uvuv -> RE: svetujte mi prosim (17.11.2008 1:27:34)
|
Ne vem, ce ima obcutljivost na kravje mleko kaj veze z imunskim sistemom. Nas 5 in pol mesecev star fantek je pri mesecu in pol kakal zeleno s krvavimi nitkami. Po nasvetu zdravnika sem nehala jesti mleko in mlecne izdelke (vkljucno z maslom), par tednov kasneje tudi sojo in je mali odtlej zdrav in zadovoljen. Cepili smo ga po urniku in vse kaze, da bo tudi alergijo kmalu prerasel. Ce ni obctuljiva na sladkor ali belo moko (npr. kaka normalno in nima izpuscajev), nima smisla, da tudi to ukines. Ze samo mlecmi protein je zelo tezko povsem izlociti iz tvoje prehrane. Kar zadeva testiranje blata: edini razlog za test je bil, da so potrdili, da so nitke res kri. Tako da ne vem, cemu bi testirali zdaj, ko nima vec simptomov. Jaz bi ti svetovala, da poskusis, ce je mala se vedno obcutljiva. Kupi si velik sladoled ali popij kozarec mleka in bos videla, ce bo v naslednjih 24-48 urah reakcija. Ce bo, nadaljuj z dieto in poskusi se enkrat pri 6 mesecih. Nam so rekli, da je pri 6 mesecih pogosto bolje, velika vecina pa povsem preraste alergijo do 2 let. Jaz bom se par tednov pocakala, ko bo 6 mesecev, si bom pa tudi jaz privoscila banjico sladoleda. Ce te zanima se kaj vec, pa vprasaj ali poslji zs.
|
|
|
|