Jo@n
|
Ah ja, tile moški... ja... Da še malo poinfam MM, je tudi zjutraj odkidal avto, toliko da ga je spravil na cesto, do dovoza pa z lopato ni prišel. OK, Tistih par metrov sem že odmetala med J polurno kitico, dvorišča pač ne bom. Seveda, zdajle z malim po dnevni mečeta žogice... Sneg? Kakšen sneg? Saj on lahko prde v službo... In zakaj sem še jezna nanj? Popoldne me sredi največjega dela (ravno pri previjanju malega) zmoti gospod s komunale, ki bi popisal števec vode. OK, ga napotim na drugo stran bajte, pograbim malega, paranoično zaklenem vrata in pograbim še ključe, odklenem druga vrata, najdem pravo kljuko za dvignit pokrov jaška (MM ima vse vzorno spravljeno, vsaj nekaj), ju podam vrlemu mladeniču na drugi strani vrat in si mislim, da je delo opravljeno. Japajade, pokrov je pač pretežak in se je zalepil na jašek. OK, gospod bi še "štango" za dvig pokrova. Spet paranoično zaklenem vrata pred njegovim nosom, popujsam tamalega v prenosno posteljo, odbrzim okrog hiše ven v klet, na pol poti ugotovim, da sem v copatih, odskakljam nazaj po gojzarje in zajamem vanje nekaj kepic snega . Pograbim kovinsko štango, zaklenem klet, odskakljam nazaj do komunalca, in mu podam štango, on me pa prav zabodeno gleda. Ja, je poba ugotovil, da bo moral dvigniti pokrov kar sam.Dddddd? No, po parih poskusih mu je končno uspelo (mu nisem hotela povedat, da na današnji OH dan še nisem špagetov jedla, in da mu zato nočem pomagat ). OK, komunala je dobila željene podatke, jaz sem s premočeno trenirko in štumfi pridrvela nazaj v stanovanje, kjer se je kar teklo od našega malega in glaaasnega derišta.... AAja, bistvo vse te štorije je, da sem ob odprtem pokrovu vodovodnega jaška ogotovila, da MM pred zimo noter ni položil izolacije, kar delamo vsako zimo, in da se lahko samo nevem komu tam zgoraj zahvalimo, da nam pri -15, kolikor je že bilo to zimo, ni razneslo glavne vodovodne cevi . Pa vprašam pri kosilu dragega MM, če ni položil stiroporja noter pred zimo, in on prav začudeno nazaj? Ja a to jaz delam? Kje pa to piše??? Imam polno drugega dela. pa še . Glede na to, da je edini dovolj močan in zdrav pri hiši, ki tisti k... pokrov sploh lahko dvigne, res ne vem, kdo bi še bil kandidat za ta posel... Grrrr. No, verjetno je bila moja reakcija posledica celega dne, mali princ je odtečkal en orng šiht, spal pa čisto malo, pa je bil tudi moj reakcijski čas zelo na minimumu. Potrpežljivost in tolerantnost pa tudi ne daleč stran... Vidiš Jabček, moški so čisto pravi egoistki, in bojim se, da vedno tudi bojo. No, pa se je tudi meni pasalo udeležit rr psihoterapije .
|