nanka -> RE: JULIJSKE čveke '08 IV. del (1.12.2008 19:49:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: dzanika Mam eno vprašanje za tiste ki ste že začele z uvajanjem goste hrane. Kdaj ste jim ponudile? Pred obrokom ali vmes med obrokom? Pa koliko jim daste? Ko uvajaš naj bi se otroku ponudilo med dvema obrokoma, ker pri uvajanju gre samo za par žličk, za začetek ena, dve in tako naprej. Jaz sem ji vedno ponudila med 12 in 15. En obroko ima okoli 11, okoli 12.30, GH na žličko, naprimer ena, dve ali tri, okoli 14 pa spet obrok mleka. Potem pa vidiš kako otrok sprejme GH. Če jo kmalu, lahko kaj hitro nadomestiš en obrok, če pa mu žlička ne gre preveč v slast, mu vsak dan ponudiš kakšno žličko več. Ko si tako daleč, da poje že 10 ali pa več žlic, prestaviš to hrano na obrok okoli 14 in ponudiš najprej GH in ko te ne mara več mu ponudiš še mleko in ga spije, če je slučajno še lačen, če ni pa tako ali tako mleka ne bo popil. Ko imata en GH, lahko začneš nadomeščat drugega. Ampak to so samo moje izkušnje in tako delam jaz. Eno vrsto sadja ali zelenjave naj bi dajal 3 dni, ker če pride do reakcije se to pokaže šele po treh dneh in lahko to vrsto potem izločiš. Jaz bom začela z jabolkom, potem bučke, krompir, hruška, to pa zato, da lahko potem kaj kmalu začnem z mešanjem, recimo bučke in krompir in je že lahko samostojni obrok kosilo.
|
|
|
|