BIA79 -> RE: nosečke iz Izole (26.3.2009 9:54:26)
|
Jaz imam zadnje predavanje v petek. Imamo še pogovor s pediatrom. Slike niso bile prijetne niti meni. In po pravici povedano, ne bi nikoli hotela, da je partner tako prisoten pri porodu, da vse to vidi. Sem gledala zadnjič eno oddajo na pop tv, ki so kazali žensko, ki rojeva in mož je bil tam zraven in vse videl v živo. Ne hvala...imam raje naš sistem, kjer si lepo pokrit in on ti stoji pri glavi. Seveda, če pričakujeva otroka je že vse videl kar je za imel videt, ampak porod ne vem...se mi zdi preveč, ne vem kako to razložit..mi ne bi bilo prijetno in kot sem prebrala lahko včasih pride potem do sprememb v odnosu... Seveda to je stvar vsakega posameznika...midva vsa se že zmenila, da če mu bo hudo, bo on šel ven iz sobe in prišel nazaj, ko je bo otrok rodil... Kar se mi je zdelo fajn na v tej isti oddaji, je da je ženska rojevala na postelji, ampak ta postelje je imela kot eno naslonjalo na koncu, tako da je se je ona dala na koncu na kolena in se naslonila, tako da je otrok lažje zdrsnil ven... Kdo ve zakaj pri nas ne nabavijo kaj takega...tudi popodke lažje predihaš, če se imaš kam za naslonit kot pa leže...
|
|
|
|