Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA Meni osebno je to neumnost. Sama sem se odločila zanj in sama problem imela in rešila... Meni noben ne bo pametoval, kako naj se obnašam in rešujem svoje življenje. Sama sem proti. Sploh pa da hodim na srečanja in predavanja ala kako biti dobra žena, kako uspeti v zakonu,... in podobno s**nje. Rešiva kar se rešiti da, če pa ne bi mogla rešiti, NISVA ZA SKUPI. to je moje mnenje Zadni stavek pravzaprav ima luknje kot svicarski sir. Recimo : Resiva kar se resiti da - ali to pravzaprav ne pomeni resiva kar sva sposobna resiti? Spobnost resevanja je pa vecinoma limitirana, ker ce bi imela neskoncno in popolno moznost resevanja, sploh ne bi imela problema, ki bi ga bilo potrebno resevati. Vsaj ne vec kot 5 minut. Nadaljevanje: ce pa ne bi mogla resiti pomeni priznavanje okrnjene sposobnosti resevanja problemov; Kar posledicno pomeni, da ce bi poznala nacin resitve, bi problem mogoce lahko resila. In tukaj nastopijo psihoterapevti. Pri neznanju nacina resevanja problemov, pri predstavitvi problemov z nekega drugega zornega kota itn... Nesposobnost resiti problem ne pomeni, da nista za skupaj, temvec zgolj in samo, da ne znata resit problem. In enacenje neznanja resevanja problema z izjavo nisva za skupaj, govori o bezanju pred lastno nespsobnostjo, ki nas doleti vedno znova; prav zato ker ni odvisna le od partnerja, temvec je odvisna predvsem od nas samih in nase sposobnosti soocanja z lastnim "znanjem" ali "neznanjem" resevanja problemov, cloveske psihologije, sprejemanjem drugacnega mnenja in stalisca, sprejemanjem kompromisov, sposobnostjo vziveti se v drugega. To se vedno ne pomeni, da se vse da resiti, pomenipa, da se dosti lahko resi, ce ti kdo pomaga. Ko bos namesto Meni noben ne bo pametoval,... zacela razmisljati o tem, da to morda pa le ni pametovanje in dajanje gotovih predpisanih formul, temvec stalisce in mnenje, ki tebi lahko ponudi nekaj s cemer si lahko pomagas, in ko bos pametovanje zamenjala v svoji glavi z razgovorom - bos na dobri poti. Navsezadnje s prijatelji se vsi pogovarjamo o svojih problemih in to prav zato, ker nam mogoce lahko dajo dober nasvet. Z odvetniki se pogovarjamo o svojih pravnih problemih, ker od njih pricakujemo dober pravni nasvet kako si pomagati in kako nam on lahko pomaga... enako je s psihoterapevtom - kako si lahko pomagamo in kaj lahko on naredi, da nam pomaga. Zakaj je zate odvetnik sprejemljiva moznost, psohoterapevt pa ne, ostaja tebi v premislek.