ronja
|
Po moje se to hitro zgodi vsakemu, pa niti ni treba, da je denar vpleten - bistvo je namreč v tem, da sta se odtujila (mimogrede, vedno se dva odtujita, ne more se samo en odtujit...), ne v povodu za prepire, ker ti povsod so, samo različno reagiramo v različnem času nanje... Po moje je bila tvoja žena zelo razočarana in se je zato odločila, da bo pač živela svoje življenje dalje, ne glede na tebe, ker se ni nič zgodilo, da bi se situacija spremenila... Poglej stvari skozi ženine oči: najprej sta si delala verjetno lepe plane, kako bo podjetje zalaufalo in si zaposlil še njo, potem pa ni šlo po načrtih. Zdaj si predstavljaj, da si ti ona: delaš ful, pa zato nisi plačana, hkrati pa še od moža nimaš nič, ker ves čas gara, nima časa zate, ko pride zvečer domov oz. k tebi, če dela na domu, je preutrujen za karkoli... Od življenja nimaš nič. Verjetno se je takrat tudi probala kaj zmenit, ti z besedami ali dejanji dala vedet, da ji nekaj ni prav, pa si bil preveč zaposlen in z mislimi pri delu, da bi to sploh opazil... To se hitro zgodi, misli nam odplavajo in ne opazimo tistih mali kretenj in poizkušanj partnerja, ki nam sporoča, da ni zadovoljen,d a bi se rad pogovoril, popravil stvari... Tako da je po moje pri tebi problem v temle tvojem stavku: Kaj se mi je zgodilo: Misliš, da so se ti stvari "zgodile" same od sebe, da nisi imel vpliva oz. možnosti odločanja. Seveda si se ves čas trudil po najboljših močeh - vendar pa ne nujno vedno v pravo stran... Nič ni narobe, če se kdaj zmotimo, če zalutamo, gremo v napačno smer, pozabimo na parnterja za kratek čas, če le ne trmarimo pri svojem, ampak se mu potem poizkusimo odkupiti. To se dogaja vsem, brez skrbi! Ampak ko enkrat priženeš partnerja do roba, da se mu ne da več trudit, pa je stvar veliko težje popravit, saj se je drugi že naučil živet brez tebe in te ne rabi več, ni več bližine in takrat se nekateri ločijo, drugi pa živijo en mimo drugega. To je zelo pogosto, se mi zdi. Ni pa tudi takrat še prepozno za reševanje, samo veliko več energije zahteva - tega se moraš zavedat! Torej, če imaš ženo res še zelo rad, kar izgleda, da jo imaš, potem se bori zanjo! Vendar vedi, da jo boš moral spet osvojit, ker se je ona medtem že odvezala od tebe - v duši... To, da še ni šla stran oz. da se še nista ločila, pa vseeno daje upanje, da tudi ona pušča odprto možnost, da prideta nazaj skup! Zgrabi jo! kaj naj torej storiš? Kot prvo, moraš dat prioriteto odnosu, če ga hočeš rešit - težko se boš bojeval na dveh frontah hkrati, vendar pa ona MORA VEDET, DA JE PRVA. Sicer se ji ne bo dalo niti probat! Zakaj le? Saj ji je tako čisto ok, kot je rekla. Torej: najprej se ji moraš opravičit. Seveda se ti zdi neumno, kaj se ji bom opravičeval, saj sem garal za družino, zato, da bi nam dobro šlo, da bi bila ona lahko več z otroki... To je vse res, ampak še vedno si jo prizadel. Zato se ji moraš opravičit - ona mora čutit, da veš, da si jo prizadel, da ti je žal, da bi drugič drugače ravnal. Ona mora vedet, da bi se drugič odločil drugače, ker še enkrat čez tole kalvarijo si verjetno noben od vaju ne bi želel it... Torej ji povej, da si se zmotil - da si mislil, da bo drugače in da ti je žal zato. Da moraš zdaj pač popravit in rešit, kar se rešit da, da pa je nočeš zgubit oz. da nočeš živet brez nje oz. kot tujec v isti hiši. Da jo imaš rad! Prosi jo, da ti da možnost, da popraviš napako! Ne se samo opravičevat, zakaj si kaj naredil, bodi dec in sprejmi odgovornost, to punce zelo rade vidimo! "Lubi, sori, zasral sem! Mislil sem dobro, ampak sem se uštel," zna delat čudeže. Ker takrat bo vedela, da si razmišljal o vsem skupaj, da se bo lahko v prihodnje zanesla nate... torej, opraviči se ji za tisto, kar veš, da jo je prizadelo in jo vprašaj, kaj ti je še zamerila. ne bo luštno slišat in prekleto se boš moral potrudit, da ne boš besno reagiral (ker če boš, ti ne bo več zaupala teh stvari in potem lahko daš odnos kar na klin), ampak da boš premislil o njenih besedah, povedal sicer tudi tvojo plat medalje, vendar da se ne boš samo opravičeval, da drugače pač ni šlo, ampak da boš sprejel odgovornost za svoja dejanja. potem mislim, da imata lahko prav lepo svetlo prihodnost. Vsak par ima kdaj krizo. vprašaj jo, česa si želi, kaj lahko narediš, da bi ji polepšal dan. In začni z malenkostmi, za katere veš, da jih ima rada - skuhaj ji kavico zjutraj, prinesi zajtrk v posteljo,... MOra videt, da se trudiš, da ti je žal in moraš jo osvajat! Ker zdaj ni več tvoja žena, ampak cimra. In cimro moraš osvojit, če jo hočeš spravit v posteljo, ne? tudi če imata otroke skup... Kakšen pa imate odnos s tvojimi starši, ker lahko tudi to igra neko vlogo?
|