmanj toliko, kolikor si na uro plačana v službi... jaz sem 5€... potem plačaš 4€za cca. kg piščanca... potem pa se doma še dve uri za*ebavaš z njim, da postane užiten... in porabiš še čas za pomivanje najmanj podloge v pečici, krožnikov in pribora... če skalkuliram po svoje, imam najbližjo kmetijo 15 minut vožnje stran, torej je to 2,5€ časa in 1€ bencina... 3,5€ to + 4€ piščanec + 10€ moj čas, ko ga pečem + kakšen € za pomivanje... 18,5€ za piščanca!?... tako pa grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.


Ampak ona kupi Bio pišče, k se je po soncu sprehajalo ipd. preden so ga ubili.
Ti pa kupiš z kemijo nafutrano pišče k je življenje preživelo v kleti, kakalo drugmu piščetu na glavo, in kasiralo kakce od piščeta višje na svojo glavo....sončka pa še vidlo nikol ni.
Ni cenejš....ampk vse ostalo odtehta ceno. Pa še izlet po sončku majo.


Noben piščanec, niti BIO, ne vidi sončka, razen skozi okno. Zaradi ptičje gripe morajo biti vsi v zaprtih prostorih. Vseeno pa če bi jaz dobila kje BIO pišče ga takoj kupim, tudi če se mi denarno ne bi splačalo po Kerenskinih kalkulacijah.

LP,
sibil RR




Gina -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 20:08:12)

Ne vem koliko zapravimo samo za hrano. za vse skupaj, se pravi za komplet špar, mercator in tuš pa najbrž tam med 100 in 130euri po osebi - oktobra je prišlo 580eur. Pardon, še malo več zapravimo za hrano, ker nisem štela prehrane v šoli in vrtcu zraven. Ob tem, da čisto vso zelenjavo pridelamo doma. Aja, kadar zelo šparamo, pridemo tudi pod 400 skoz za 5 oseb, ampak ves čas šparat na hrani je totalen podn. Jaz težko verjamem, da dolgoročno kdo zapravi samo 50eur po osebi za vse skup na mesec, to pomeni, da bi ena oseba za zajtrk, kosilo in večerjo ter vse praške, kozarce, wc papirje, gobice, časopise, svinčnike, radirke, krtačke, paste, žajfe,  in vso ostalo robo, skupaj zapravila manj kot 2 eura na dan. Za odraslo osebo je to sakoraj težko mogoče, razen če je samo polento in kruh, kot moja uboga tašča, ki ji skoraj nič ne ostane za življenje. 




sazi -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 21:17:40)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?


Meso jemo 2-3x na teden. Kupim ga za precej več kot teden vnaprej in zamrznem, včasih pa kakšne kose (sploh,m če je kupljeno že začinjeno) hranim v hladilniku v olju - zdrži zelo dolgo.

Zelenjava pa s časom izgublja vitamine in ostale dobre stvari, zato jo je potrebno pojesti čimprej po utrganju. Zato je tudi zamrznjena bolj zdrava od "sveže", ker kar nekaj časa ohrani svoje sestavine, zamrznjena pa je ponavadi zelo kmalu po utrganju.




tanjusi -> RE: poraba hrane - cenovno (28.11.2008 16:17:16)

vidim da iamo kar srečo ker imamo nekaj mesa doma, pa vrt, kjer še kar nekaj tudi pridelamo, tako da se mi zdi da nekaj prišparamo, čeprav denarja je še vedno premalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (28.11.2008 16:20:48)

Sibil RR, mi imamo BIO piščance.Zunaj so od jutra, pa do 16h popoldne. Jedo samo doma pridelano žito in zelenjavo, ki ni špricano.Samo na nekaterih območjih je prepovedano imeti piščance in kokoši zunaj, ne povsod.




kaya2007 -> RE: poraba hrane - cenovno (28.11.2008 16:31:05)

kind lady, kje jih pa imate?




srki -> RE: poraba hrane - cenovno (28.11.2008 16:31:10)

Po pravici povedano, ne vem. Ko grem v štacuno, ne kupujem samo hrane, še vse drugo. Je pa res, kar pravi Zara, če greš večkrat na teden v štacuno, več zapraviš, kot enkrat se orng založit.




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (28.11.2008 16:31:45)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

kind lady, kje jih pa imate?
V Prlekiji, po tanovem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




birdy -> RE: poraba hrane - cenovno (28.11.2008 18:28:00)

Mi pa potrošmo za vse skup, se pravi fasnga pa plenice, kozmetika, čistila okol 200-250eur mesečno. Ampak to je tko: kak mesec sam 100eur, kak mesec pa 300. Enkrat na 2-3mesece greva v nabavo mesa, takrat se kr olajša denarnica... Če pa ne kupujeva večjih količin (kot je naprimer meso) pa okol 100-150eur.
Je pa res da midva nimava in ko nimaš kje vzet pač ne moreš na mesec 500eur v trgovini pustit ker jih pač nimaš. Aja, pa da ne bo kera misnla, nikol nismo lačni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Smo pa trije, midva (jst sem 2v1) in hčerka, ki je v vrtcu.




Pikapolonica_ -> RE: poraba hrane - cenovno (28.11.2008 19:30:26)

IZVIRNO SPOROČILO: birdy


Je pa res da midva nimava in ko nimaš kje vzet pač ne moreš na mesec 500eur v trgovini pustit ker jih pač nimaš.


Maš prav, veš. Samo meni se še vseeno zdi dosti preveč, da tričlanska familija poje za 500,600€ hrane. No way, pa si lahko marsikaj privoščimo več od povprečja, mogoče zato, ker ne pustimo mesečno 600 € v Mercatorju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa jemo normalno, zdravo, večkrat dnevno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bodoča -> RE: poraba hrane - cenovno (29.11.2008 0:11:14)

Pojma niman koliko porabimo na mesec za hrano, ker enkrat midva kupiva za vse, drugič moja starša kupita za vse,...

Definitivno pa jaz veliko pustim v trgovini denarja, ker delam kot trgovka in je zelo malo kdaj da po službi nič ne kupim, ker enostavno ne znam it brez nakupa domov.

Se bom mogla malo kontrolirat, ni druge.




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (29.11.2008 8:48:05)

Porabiva okoli 700 eur za hrano, pijačo, lekarno, plenice in kozmetiko. K temu štejem tudi kakšen kos oblačil zase, za moža ali sina, ki se jim je nemogoče upreti ob vseh teh trgovinah z oblačili v nakupovalnih centrih.




tanjusi -> RE: poraba hrane - cenovno (30.11.2008 10:42:45)

evo jaz sem ravno skup potegnila , v trgovinio sem pustila ta mesec okrog 160 e, vseh drugih stroškov šola , inter. dejavnosti ,avto , položnice, ki jih  plačam jaz in še druge drobnarije pa so nanesle skupaj z trgovino 800e




karamela -> RE: poraba hrane - cenovno (30.11.2008 11:22:32)

Sem na hitro približno seštela in damo okrog 550 do 600  € na mesec všteta hrana in čistila,mila, praški....plenice, torej vse. Smo 4.

Zelenjavo dobim od mami, pa jabolka in hruške imamo doma. Vse ostalo kupujem. Kuham obvezno čez vikend, in mogoče 2-3x preko tedna nekaj na hitro.

Pri nakupu res gledam, da kupimo tako, da je sorazmerna kvaliteta k ceni. Pa seveda tudi razno razne akcije. Po fasngo gremo 1x na mesec, se je zgodilo da tudi 1x na 2 meseca,  ker smo bili na tesnem z denarjem. V našo malo vaško trgovino pa hodim vsake 2 dni po svež kruh. Kupujem tistega, ki je v akciji in je priznam in nam je res dober. Pri vsem pa skušam izkoristiti popuste npr. DM je imel vsak teden 15% popust na določene izdelke. Sedaj imam zaloge praškov,vložkovv  in ostalega res za najmanj  3 mesece. Pa Leclerk je imel dol. akcije Sem pa res zelo disciplinirana in če ne rabim drugega kupim res  samo kruh in nič  drugega. Pa še trgovina mi je je v bistvu na poti domov, tako da nardim  samo ene 50 m z avtom več na dan pa imamo svež kruh.  Aha pa še to mesa ne jemo vsak dan nimamo potrebe. hrano si z mojim nosiva v službo tudi za  malico, kakšen sendvič narediva, jogurt,..

Priznam pa da res kapo dol tistim, ki morajo ob teh cenah preživet s 500,00 Eur na mesec (hrana,položnice,plenice). Si ne predstavljam, res ne!




Gina -> RE: poraba hrane - cenovno (30.11.2008 11:31:52)

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

evo jaz sem ravno skup potegnila , v trgovinio sem pustila ta mesec okrog 160 e, vseh drugih stroškov šola , inter. dejavnosti ,avto , položnice, ki jih  plačam jaz in še druge drobnarije pa so nanesle skupaj z trgovino 800e


160 eur za koliko ljudi hrana?




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]