|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
4.3.2009 18:36:12   
Urša T.
Muca83, tudi jaz sem bila skeptična glede škodljivosti AS.
Pa je Dr. Pušenjak rekel, da nič ne škoduje, tako, da ti se kar sprosti in polsušaj srčka.
Lep trebuščekuser posted image !
Kateri avto boš pa kupila?Jaz tudi razmišlajm o menjavi, imam Twingota, je bolj majhren, hehe. Bi pa kupla še vedno majhen avto, le, da ima 5 vrat.

Punce, spanje na blazini "banana" je superrrrrrrrrr!!! Že dva dni zapored sem spala skoraj do desete ureuser posted image user posted image user posted image .
Tudi jaz še vedno ne čutim dojenčka.Sem pa danes noseča 17t 6d.
Kdaj pa se začnejo tisti ornk brcki, v katerem tednu?

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
4.3.2009 18:54:24   
Alisa
oj,
Kako ste v tem deževnem dnevu? Mene danes grozn boli glava, pa še kiham, ne vem pa če lahko vzamem kaj za ta piskr?

Vsem ki imate ta teden še preglede želim da bi bilo vse ok.user posted image
Sulfinija ne verjamem da imam veči buši. Mogoče zaradi mojih več kg, ki jih imam user posted image user posted image

Tile bušeki so mi prav srčkani, majhni pa še prav lepe oblike souser posted image

Danes moram it pa mal prej spat, če me bo nehala glava bolet, pa še jutr mam pogreb, pa me bo pomojem še bolj začela.
nič, uživajte in  božajte svoje bušije.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
4.3.2009 18:56:22   
Muca83
Urša T., jaz bom imela Peugeot 307. Zdaj imam Opel Corso, ki ima samo 3 vrata in brez klime user posted image in sem že poleti iskala nekaj novega, samo nisem ravno nič pametnega narajmala. Zdaj sem pa našla avto primerne velikosti in udobja in bomo v soboto prepis naredili.

Eno vprašanje še imam: A se v nosečnosti tudi delajo kakšni vaginalni pregledi? Pa kako sploh merijo otročka, če se ne dela UZ? Pa kako merijo maternični vrat? Meni te stvari niso čisto nič jasne. user posted image

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
4.3.2009 19:32:59   
katyy26
Eno vprašanje še imam: A se v nosečnosti tudi delajo kakšni vaginalni pregledi? Pa kako sploh merijo otročka, če se ne dela UZ? Pa kako merijo maternični vrat? Meni te stvari niso čisto nič jasne.

Muca83  ja, tudi v nosečnosti se delajo vaginalni pregledi in sicer če je treba ultrazvok, drgač pa predvsem ti izmerijo maternični vrat, tako da od začetka opazujejo da se maternični vrat veča, tako tudi vidijo če lahko pride do prejšnjega poroda. (pregled pa ni boleč)
Če se ultrazvok ne dela potem otročka tud ne morjo zmerit. user posted image
Jaz osebno nisem mogla zdržat brez ultrazvoka pa da vidim našo pikico sem plačala pregled.

Drugače pa sem zasledila da imaš kmalu roj. dan. Tudi jaz. Namreč 7.marca.

Lp!

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
4.3.2009 19:55:34   
Muca83
katyy26, hvala za odgovor! A res, a sedmega, jaz imam pa 9. user posted image Aja, a potem na naslednjem pregledu lahko tudi pričakujem vaginalni pregled? Noseča bom 16T5D.

(odgovor članu katyy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
4.3.2009 20:07:34   
kerala
Ojla souser posted image !
Zadnje dneve sem tako zaposlena, da komaj kaj uspem semle pokukat. Se je toliko nabralo, da sem se komaj skozi prebila.

No, da poročam, kakšno je stanje po telovadbi: včeraj, pa tudi danes sem noge komaj premikala, predvsem težko se vsedem ali hodim po stopnicah. Se pa zato danes spet na telovadbi nisem nič bolj šparala. In v petek grem spet. Upam, da čimprej ugonobim tale musklfibr.user posted image

Jutri ob 15h je pa moj dan D - imam UZ na kliniki, da vidimo, če je tokrat vse OK. Saj je, sem prepričana, čeprav me je še vedno takooooo strahuser posted image ... držite pesti tudi zame!

Dopoldan greva pa z user posted image na sejem Dom, toliko zdaj okrog hiše rihtamo, se  mi zdi, da več kot zadnjih 5 letih skupaj! Zdaj je res idealen čas, ko ne moremo potovanj planirat pa zanje ni potrebno šparat. Tako, vse ob svojem času! Upam samo, da bomo do poletja čimveč zaključili, da ne bomo potem še vedno rili naokrog.

Aprilčica, končno prihaja ta dolgopričakovani petek, še malo pa bo prvi del za tabo, potem pa še malo pa bo! Vse vredu seveda! Anč, tudi zate držim pesti, kdaj imaš ti že AC? Kargo, tebi pa želim da čimprej dobiš izvide, so pa zihr OK, če jih niso prej poslali!

Z dojenčkom na dopustu je pe prav super. Moji dve sta bili zelooo različni, z Živo smo lahko cele noči žurali, ona je spala v najbližjem avtu... Duna se je pa cele dneve drla, nič spala, pa smo šli kljub temu za 3 tedne na Hvar, ko je imela 2,5 meseca. In bilo je lažje kot doma. Tudi letos planiramo dopust nekje sredi oktobra do vključno jesenskih šolskih počitnic.

Se kaj javim jutri, da sporočim kako je bilo! Ve pa uživajte, naj vam kislo vreme ne pokvari razpoložeja.

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu katyy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
4.3.2009 20:11:43   
katyy26
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

katyy26, hvala za odgovor! A res, a sedmega, jaz imam pa 9. user posted image Aja, a potem na naslednjem pregledu lahko tudi pričakujem vaginalni pregled? Noseča bom 16T5D.

Ja vsekakor, sam sej to bo sam minutko pa je fertik tak da naj te ne skrbi....

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
4.3.2009 20:29:25   
tulpek
Js pri 14t in 4 dni nisem imela vaginalnega pregleda. Samo UZ preko trebuha.

(odgovor članu katyy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
4.3.2009 20:48:02   
Muca83
IZVIRNO SPOROČILO: katyy26

Sej me ne skrbi, samo toliko, da vem če moram iz službe najprej domov pod tuš in potem k G ali ni treba se tako temeljito umit. Ker pač za NS je bilo praktično vseeno. user posted image

(odgovor članu katyy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
4.3.2009 21:00:42   
katyy26
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

IZVIRNO SPOROČILO: katyy26

Sej me ne skrbi, samo toliko, da vem če moram iz službe najprej domov pod tuš in potem k G ali ni treba se tako temeljito umit. Ker pač za NS je bilo praktično vseeno. user posted image

Ja to je pa res,....

Lepo in mirno nočko!user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
4.3.2009 21:55:34   
zima07
Pozdravljene!

Evo, da se še jaz oglasim: vse ok,  srček smo v torek na pregledu slišali (mmm, sem že pozabila, kako lep občutek je user posted image ), me pa ni v tej nosečnosti še nikoli vaginalno pregledala-saj se tudi pri prvi ne spomnim, akko gre s temi stvarmi...na morfologijo sem naročena 3.4., naslednji pregled pa imam 7.4...Komaj čakamuser posted image !!

Držim pesti za vse tiste, ki vas v kratkem čakajo pomembnejši pregledi, dobro opravite in nam hitro sporočite dobre rezultate-itak vem, da bo vse ok... user posted image

Pozdravček pa lahko noč!!

(odgovor članu katyy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
4.3.2009 22:08:11   
Urša T.
Muca28,user posted image za avto.
Glede vaginalnega pregleda je pa tko;meni ga vsakič naredi, da mi izmeri MV, ker so mi enkrat v Lj rekli, da imam krajšega.
Zato mi ga  pogosto spremlja, meni je pa tud prav tako, da sem mirna.
sicer mi je pa Dr. Pušenjak zagotovil, da je dolžina mojega MV povprečna, da ni niti približno prekratek.Upam, da res.
Vem, da je rizično, če je dolžina materničnega vratu  pod 15mm, takrat so potrebni ukrepi...

katty26, MV se med nosečnstjo veča???To pa prvič slišim.Kolikor sem seznanjena, se lahko kvečjem krajša, kar pa je na koncu nosečnosti normalno, saj če se ne bi, ne bi mogle rodit.

Še glede blazine, k me je ena spraševala(se opravičujem, sem pozabla katera ), kupila sva jo v Baby centru, stane pa 40€.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
5.3.2009 6:25:49   
kargo
Dobro jutrouser posted image ,spet sem slabo spala,celo noč sem se premetavala,zato sem danes zelo vesela,da sem prebrala tvoj odgovor Urša T.Takoj ko se odprejo trgovine grem gledat,če imajo to čudežno "banano"user posted image ,tudi jaz bi rada spala do 10h,ne pa do 4h in to brez bolečin v trtici in premetavanjauser posted image .
Kerela,držim pesti za današnji UZ,saj bo tako vse vredo,ti nam pa javi kako bo.muca83 in katyy26 VSE NAJBOLJŠE ZA VAJIN sobotni in ponedeljkov ROJSTNI DAN.user posted image user posted image

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
5.3.2009 7:15:01   
Anonimen
jutro punceeeeeeeeeeeeeee!!!!!
vceraj sem zacutila detece zvecer pred tv!!!!user posted image user posted image user posted image
ampak niv metuljckov in mehurckov, ampak kar konkretne akrobacije, ki so trajale par minut nepretrgoma!!!!!juhuhuuhuhuhu, vesela sem ko radio!
dobro jutro vsem in se en lep nosecniski dan vsem skupaj!

(odgovor članu kargo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2539
5.3.2009 7:27:55   
Anonimen
aja, glede "zuranja" z malini otrocki!
dokler so majhni majhni je res tako enostavno. ko je bil domen dojencek, naju z mojim ni nic oviral , da bi sla zvecer na kako pijacko ali sladoled itd itd. lepo, ce je bilo toplo, je spanckal zravn naju v vozicku, drugace pa sva ga tudi v avtu pustila. edini problem je, ker je treba najti lokale, ki imajo parkirne prostore tik ob terasah lokala, saj sva mi2 v takem primeru avto skoraj na teraso pripeljala. alpa sem z avtom take akrobacije delala, da sem malega v vsaki sekundi gledala, kako lepo spancka. in se hudovala, ce je kdo prisel in zakril pogled na avto.
vcasih je bilo mojemu kar nerodno, kosem pocela take vragolije z avtomobilom:D
dobro da parkiranje kar obvladam(na vse mozne nacine)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2540
5.3.2009 7:34:03   
tejči77
vse ki čakate na AC in potem tedne na izvide user posted image user posted image user posted image .

Muca 83, poglej na moj blog, čisto to prve prispevke v 2007, boš našla slikico mojga "trebuščka" v prvo menda kakšen mesec pred pdp.user posted image
Imaš pa prav lep buši že zdaj.user posted image

Ja vaginalni pregledi se delajo tudi v nosečnosti, sploh proti koncu, ko ti merijo maternični vrat ali pogledajo če si že kaj odprta, je pa odvisno od vsakega g. Moja načeloma pravi čim manj tam doli štorat če je vse OK. Če ni UZ pač ne izmerijo otroka, samo poslušajo utrip. Maternični vrat pa izmerijo vaginalno, pa se ne spomnim točno, če z ultrzvokom.
katyy26, maternični vrat se krajša in ne veča. Verjetno si se zmotila, pa vseeno podatek mogoče za tiste, ki še ne vedo. Ah, pa saj vse berete knjige in ste načitane.user posted image

Urša T, mene tudi mika ta blazina, ali lahko poveš katero imaš oz. kje si jo kupila. Jaz bi si jo sama naredila, pa ne vem kje naj nabavim stiropor kroglice. Imam sicer blazino za dojenje doma, ampak ta je trda in že zvita, tako da je res samo za dojit.
Aha, zanemari, že berem kje si kupila, bom šla tudi jaz pogledat.

miska_mccute, user posted image user posted image za brcike.

Jaz sem pa imela včeraj pregled, pritisk OK, teža -0,5 od zadnjega pregleda, tako da po njihovem skupno +1,5 (po moje pač ničuser posted image ), potem je pa rekla, da bova srček poslušale in višino maternice izmerile - je že do popka. Srčka pa ni našla, sem ji že mislila reč, da bebiko čutim tik nad sramno kostjo, pa sem bila raje tiho, nisem hotela pametovat. Potem me je pa že kar mal panika, ko ni in ni šlo. Se je potem le odločila za dve minutki UZ, da se je prepričala, da je vse OK. Mi je menda kar pritisk narastel, tako sem se ustrašila. Naslednji pregled spet čez 6 tednov, to je morfologija, 15.04.
Jao kje je še to.
To je to. Imam pa tudi jaz vprašanje, mika me 3D, tako samo za spomin ne za MF, pa me zanima če je tudi okoli 24t najboljši čas, pa kje ni tako drago.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
5.3.2009 7:35:29   
Sulfinija
Jutro!

Je spet tako oblačno vreme,da je fuj.No en copatek sem naredila,drugi je že v obledavi ni lahko samo za najino user posted image  se pa splača malo potruditi,ko jih sešijem skupaj vam pa pokažem slikico,velja?

Tudi jaz sem danes dopolnila 17.teden stoipla torej v 18.teden vendar še nič brcih,nič mehurčkov,nič metuljčkov user posted image user posted image user posted image ,vendar bo.Če ne drugo me tolaži,da jutri pride moj dragi domov in boma poslušala srčeka z AS napravico se bom tudi zadovoljila.
Jaz še tudi nisem imela vaginalnega pregleda in me tole malo skrbi,ker se bojim za mV ali,da kje ne bi bila odpra ne vem kaj mi take bedarije hodijo po glavi.Pri meni zgleda takole,grem na mizo mi da noter železo zoprno mi nekaj gleda,če ni izcedka potem pa sledi UZ ali poslušanje srčeka z napravico in to je.Mi pa ni nikoli nihče omenil,da bi imela kje krajši MV....zato se po eni strani tolažim.

JOj punce mene so obsedle te počitnice z user posted image .Zato bi najraje svojega nagovorila,da gremo za tene dni septembra kar na Rabac v trojčka Hedero.Mimosa,Narcis cena bo ugodna in notranji bazen je le bojim se,da kje ne bi bilo slabo vreme kajti potem kako se bom sprehajala z najino user posted image ???No bomo videli kje je šele september in avgust,ko bomo rodile.

In za eno še en podatek o vozičku baby boom saj ne vem kera me je spraševala glede lupinice kako se bo imenovala???
Sem jim poslala mail so mi  poslali nazaj kako se bo imenovala tako kot voziček za katerega je narejena, torej 3yCombo. Lupinica bo s strehico in brez podstavka. Pripenjala se bo s pasovi. Voziček 3yCombo je nov model vozička, star je manj kot leto dni odkar je bil narejen. V kolikor Vas karkoli dodatno še zanima smo na razpolago.čeraj poslali odgovor in ga ptrilepljam:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
5.3.2009 8:13:47   
Anonimen
*ANČ*
mi2 imava pa rok na isti dan. in nekje sem zasledila da si iz LJ. bos rodila v ljubljanski porodnisnici? jaz sem obax do sedaj in sem zelo zelo zadovoljna in bom tudi tretjic v LJ.
mogoce se pa v porodnisnici spoznave!user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2543
5.3.2009 8:18:14   
čačka
Dobro jutro sonosečke!
Danes je res grdo in megleno vreme user posted image  Po eni strani bolje, ker itak ne morem nikamor ven.
Glede MV: G. mi redno dela vaginalne preglede, prav zaradi dolžine MV-ja. No, zdaj je odkrila cisto na MV-ju, kar baje ni škodljivouser posted image  A ima kera izkušnje s temi cistami???
No, jaz se malo dolgočasnim, malo igram tarkom, malo gledam filme, malo kuham... Ampak me res ubija to, da sem kot v zaporu. Brrr ....

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
5.3.2009 9:00:43   
Alja_

Pozdrav souser posted image !

Jaz se malo manj oglašam, ker žal ni tolko časa.

Naslednji pregled imam 26.3.2009 (za tabelo).
Sicer pa sem sedaj 18t1d.
Prvič sem čutila otročka že v17t16d, pa nisem bila prepričana. V 17t6d pa so bili zelo jasni meuhrcki. Jupi!

Lep vsak nosečniški dan!

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
5.3.2009 9:02:35   
opatija
Dobro jutro user posted image !

Upam, da vas ne moti tole deževno vreme. Mene presenetljivo ni zmotilo, čeprav bi še takooo spala. Sem imela burno noč, ker me je rekordno pekla zgaga. Me kr skrbi kam to pelje.user posted image Ob pol dveh sem morala pojesti kar dva ruporuta, ker sem imela občutek da me bo prežrlo in sem komaj dihala. user posted image Potem pa klasični obiski wc-ja in iskanje prave poze... UršaT super za info o banani. Grem danes v nakup.

Vidim, da že vse sanjarimo o počitnicah. Jaz non stop razmišljam, kam naj gremo za prvomajske (Grčija, Sharem, ???). Nujno bom potrebovala malo oddiha, ker bom imela v aprilu toliko dela, da me je kar groza. V juniju in juliju bomo skušali čim več izkoristiti prikolico od tasta in tašče, v bližini Poreča, dokler bo zame in za user posted image še varno. Konec septembra, začetek oktobra pa me mika Hvar ali kaj podobnega...

Kerala srečno na pregledu!user posted image Komaj čakam, da preberem veselo novicouser posted image

Muca83 in Kattyy vse najboljše ob prihajajočih rojstnih dneh. Želim vama veliko lepihuser posted image in upam, da vaju bodo ves čas crkljaliuser posted image

Mi danes praznujemo rojstna dneva mojega user posted image (35) in moje mame (60let), jaz pa še nimam nobenega darilauser posted image Sem že pošteno panična in kmalu se bom odpravila na lov. Samo kaj ko sem letos čisto brez idej in sem zato tudi čakala do zadnjega, poleg tega pa so se me z nakazilom usmilili šele včeraj.

Zdej pa šibam na zajtrk in user posted image , potem pa gas v shopping. Joj, pa še glavo si moram umiti...

Uživajte!

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
5.3.2009 9:13:52   
Flora2
Hej user posted image lep pozdrav,

uf ste pa napisale user posted image , sem kar nekaj časa porabila da sem prišla skoz, videla sem da ste nekatere že kupile vozičke, kar sem videla mi je všeč, moj favorit pa je tale

user posted image

user posted image

ali pa 4-rider, se še nisva odločila.

Vidim, da nam vsem lepo rastejo trebuščki, takoj ko se slikam pošljem še jaz svojegauser posted image se mi zdi kar ogromen, ampak samo da bo user posted image zdravo.

Meni se pa zdi, moj pregled še tako daleč, koliko časa ste vi čakale od zadnjega pregleda do MF?

(odgovor članu Alja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
5.3.2009 9:56:48   
tejči77
opatija, berem da načrtujete pestro poletje.user posted image user posted image
Eno vprašanja zate, mene zanima kako je z dojenčki na letalu, oz. na sploh z otroci. Mene tudi mika da bi šla konec poletja nekam dlje bolj na toplo, pa se mi ne sanja kako se z dojenčkom spakiraš na letalu oz. kam ga daš ležat?user posted image  Pa saj Tudi Larisa še nikoli ni letela.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
5.3.2009 10:07:41   
Flora2
Nekaj sem prebrala o neki banani za spanje, upam da sem prov prebrala, bi mogoče bila katera tako dobra pa bi mi kaj več napisla o tem. 

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
5.3.2009 10:23:29   
simonalokar
dobro jutro vidmim daimate debato o banani in kako se z nji spi, me zelo zanima, jaz si dam poušter pod noge samo tako lahko zaspim. bebika je kar živahn notr ga čustim zelo pogosto, tako da vem da je vse reduuser posted image user posted image .

v soboto pa praznujemo sinov 3 rd atko da moram vse pospraviti in nakupujem, da bo vse nared za rd in da bo to samo njegov dan. torta je naročena tako da bo šlo.
zasdnje dni sem zelo utrujena več sp9im bolj sem zmatrana in zlomljena. ampak če me kar zmatra zvečer pred TV. zdajle pa pospravljat počasi sevedauser posted image .
vn ne morem iti ker zelo pada dž upam da bo v soboto kaj lepši vreme.

simona 17t 5d

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.