|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sem res hudobna, nehvaležna?
20.11.2008 11:26:07   
Polona31
Bolj kot se oddaljujem, ko začenjam razmišljati s svoji glavo, vidim stvari, ki so jih nekatei videli že pred 10 -15 leti, . Ko sem bila stara nekje 20 -22 let je družinskeg znanca zanimalo, če sem že našla fanta in ker je bil moj odgovor večkrat negativen , mi je rekel đe vedno nisi našla takšnega ki bi bil všeč mami. Takrat mi je bilo to čudno, vendar on je to videl, jaz pa sem  mislila da mi mama NIKOLI ne bo delala problemov glede partnerstva.
In sedaj vsakič ko začnem z kakšnim tipom (saj ne da bi jih bilo veliko) ampak...od začetka nima pripomb, potem pa ko začuti, da stvar postaja resna, da obstaja nevarnost da me izgubi, potem pa...
Tako da bom res spakirala in šla, ker se mi niti ne da več pogovarjati, dogovarjati...nimam energije, ker ne pridem nikamor. Samo energijo izgubljam in nič drugo.
Koliko približno pa so najemnine stanovanj? Če katera ve za kakšno stanovanje na Štajerskem koncu, ki nima prehude najemnine, naj mi prosim javi

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.11.2008 11:40:55   
blaža
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.11.2008 12:16:26   
ronja
n fantu je bilo dovolj. Je rekel da tega njemu ni treba prenašati, da doma lahko toči toplo vodo tako dolgo kot hoče, da doma mu nihče ne hodi v spalnico in da nima namena priti k meni in da v takšnih pogojih niti razno ne misli živeti in ustvarjati družine.

jaz ga čisto razumem, reagirala bi popolnoma enako. Najboljše že takoj povedat in si ne delat utvar, da bo drugače, če je že ob obisku problem...

Starši seveda delamo za otroke, da bi jim bilo čim lepše in otroci smo jim zato hvaležni, vendar pa to ne pomeni, da moramo ubogat vse pri 34 ih letih... Vsekakor bi se na tvojem mestu rajši odselila (mogoče k fantu, če ima stanovanje?), ker se mi ne zdi sprejemljivo, da bi se morala dogovarjat z mamo o funkciji svojega fanta! On je moj ljubi, pa če ji je prav ali pa ne (ji tudi na začetku ni bilo prav, hehe, na srečo je nisem šmirglala 5% - zdaj seveda nič ne ve o tem, da bi kdaj imela kaj protiuser posted image , ga obožuje).

To, da starši vlagamo v otroke, nam ne daje nobene pravice, da jim zbiramo partnerje ali da vsakega odženemo... Pač otroci zrastejo in niso tu zato, da nam bojo polnili stare dni - za to imamo svojega partnerja!

Vprašaj se, kaj ti več pomeni: preteklost (beri: po željah sprojektirano stanovanje, kjer si bila not sama in boš še naprej sama, če boš not ostala) ali prihodnost (beri: fant, s katerim se dobro razumeš in imata perspektivo, pa malo slabše materialno stanje...) Meni se računica lepo izideuser posted image . včasih pač moramo pustiti preteklost, če hočemo živet dalje, če hočemo spremembo (torej partnerja v tvojem primeru)... ne moreš imet obojega, glede na to, da si se z njo že menila, vendar te očitno obravnava še kot svojo malo punčko, ki jo lahko komandira in vsak fant je potencialni tekmec za to njeno punčko in se je treba do nejga sovražno obnašat, ker bo pač prevzel njeno punčko...

Zmeni se z njim, da se v vajinem stanovanju ne bo kadilo, pa bo ta problem odpadel.Če ima on svoje stanovanje, seveda. Če ga nima, pa 2x premisli, če ne bi šla nekam čisto na svoje, ne k njegovim, ne k tvojim, ampak na vajino...

če pa na vsak način želiš ostat tu, pa se javi, da ti v celoti pokriješ položnice za plin in vodo, da bo mir. čeprav se mi zdi, da se bi znalo kaj drugega najt...

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.11.2008 12:21:59   
Polona31
Tudi če bi vse položnice plačala sama, bi še tukaj vedno ostalo delo, ki bi ga morala jaz opravi, pa nimam interesa. Pa saj bi delala, če bi lahko delala po svoje, tako pa hoče vedno pomagati in  povedati, kako je bolje. Če ne bi bil problem denar bi bilo pa kaj drugo.
Ne stanovanje ni njegovo, ampak od njegovega strica, tako da tudi tam ne bi bila popolnoma sama. Čeprav njegov stric se ne vtikuje v nič - zaenkrat. Nikoli ne veš kako in kaj se obrne. Jaz se bolj nagiban k temu da bi šla na svoje, kjer bova midva sam svoj gospodar.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.11.2008 12:37:15   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Razmišljala sem da bi imela vse priključke za sebe in ne bi mogla težiti zaradi prabe  vode elektri, vendar mislim da....vseeno ne bi bilo miru, ker imamo manjšo kmetijo in jaz nimam interesa da bom po službi še delela doma. Moja mama je pa deloholik. Nikoli, nikoli v življenju si ni privoščila dopusta, vedno mora delati in to pričakuje tudi od mene in mojega partnerja. Meni SE NE DA po službi iti po lopato, motiko...!!! Vredu mi je delati na vrtu, delati z rožami, vendar kaj več...In danes mi je rekla da sva cele dneve v stanovanju, da samo poležavava, da nič ne delava, da bi lahko vzela lopato in šla ven na delo, ker je toliko za delati, midva pa... Jaz se po službi ukvarjam še s projektiranjem in pri tem zaslužim malo več kot da bom delala z lopato. In ker jaz velikokrat med vikendom delam to, moj kuha pospravlja...gospodinji in se prav vredu razumeva. edino kar ke narobe, da ne delava zunaj, na kmetiji...tisto kar bi morala, kar se od naju pričakuje.

Če je tako, ti niti deset števcev in petnajst lastnih vhodov ne bo pomagalo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.11.2008 12:37:41   
ronja
Če ne bi bil problem denar bi bilo pa kaj drugo.

Tudi jaz mislim tako.
Pojdita v najem, imata tako najbolj svetlo prihodnost, noben denar in nobeno super dizajnirano stanovanje ni vredno tega, kar čutiš, ko se stisneš k lubiju, pa veš, da ti ne bo nihče uletel v spalnico, pa ko se greš skupaj tuširat in te nihče ne štopa in sprašuje, kaj za vraga, si tako dolgo počel pod tušemuser posted image ...

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.11.2008 13:09:30   
pearl_shell
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Koliko približno pa so najemnine stanovanj? Če katera ve za kakšno stanovanje na Štajerskem koncu, ki nima prehude najemnine, naj mi prosim javi

malo pobrksaj, nekaj ustreznega se bo že našlo:
www.nepremicnine.net.

kar pogumno naprej, pa ne samo zaradi vaju kot vaju, ampak predvsem zaradi sebe.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.11.2008 13:38:13   
rija
Polona, pakiraj kufre!

kot bi opisovala mojo taščo.....user posted image  enake fore....ampak jaz sem tole prenašala točno en teden, potem pa sem mojemu enostavno rekla: jaz grem. greš poleg?

verjemi, da ne bo nikoli bolje. vsaj ne do takrat, ko boste skupaj

...vox populi...

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.11.2008 13:40:01   
pupca
no pri mojemu sorodniku je blo skoraj isto .v zgornjem nadstroplju  sta se tamlada dva uredila kar luksuzno  stanovanje.potem je začel oče kar naprej nekaj sikati,ukazovati,ni pustil narediti lastnega  vhoda.potem  sta tamlada dva kupila stanovanje v bloku,in vso opremo sta peljala iz tega stanovanja.no tadva zdaj živita srečno življenje.sin pride na obisk vsakih nekaj mesecev in staršem je zelo težko.ampak prav sta naredila,ker miru ga ne bi tamlada dva  imela.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
20.11.2008 14:01:24   
vilincka
Mislim, da so ti čisto vse napisale, da pojdi ti stran. Morda pa poskusi z drugačno taktiko: v kakšen dom za stare pojdi po vlogo za sprejem in ji pomoli pod nos. Preden začneš pakirati kovčke (zase), ji čimvečkrat omeni, da ti ni več do bivanja v tej hiši, da razmišljaš o selitvi, predlagaj ji prodajo hiše... Skratka: še ti malo manipuliraj z njo, morda jo bo pa streznilo.

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.11.2008 14:32:11   
Polona31
ne bo palilo, sem že poskusila in njen odgovor je bil da naj kar grem. Čisto hladno, brez premišljanja. Verjetno je vedela da želim manipulirati da bi dala mir. Ko bom to zares naredila bo panika. Da bi ji ponudila vlogo za dom, bi pa bila kriza (je enkart rekla da se raje ubije, kot da bi šla v dom). Čeprav bi bil dom za njo dobra rešitev, ker tam bi imela družbo svojih vrstnikov. Tako pa ji dolgčas in hoče družbo, saj jo razumem, vendar jaz ji pri najboljši volji ne morem pomagati, ji biti vedno na voljo, ji delati družbo, ker imam svoje življenje, oz. ga želim imeti. Ne morem ji pomagati na račun svojega življenja, na račun lastne sreče. Predolgo sem se pustila voditi, predolgo je v meni vzbujala občutek krivde, če sem naredila kaj drugače kot...NE MOREM VEČ!!!!

(odgovor članu vilincka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.11.2008 17:41:00   
sabri
Kot da bi sebe brala z manjšimi odstopanji.Hlado je najbrž reagirala, ker ve, da nimaš denarja oz je vložen v hišo in si misli, da groziš in ne boš šla.  Čeprav si ti malo bolj odločena slišat, kot midva, ko še vagava dobre in slabe točke. Največji problem je itak denar, če bi ga imela, bi bila že daaaaaleč. Ali trpiš in nimaš mira in intime, pa imaš vrt za otroke se igrajo, luksuz hiše nasploh pa stroškov manj, ali pa mir, samostojnost pa dosti manj vsega naštetega, pač bolj skromno.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.11.2008 17:53:24   
Anonimen
Jaz pa mislim, da ne bos resila nicesar, ce se odselis.

Problemi, ki jih imamo z bliznjimi, so zelo pogosto posledica nasih notranjih konfliktov.
Zberi se, odloci, kako bi rada zivela, in to mami tudi povej.

(odgovor članu Polona31)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
20.11.2008 19:15:02   
karmy
ni mi jasno za koga vi vlagate v v "svoje" stanovanje v hiši staršev, če so starši taki psihopati? user posted image Če se ne boš preselila na svoje, ti bo tudi ta pobegnil, in garant. Jaz bi tudi

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.11.2008 19:24:29   
Anonimen
A je to isti tip ki ima raje prijatelje in gostilne kot tebe. Le pazi, da se ne boš preveč zapufala kje drugje potem pa boš ostala brez njega, brez mame in brez bajte.

Razmisli, če je tega vreden.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
20.11.2008 19:26:14   
atanja
JAz tudi mislim da z odeslitvijo ne boš nič rešila ker ko ti bo mama povsod skakala po glavi. Sama se moraš odločit da ji postaviš meje. tako kot so rekle -zaklen stanovanje in ji pokaž meje... Nima kaj hodt po tvojem stanovanju. Mal bo hudo sam k ji bo jasen kmal bo lažje.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
20.11.2008 19:26:32   
sabri
karmy, vlagamo stvari, ki so nujne, poči cev za vodo - stroški za poštimat kanalizacijo, menjava oken - moraš dat pol zdraven, ker si tisti trenutek notri in že zato, da tudi pomagaš staršem, zrihtat sobo za novo dete - to je logično...so stvari, ki jih lahko odneseš s sabo, so stvari, ki jih pa ne moreš. Življenje teče hitro in preden ti uresničiš svoj cilj in greš na svoje je vmes na žalost še toliko postaj. Jaz za sebe vem, da če bi živela stran od staršev, bi jih imela milijonkrat raje in bi jih z veseljem obiskovala in jima pomagala na stara leta, samo da bi vedela, da grem potem domov, kjer mi nihče ne hodi v spalnico itd. Je pa res, da sva v precepu, ker pa imava možnost narediti svoj vhod in tako vložiti še več denarja, ker bi morala potem ornk prenovit, ampak nisva sigurna koliko bo to pomagalo. No, malo bo ziher ampak še kar upava, da bova šla raje čisto na svoje.
polona31: najem pa odvisno od plač vajinih, če lahko potem še vedno zlezeta enkrat ven iz najema, se pravi da še lahko poleg šparata, potem ok. Midva sva izračunala, če greva v najem in imava te stroške poleg drugih, potem najbrž nikoli več ne prideva ven iz tega, prenizke plače žal.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
20.11.2008 20:43:58   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Problemi, ki jih imamo z bliznjimi, so zelo pogosto posledica nasih notranjih konfliktov.

hmmm....jaz sem se takrat odločila, da želim živeti brez taščeuser posted image  in stran od nje...

in veš kaj, zdaj, ko je med nami 25 kilometrov, se tudi razumemo super.....ko se vidimouser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
20.11.2008 20:47:15   
Anonimen
Tasca ni bila tvoj bliznji, se mi zdi, takrat. Prej znanka ali nekaj v tem smislu, ne pa bliznji; to je danes.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
20.11.2008 20:51:24   
rija
ja, to je pa tudi res.

samo tudi če se je bližnji tako obnašal, sem šla. nimam problemov z odhajanjemuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
20.11.2008 21:10:10   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ce besedam ne sledijo dejanja, so besede samo neopazen prepih, ki ne premakne niti perescek.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
20.11.2008 21:17:02   
Anonimen
Ce besedam ne sledijo dejanja, so besede samo neopazen prepih, ki ne premakne niti perescek.

To drzi.

Ma ce ne pove, kaj bi rada, kako naj mama sploh ve user posted image . Obcutka itak nima in ima prevec casa, za razna "spletkarjenja", se mi zdi. Ponavadi recem, reci hvala in pojdi na svoje, tokrat pa se mi zdi, da to ne bo resilo nic. Niti ti se mi ne zdis neka stabilna oseba, ki bo dolgo zdrzala s partnerjem. Si ne predstavljam, kako cez nekaj mesecev prides nazaj....Lahko se tudi motim, vendar se mi zdi, da bi bilo fajn neke stvari uredit.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
20.11.2008 22:11:37   
pin
tvoje mame ne boš nikoli spremenila

lastni mir (najem ali lastnina) pa je neprecenjiva vrednota

najemnine niso slaba zadeva in tudi v trenutni finančni krizi sveta niti tako neumne. Krediti so še dražji. Pa najemnino si bosta najbrž delila.

Si že spakirala?

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 48
20.11.2008 22:17:14   
ZARA
Ja, res si obupna ... ker še nisi spokala. user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 49
21.11.2008 7:41:40   
Edinka
Polona, sem mi zdi, da si se že odločila, da greš. Pametno! Brez veze je uničevati samega sebe, če lahko imaš ljubi mir, čeprav moraš zanj plačati. Najemnine na Štajerskem pa niso tako blazno visoke. Sploh, če ni pogoj, da si ravno v kakšnem mestu. Zavedaj pa se, da ti bo mama potem skušala vcepiti še večji občutek krivde, ker si jo, revo, pustila samo z vsem delom, stroški, itd. Ne pusti se. Bodi trdna, vztrajaj in prej ali slej bo bolje. Verjamem, da ti je težko, ampak čez čas boš ugotovila, da si se prav odločila. Torej kar pogumno in oglasnik v roke. Prav gotovo se bo našlo kaj primernega. Držim pesti!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime vam je lepše?

Cvetka (14%)

Betka (21%)

ali Blažka? (65%)

Število vseh glasov: 389

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!