NiLe -> RE: Aprilski srčki 2008 III. del (26.1.2009 12:55:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: JABOLKO3 ... Big mamma - te povsem razumem, kaj hočeš povedat in kaj te jezi... jaz imam enega v šoli in sem bila lani v 1. razredu kar šokirana, ko se je začelo... športni dan -kopanje v Lj. v Atlantisu - je prinesel listek, na katerem je pisalo koliko denarja morajo prinesti in do kdaj za vstopnino in animacijo, prevoz bo obračunan posebej na položnici za prehrano... kulturni dan - predstava na Lj. gradu - spet listek, denar za vstopnino, prevoz bo pri prehrani... športni dan - rolanje na igrišču pred šolo - spet listek - denar za specialne učitelje rolanja, s seboj morajo prinesti rolerje, čelado in ščitnike, če jih nimajo, pa denar za izposojo...in v tem stilu vse leto... pa HB pri nas ni problem dat teh evrov, a me vseeno moti način - pri vsem tem nihče ne vpraša, če starši zmorejo ali celo, če se s takim programom strinjajo... kar določijo kaj in kako in koliko... ob vsem tem pa je otrok ob običajno zaposlenih starših v šoli vsaj 9 ur dnevno in ima v tem času 4 obroke hrane, kar na mesec nanese dobrih 100 evrov... pa dodatno se plača pouk tujih jezikov v času podaljšanega bivanja, pa še nekatere druge dejavnosti so plačljive - predvsem razne športne zadeve... plus seveda vse potrebščine na začetku šolskega leta. Tako, da ko vse skupaj sešteješ, ni nič ceneje kot vrtec, le v času vseh počitnic moraš dodatno iskati (plačati) varstvo za otroka, ker dopusta pač ni toliko... Pa pravijo, da se v višjih razredih stroški še zelo povečajo... No, pa sem se še jaz malo skašljala na to temo... me pojezi vsakič, ko prinese tisti listek... ... pod tole se pa podpišem! Pri nas je identično! Ampak, da bi bila mera polna, te aktivnosti niso vezane samo med poukom, ampak tudi na podaljšano bivanje, kar pomeni, da imajo vsaj 2x na mesec ponavadi športne aktivnosti in en tak hec stane tudi 8 evrov ... sori, ampak šola je daleč od tega, da je "brezplačna" ...
|
|
|
|