|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   svetujte mi prosim
16.11.2008 22:53:28   
P*****
Moja user posted image ima skoraj 3mesece in že 2 krat (občasno-v razmaku 1 tedna) sem v zelenem blatu opazila krvave nitke. Imela je grozne krče čez cel dan. 3 dni nazaj ko sem zadnjič opazila nitke v blatu sem naslednji dan prenehala piti mleko in mlečne izdelke. Poklicala sem pediatrinjo, ki mi je napisala napotnico za odvzem blata. Vendar odkar sem ukinila mleko ni več krčev in tudi blato ni več zeleno.
Kaj mislite naj nadaljujem s to dieto? Ker v blatu ni bilo več nitk ga tudi nisem nesla v laboratorij, ali naj ga vseeno nesem?
Aja, pregled pri pediatru imamo čez 2 tedna, ko naj bi bila tudi cepljena.

< Sporočilo je popravil P***** -- 16.11.2008 22:55:06 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: svetujte mi prosim
16.11.2008 23:12:20   
piščanc
hm, če je občutljiva, potemi da njen imunski sistem ni čisto OK. zato sedaj odsvetujem cepljenje, vsaj če želiš, da se kolikor toliko normalizira stanje. predlagam ti, da izločiš mleko, belo moko, sladkor, da se tvoja in punčikna črevesna flora obnovi, preberi si kaj o probiotičnih bakterijah v črevesju.

vse to pa nakazuje na nek potek v njenm življenju, ki ga moraš bolj paziti

iz malega zraste veliko

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2008 1:27:34   
uvuv
Ne vem, ce ima obcutljivost na kravje mleko kaj veze z imunskim sistemom. Nas 5 in pol mesecev star fantek je pri mesecu in pol kakal zeleno s krvavimi nitkami. Po nasvetu zdravnika sem nehala jesti mleko in mlecne izdelke (vkljucno z maslom), par tednov kasneje tudi sojo in je mali odtlej zdrav in zadovoljen. Cepili smo ga po urniku in vse kaze, da bo tudi alergijo kmalu prerasel.

Ce ni obctuljiva na sladkor ali belo moko (npr. kaka normalno in nima izpuscajev), nima smisla, da tudi to ukines. Ze samo mlecmi protein je zelo tezko povsem izlociti iz tvoje prehrane.

Kar zadeva testiranje blata: edini razlog za test je bil, da so potrdili, da so nitke res kri. Tako da ne vem, cemu bi testirali zdaj, ko nima vec simptomov.

Jaz bi ti svetovala, da poskusis, ce je mala se vedno obcutljiva. Kupi si velik sladoled ali popij kozarec mleka in bos videla, ce bo v naslednjih 24-48 urah reakcija. Ce bo, nadaljuj z dieto in poskusi se enkrat pri 6 mesecih. Nam so rekli, da je pri 6 mesecih pogosto bolje, velika vecina pa povsem preraste alergijo do 2 let. Jaz bom se par tednov pocakala, ko bo 6 mesecev, si bom pa tudi jaz privoscila banjico sladoleda.

Ce te zanima se kaj vec, pa vprasaj ali poslji zs.

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2008 2:33:44   
Petraa
Kar  tako naslednji dan ne more biti že ok!!!

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2008 5:36:34   
uvuv
Otroci so si razlicni. Nas je samo se enkrat kakal zeleno z rdecimi nitkami, potem je bil pa dober, cim sem nehala jesti mleko in mlecne izdelke. Ceprav baje mlecni protein ostane v telesu do 14 dni, naj bi - po besedah nasega zdravnika - najbolj vidni simptomi izginili po 24 urah od zauzitja mleka.

Seveda ce bo mala kljub dieti (moras zelo natancno brati vse navedbe sestavin - mlecni protein vtaknejo povsod, se v krekerje) se vedno kakala zeleno, potem je za njene tezave krivo kaj drugega, ne samo kravje mleko. Ce pa dieta zaenkrat deluje, pa res ni razloga, da bi se bolj omejevala, kot je nujno potrebno. Dosledno izlocanje mlecnega proteina je tezavno samo po sebi, ima pa tudi dolocene prednosti: jaz sem zaradi diete v par tednih izgubila se tistih par kil, ki niso sle dol v prvem mesecu po porodu.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
17.11.2008 10:41:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uvuv)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......