blaža
|
Kar se odvetnikov tiče, naj ti povem, da sodišče zagotavlja brezplačno pravno pomoč, če dejansko minimalno zaslužiš. Ajajoja! to bi lahko bla že naslednja tema. jaz sem pridno delala, pa mi je delodajalka ostala dolžne štiri palče in dva regresa. na inšpektoratu so mi svetovali, da grem v tožbo, in sem tako ostala ne samo brez teh plač in regresov, ampak še brez skoraj 3000e. Itak so pokasirali prej davčna in inšpektorat za delo, da zame ni nič ostalo. No sem pa hotla še nekaj napisat. Ne izide se vedno gola računica. Dostikrat rabiš še avto naprimer, če nimaš službe blizu, al pa če ni avtobusnega prevoza. ( Enkrat se mi je spraznila baterija na avtu in , če bi čakala avtobus, bi prišla na delo z samo tri urno zamudo, zato sem šla na štop ). In če imaš avto, pa četudi je to star avto 15 let, ga moraš zavarovat, pa imaš pol za odplačevat obroke za zavarovanje, kar je spet 40-50e stroškov. Pa še dosti je takih stvari. Pa sej občinsko stanovanje tudi ni zastonj. res da ni najemnina zelo velika kot, če greš privat v najem in bi npr. bila 400e, je pa lahko tudi 200e, če se seveda ne moti, Če se motim, se opravičujem, ker nisem sigurna. pa v šoli je tudi dosti stvari ko grejo na kak izlet ,... in če maš denarja lih za glih, greš hitro po gobe. Sicer pa vem kako to zgleda. Pri nas je tudi bil zaposlen samo mož, pa še kredit za stanovanje, pa so mi vrtec vseeno računali106e, ker se kreditov itak ne upošteva, pa čeprav sem bla brezposelna, sem dobila 106e vrtca in zelo malo otroškega dodatka, ki se gleda za nazaj. čeprav sem sporočila, da sem brezposelna. No pa mi zdej to upoštevajo, ko sem na porodniški, pa še fanj dober dodatek imam na račun tistega časa, ko sem bla brezposelna, s tem da nas je zdej 4 v družini. . Vsaj ena korist. Imate pa čisto prav tiste, ko pravite, da se dela za enak denar, za minimalno plačo in pol nakdo, ki je brezposelen dobi skoraj enako
|