hijenca
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: hijenca A veste kaj je najbolj žalostno. Da institucija, ki je odvisna od otrok, npr. vrtci in šole, delajo največje svinjarije glede zaposlenih. Največ žensk v šolstvu izgubi službo, ko gredo v porodniško. Vzrok: enoletne pogodbe za določen čas, ko ta poteče, če te ni, pride druga oseba in ti ostaneš na cesti. Žalostno ampak resnično. Trenutno poznam 5 primerov, z mano vred. V katerem vrtcu si delala? Lani 2007 sem do junija delala v Oton Župančič v MB, sem flikala bolniško. Od septembra pa sem bila v SP. Dupleku. Tam sem bila zelo rada, ker je čisto drugače delat izven MB, kot pa v MB. Vzdušje je bilo sproščeno, drugače vzgojeni otroci, takoj bi šla nazaj. To so pa ne-mestni otroci. Tudi pri nas se pozna razlika med mestnim vrtec in tem. je tale ful . Predvsem je razlika tudi pri starših. Čeprav se Duplek zelo širi in so vmes tudi kaki čudni starši, ampak ti so v manjšini. Takoj po novem letu začnem z akcijo. Najprej gem v Duplek ravnatelju gnjavit, pa slabo vest mu bom delala. Prej mi ni bil problem službe najt, pa sem delala eno leto d 12 do 20, edino v petek dopoldan, ali pa kje drugje, sem imela za sebe vedno dovolj denarja. Sedaj pa imam Vidka in rabim neko sigurnost. OK, če slučajno do septembra ne najdem službe, bomo tudi preživeli, bo moral financirat sam, ampak dogoročno se mi bo zmešalo doma. Pa da moram za vsak dinar fehtat, se mi zmeša.