RE: poraba hrane - cenovno (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


aljuška -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 12:59:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

[
Vsak dan hodit v trgovino je tvoja prva največja napaka, ker tako največ zapraviš. Jst grem 1x na teden in še takrat mi je odveč. Zapravim pa med 70-80 €.


saj to pa vem, ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], ampak če hočem med del.časom tudi kaj pojest al popit,grem pač vsaj po eno vodo ali sendvič ali jogurt..ne vem mogoče bi morala res samo 1x-2x v trgovino, ampak mi enostavno ne znese..skoraj vedno kaj zmanjka ali pa kupim za sproti..si bo treba še pas stisnit,ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ali pa ZAVIT MIMO TRGOVINE[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ZARA -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 13:13:22)

Poglej... kupi si žemlje, jih zamrzni in vsak dan zvečer si naredi sendvič. Vodo tudi lahko kupiš na zalogo ali pa karkoli pač že piješ. Res ne rabiš vsak dan v trgovino. Mene bi to prav obremenjevalo.




talika81 -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 13:48:45)

midva sva dva in dava za hrano mesečno cca. 150 € ... največ 200 € ... čistila itak kupiš en mesec in jih maš pol za neki časa ... npr. za dva meseca al pa še več.

zelenjave ne kupujeva, ker imava solato doma, nekaj dajo starši, krompir sva tudi dobila. prav tako ne kupujeva mesa, izjema so kake klobase in mleto meso, ker je tudi domače ... kuhava tudi med tednom, ne samo med vikendi, je pa res, da greva večkrat na kosilo med vikendom al k mojim al k njegovim staršem. določeno zelenjavo mi tudi tašča zelo poceni prinese iz službe, al pa tudi kakšne druge stvari.
mleka pri nama ne gre v velikih količinah, tako da mleka gre cca. 3 litre na mesec. kruha ne kupujem, ker ga pečem sama.

midva zelo paziva, kje kaj kupujeva, prav tako paziva na kakšne akcije.

tudi jaz sem mnenja, da je vsaki dan it v trgovino brezveze in največja napaka, 1x tedensko je čisto dovolj.

jaz si tudi ponavadi napišem listek, kaj potrebujem, in se le-tega držim. razen če vidim kakšno akcijo in vem, da bova potrebovala. precej stvari kupujeva v lidlu, ker sem ugotovila, da za manjši denar dobiš kvaliteten izdelek.

seveda se bodo stvari spremenile, ko bodo prišli otroci, sploh kar se tiče mleka in drugih stvari.





aljuška -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 14:05:52)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Poglej... kupi si žemlje, jih zamrzni in vsak dan zvečer si naredi sendvič. Vodo tudi lahko kupiš na zalogo ali pa karkoli pač že piješ. Res ne rabiš vsak dan v trgovino. Mene bi to prav obremenjevalo.


sej imaš prav, ampak jaz sem že taka ''odvisnica'' od trgovine postala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa še moj me vedno kej vpraša: kaj greš danes kaj v trgovino?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ( da mu kupim malico za nočno )..




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 17:57:49)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

decembrka, nisem se zmotila, imam tabelo v excellu, kamor redno vpisujem vse izdatke. Adaptirano mleko nas stane 32 eur mesečno - mali je star 6 mesecev. Evo, mi smo od 1.11. do danes zapravili 247,39 EUR, sem šla gledat v tabelo.


Najbrž mu daješ tudi že GH. Katerega pa kupuješ, če niskrivnost? A ga tako malo spije? Res, da sem kupovala HA mleko, ki je dražje, ampak vseeno bi me prišlo po takratnih izračunih navaden Aptamil okoli 80 evr. Sem si pa tudi jaz naredila program v exelu, zato pa vem, koliko smo zapravili do sedaj.
No, tudi jaz pazim približno tako, kot si ti napisala, samo najbrž je to, da imam dva otroka malo večja, pa ju moram šteti pri hrani že kot odrasla, saj imata oba kosilo tudi doma.
Mah, saj nima veze. Bom šla v službo, pa ne bom imela časa jest, pa bodo ena usta manj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Pa še shujšala bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image]  - pravljica za lahko noč, ja.




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 18:10:05)

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?




natasarobi -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 18:53:42)

Midva sva 2 in hodiva v trgovino približno 1x na teden oz.vmes po kruh. Hodiva striktno v Mercator, ker imava Piko. Na mesec v povprečju zapraviva cca 200-250 EUR.

Pri nama je tako, da kupiva za vnaprej (meso in ostalo), pa še to po možnosti v torek, da imava za naslednjič 10% popusta. Kuhava skoraj vsak dan, razen, če sva slučajno oba popoldan od doma. Kuhava pa različno (včasih kaj takega na hitro, včasih pa čisto normalno: meso, krompir, solata).

Najdražje so že pripravljene jedi, ki so narejene hitro, ampak, če prideš pozno domov je pa fino.




Pikapolonica_ -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 19:01:23)


IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?


Hja, jaz že vsaj 3leta kupujem meso pri BIO kmetih (pa sadje tudi, zelenjava se pa nabere malo pri mamici in tašči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg, to me znese max 16€ na mesec. Potem to možek lepo spakira in vzamem iz skrinje po potrebi (3kos mesa da v eno vrečko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa eno pakungo za rižoto, hrbet za kakšno juhco). Občasno še vzameva kakšna puranja prsa (tudi iz iste kmetije), pa naredi možek ven zrezke - sam to naju znese na 2meseca max 10€. Je pa res, da je stric in nama da to bolj poceni. Če mi pa slučajno zmanjka, pa grem po piščanca v trgovino - bljak, to je tako, kot da bi žagavino jedel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Teletino jemljeva pri enem gospodu iz Pohorja, nekje na 4mesece približno 3kg. To naju znese 16,17€ , odvisno kako zaokroži. Pa še kosti nama da za povrh. To je za nedeljske župce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Edino svinjino grem kupit v trgovino, pa še to zelo redko - mogoče 1x mesečno, da se mi zlušta kakšnih rebrc, ali pa da bi mel možek kotlete.
Riževe, kašaste klobase, ki jih imamo pač radi, jih kupim od istega kmeta, ki nam da teletino, to je za par teh klobas 5 - 6€, pa potem eno spečem, jih imam za ene 2meseca.
Se pravi max na mesec tako zapravim za meso 30-40€.

Prej, ko sem to kupovala vsak dan v trgovino, sem dnevno dala samo za meso 3€. To je 90€ na mesec.
Pa nismo šli zato v to, ker bi znižali stroške prehrane, ampak zato, ker je bolj zdravo in vsaj vemo, da ne jemo kitajskih piščancev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...
Enako je s sadjem, ko greva 'na kmete' pri njih kupiva BIO sadje, ga imajo v t.i. hladilnicah in ostane skoraj celo leto enako dobro. Je pa res, da jabolka pa niso ravno med lepšimi, so pa dobra za ubijat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
V Lidli dobim tudi zelo dobre BIO banane, pa BIO kivije, sem mal preverjala, pa je menda res BIO, pa res so dobri!

Moko, belo in rženo, pa kupujemo, ko se gremo namakat v kakšne terme v Prekmurje, gremo na Mlin na Muri, pa tam vzamem 2-3kg, pa jih imam za celo leto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Blueeyes -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 19:07:55)

porabiva cca do 150 EUR mesečno... pa že to je fuuuuull veliko... zelenjavo (solate, por, čebula, česen, krompir,..) pridelava sama na vrtu, sadje tudi (jabolka, češnje, višnje, hruške, slive)... tako da to zmrznemo ali imamo v kleti, pa počasi sproti nucamo.. rečmo 1x na mesec kupimo tud zmrznjeno hrano, tko da za vsak slučaj če se nam ne da nič posebnega pripravit, da samo vn iz zmrzovalnika vzamem in pogrejem... pol je tukaj soseda ki nam kar naprej nekaj nosi ker si dostikrat kaj preveč naredi, ali pa nas enostavno kar na kosilo povabi, ... seveda brez tašče ne gre,.. stalno ima nekaj pripravljeno za nas... :) pa je hladilnik skoz poln




špelin@ -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 19:11:36)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Najbrž mu daješ tudi že GH. Ja.
Katerega pa kupuješ, če niskrivnost? Kombiniram Hipp2 probio in bebivito iz Müllerja.
A ga tako malo spije? Spije ga res malo, ker noče več flaše, ga pa potem uporabljam za to, da noter zmešam razne lino variante. Na pamet lahko rečem, da porabim okrog 700 ml adaptiranega mleka dnevno.
Res, da sem kupovala HA mleko, ki je dražje, ampak vseeno bi me prišlo po takratnih izračunih navaden Aptamil okoli 80 evr. Sem si pa tudi jaz naredila program v exelu, zato pa vem, koliko smo zapravili do sedaj.
No, tudi jaz pazim približno tako, kot si ti napisala, samo najbrž je to, da imam dva otroka malo večja, pa ju moram šteti pri hrani že kot odrasla, saj imata oba kosilo tudi doma. Koliko sta pa tvoja dva stara?
Mah, saj nima veze. Bom šla v službo, pa ne bom imela časa jest, pa bodo ena usta manj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tudi potem bo treba kaj prigriznit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




špelin@ -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 19:13:19)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
Da, ga pač zamrznem.
-ne kuhate mesa
O, ja, ga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
-sploh ne kuhate kosila?
O, ja, ga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ok, jaz grem včasih tudi 2x tedensko v trgovino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Pija76 -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 19:28:06)

Midva sva 2 in je stroške od 150-200 EUR (všteta tud čistila, wc papir, brisače papirnate), poleti pa niti 100 ne, ker imava mali vrtek. Zdaj ko pridem po temi domov se mi pa ne da ubijat na vrtu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sam če ne bom šla kmalu mi bo vsa solata pomrznila, če še ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Greva pa v trgovino 1x na teden, včasih niti ni tako potrebno in greva kak dan kasneje.
Kuham vsak dan res ornk kosilo, za malico si vzameva od doma oba (jaz zraven še za zajtrk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), tako da že z malico vse notr dobiva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ponavadi čez teden večerjava tudi, čez vikend obvezno.

Sem pa ravno danes brala, da imaš zelenjavo kupljeno lahko maxi 6 dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], jaz imam včasih več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].






Blueeyes -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 19:31:00)

pija76 - nisi edina, tusdi jaz imam včasih zelenjavo več kot 6 dni.. sploh kakšno cvetačo k jo kupim ker mi je všeč, pol se mi je pa kr ne da in ne da skuhat...




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 19:35:25)

Sem pa ravno danes brala, da imaš zelenjavo kupljeno lahko maxi 6 dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , jaz imam včasih več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .


Kateri trgovec pa tako pravi?

Ja, seveda, potem moras pa spet v trgovino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], logicno, vsaj enkrat na teden jih moras obiskat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




ZARA -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 20:51:06)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?
Ja, saj to ni problem. Sicer pa mesa tako malo pojemo, da sploh ne vem kdaj je teden okrog.




BAMBINA_ -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 21:06:13)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?

Sicer grem več kot 1x tedensko v trgovino, pa vseeno. A ti ne poznaš zmrzovalnika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ZARA -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 21:17:59)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?

Sicer grem več kot 1x tedensko v trgovino, pa vseeno. A ti ne poznaš zmrzovalnika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]                 




janca -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 22:16:13)

Joj jaz raje ne napišem. Saj mi nobeden še verjel ne bi. Kolk mal porabte. 200 do 300 eur za cel mesec, to so samo moje sanje. Kok bi men velik ostal od plače. Dejte mi povedat recept za to.




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (24.11.2008 22:44:03)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?

Sicer grem več kot 1x tedensko v trgovino, pa vseeno. A ti ne poznaš zmrzovalnika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Saj se ti ni treba iz takega vprašanja norca delat.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image]
Lahko kupiš za 5 dni naprej, ker je danes vakumsko pakiranje zdržljivo toliko časa ali še kakšen dan dlje.
Lahko bi pa tudi preprosto odgovorila, kupim, več, razdelim, dam v zamrzovalnik. Lahko kupiš vakum pakum šunko, ki ima rok trajanja cel mesec, pa skuhaš 6-7 dan ješprenj s prekajenim mesom, a ne? Ali pa pač pobrskaš, ko svežega mesa ni več na razpolago po zamrzovalniku, če ti je kaj ostalo še notri.
Kup variant, mogoče bi pa še kakšno drugo zvedela, ki bi mi prav prišla, zato pa zastavljam vprašanja.
S takim odgovorom si res ne morem pomagat, sicer pa očitno od osebe, ki ne pozna niti ene te variante, kaj šele da bi kaj drugega pričakovala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





Kerensa* -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 1:46:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg

Evo, o tem sem govorila prej... najprej moraš plačati pot do kmeta in nazaj do doma... ne vem, kako daleč se pelješ, ampak nekaj goriva vseeno gre, a ne?... potem prištej svoj čas, ki ga porabiš za vožnjo in čas pri kmetu... nikar ne reci, da tvoj čas ni nič vreden... vreden je najmanj toliko, kolikor si na uro plačana v službi... jaz sem 5€... potem plačaš 4€za cca. kg piščanca... potem pa se doma še dve uri za*ebavaš z njim, da postane užiten... in porabiš še čas za pomivanje najmanj podloge v pečici, krožnikov in pribora... če skalkuliram po svoje, imam najbližjo kmetijo 15 minut vožnje stran, torej je to 2,5€ časa in 1€ bencina... 3,5€ to + 4€ piščanec + 10€ moj čas, ko ga pečem + kakšen € za pomivanje... 18,5€ za piščanca!?... tako pa grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 10:40:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.


Si me spomnila....Mercator na Rudniku ima po 19 uri na oddelku kulinarike (pečene krače, rebrca, piščanca..) 30 % ceneje in pride cena ista, kot da bi doma pekel oz. če odštejem elektriko, ugodneje. No, mi se poslužujemo tudi te variante, pa še mož kakšna rebrca nese s seboj v službo..njami




kaya2007 -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 13:46:39)

ne morem verjet, da se enim da vsak dan kupovati..meni je še 1x na teden preveč in bi raje poslala koga namesto mene. škoda, da nimamo boljših spletnih trgovin, bi sigurno izbrala tako obliko nakupovanja hrane!




amaya -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 14:39:29)

absolutno preveč....




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 15:16:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg

Evo, o tem sem govorila prej... najprej moraš plačati pot do kmeta in nazaj do doma... ne vem, kako daleč se pelješ, ampak nekaj goriva vseeno gre, a ne?... potem prištej svoj čas, ki ga porabiš za vožnjo in čas pri kmetu... nikar ne reci, da tvoj čas ni nič vreden... vreden je najmanj toliko, kolikor si na uro plačana v službi... jaz sem 5€... potem plačaš 4€za cca. kg piščanca... potem pa se doma še dve uri za*ebavaš z njim, da postane užiten... in porabiš še čas za pomivanje najmanj podloge v pečici, krožnikov in pribora... če skalkuliram po svoje, imam najbližjo kmetijo 15 minut vožnje stran, torej je to 2,5€ časa in 1€ bencina... 3,5€ to + 4€ piščanec + 10€ moj čas, ko ga pečem + kakšen € za pomivanje... 18,5€ za piščanca!?... tako pa grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.


Ampak ona kupi Bio pišče, k se je po soncu sprehajalo ipd. preden so ga ubili.
Ti pa kupiš z kemijo nafutrano pišče k je življenje preživelo v kleti, kakalo drugmu piščetu na glavo, in kasiralo kakce od piščeta višje na svojo glavo....sončka pa še vidlo nikol ni.
Ni cenejš....ampk vse ostalo odtehta ceno. Pa še izlet po sončku majo.




Anonimen -> RE: poraba hrane - cenovno (25.11.2008 16:20:17)

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg

Evo, o tem sem govorila prej... najprej moraš plačati pot do kmeta in nazaj do doma... ne vem, kako daleč se pelješ, ampak nekaj goriva vseeno gre, a ne?... potem prištej svoj čas, ki ga porabiš za vožnjo in čas pri kmetu... nikar ne reci, da tvoj čas ni nič vreden... vreden je najmanj toliko, kolikor si na uro plačana v službi... jaz sem 5€... potem plačaš 4€za cca. kg piščanca... potem pa se doma še dve uri za*ebavaš z njim, da postane užiten... in porabiš še čas za pomivanje najmanj podloge v pečici, krožnikov in pribora... če skalkuliram po svoje, imam najbližjo kmetijo 15 minut vožnje stran, torej je to 2,5€ časa in 1€ bencina... 3,5€ to + 4€ piščanec + 10€ moj čas, ko ga pečem + kakšen € za pomivanje... 18,5€ za piščanca!?... tako pa grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.


Ampak ona kupi Bio pišče, k se je po soncu sprehajalo ipd. preden so ga ubili.
Ti pa kupiš z kemijo nafutrano pišče k je življenje preživelo v kleti, kakalo drugmu piščetu na glavo, in kasiralo kakce od piščeta višje na svojo glavo....sončka pa še vidlo nikol ni.
Ni cenejš....ampk vse ostalo odtehta ceno. Pa še izlet po sončku majo.



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Bogi pokakani piščančki.

Matematika varčevanja? Mogoče dolgoročno? Manj soli v hrani, stresa zaradi gužvanja po trgovinah, več sončka in svežega zraka, manj holesterola - na dolgi rok kar nekaj prišparaš v državni proračun in posredno sebi, če si manj bolan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Mi porabimo okoli 400€ na mesec za hrano, nakupujemo enkrat tedensko, pa še to mi je odveč, zelenjavo imam nekaj doma, nekaj mi da mama, nekaj kupim, enako sadje, meso kupim v večjih količinah in zamrznem zrezano na manjše kose, teletino in svinjino med drugim kupim od moje tete.
Pri hrani ne šparamo.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>