|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 36
26.3.2005 21:41:01   
Medvedka
Ojla!

Ne morem verjeti, tako smo lene, da so nas prestavili že na 4. stran! :ups: :ups: :ups:

Upam, da ste vse OK in da kar se da uživate...

Morda bo v tem podaljšanem vikendu celo Katja našla kaj časa za RR, da nam kaj pove, kaj se dogaja...

Nosečke, upam, da se dobro počutite in da vam pikice pridno rastejo... Z njimi pa tudi trebuščki...

Sem opazila, da se je v naši debati za sicer zelo, zelo kratek čas (odstavek) oglasila še ena ta sladka nosečnica (vsaj tako sem razbrala), ki pa je na žalost želela le Tejko... Yvon, upam, da se nam še kaj pridružiš...

Ajsha, kako kaj pri vas? Veselo rastete? In se zabavate?

Alja, držim pesti za dobre cukre. In pa, da dobiš tisti CGMS aparatek čim prej! Ful navijam zate...

Mi smo sicer v redu, pravzaprav se ne dogaja nič kaj hudo posebnega...
Morda le to, da sem nekaj dni nazaj dosegla rekord v sladkosti, če ne štejem cukra, ki sem ga imela, ko sem zbolela pred 26-imi leti... Skratka, namerila sem si celih 22mmol/l! Kriminal! Pričakovala sem sicer nekoliko višji KS, ker sem se kar najedla za kosilo, vendar takega dviga pa spet ne, no... Je že tako, da se pri uporabi črpalke KS zelo hitro dvigne ob prekrških ali če je karkoli narobe, ker ni v telesu nobene zaloge insulina... :(

Kakorkoli že, lepo se imejte, pa lepe praznike!
Pa lepe cukre...

Medvedka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 36
28.3.2005 15:50:33   
Kinokija
Ohoho, končno nas je nekdo dvignil z dna pozabe četrte strani!

Veseli me, da se medvedja družina lepo drži, kar tako naprej, pa bodo kmalu zrasle želje še po enem kričaču, kaj ne?

BTW, še vedno en vem, kaj sta imeli Katja in Tomažička, da ji je dala tak nasvet. To ne sprašujem iz firbca, ampak resnično nisem opazila, da bi se dr.T. nagibala k enemu otroku, tudi v pogovoru s PDC-jevkami sem bila izmed šestih edina, ki mi je to prva nosečnost. pa so bile skoraj vse tip 1, tako da...Upam, da se bo vse uredilo :miska:

Alja, kaj zdej, je bil rezultat za Hb v LJ kaj višji? Vseeno, zdej bo pa res že čas za nosečnost, čas ni na naši strani ;)

Jaz sem danes svečano vstopila v 16. teden, zdaj se mi pa to že res pozna, hočeš-nočeš sem ratala debela v predelu trebuha in pika. :zmeden: Ko se gledam v ogledalu, me vsako upanje na kakršnokoli vitko postavo po nosečnosti navdajo z naslovom Misija nemogoče... Pa je še več kot 1/2 pred mano. No, samo, da bi bil otrok zdrav, še vedno se ne upam pretirano veseli nosečnosti, ko ggre pa lahko še toliko narobe, mah kaj češ, večni skeptik.

Tejka, kaj pa ti, otrok, kg, razpoloženje?

Vsem en lep začetek tedna, pa lepe cukre!

Lp M.:nosecka:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 36
29.3.2005 6:34:17   
Alja1
Dobro jutro, cukrčke!

Po dolgem času se ponovno javljam iz pomladnega in že precej vročega Celja :bravo:. Ne mi zamerit, ker se vam nisem oglasila :zmeden:, ampak prejšnji teden sem bila precej zagužvana (zaključni račun + najavljen prihod revizorjev), pa še 2x sem bila v Ljubljani.

Bilo je pa takole ...

V petek, 18.03. so me klicali iz UKC-ja naj pridem v torek, 22.03. na oddelek po CGMS aparat. Seveda sem šla tudi v laboratorij, ker me je full firbec matral, kaj je z GHbA1c. Rezultat: 7,1% (pridna Alja) :bravo:

Do petka, 25.03. sem bila priklopljena in malo skeptična, če zaradi gužve v službi ne bi cuker preveč norel ...

... in na moje veliko presenečenje je bil kar normalen (očitno mi tudi gužva ne more več do živega):bravo:

No, potem sem pa razmišljala, da se v petek dopoldne dobimo na :kava:, a sem to misel kar kmalu "stornirala", ko sem se spomnila, da je petek in še prazniki po vrhu in da bodo vsi drveli proti štajerskem koncu, in je pametno, da grem čimprej domov ...

... pa še "jajčke" sem mogla pobarvat ...:)-

Obljubim, da vas naslednjič obvestim, mislim pa da bo to zelo kmalu, ker se s Tomažičevo nisva "srečali" niti v torek, niti v petek, pa se bova verjetno želeli čimprej videti (sploh zdaj ko ima še moje izvide kontinuiranega merjenja KS).

Zdaj je pa verjetno tudi zame čas, da se mi na semaforju prižge zelena luč za :duda: Kaj mislite?

Pazite na trebuščke, otročke in nase ...

Se slišimo!
Pozdravček od Alje :rozica:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 36
4.4.2005 15:40:12   
Karin*
Živjo,
že nekaj časa spremljam ta portal in danes sem se
končno odločila da se vam pridružim.
Stara sem 25. let in po poklicu računovodkinja.

Zelo sem vesela ko berem vaša sporočila, ker ste res
polne optimizma, super le tako najprej!:bravo:

Alja, ali si imela kaj težav ko si povedala Tomažičevi, da bi rada imela :duda:? Mene je ful strah. Seveda moj HbA1c je precej visok 7,8%,
vendar sem zdaj res pridna tako da upam da bo v petek ko imam pregled nižji.

Punce koliko časa ste porabile za priprave na nosečnost?

Bodite pridne in lepo se imejte!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 36
5.4.2005 8:23:33   
Alja1
Dobro jutro, cukrčke!

Najprej bi rada Karin zaželela prav lepo dobrodošlico na forumu "ta sladkih"! :bravo:

Pa da ti najprej odgovorim na vprašanje ...
K Tomažičevi sem prišla januarja 2004 z željo, da bi rada imela :duda:! Moj GHbA1c je bil katastrofalen, saj je po preboleli virozi zanašal 11,1% :(( (seveda sem bila kregana, čes, da viroza ne sem biti vzrok za neuravnan diabetes). Tekom lanskega leta sem ga uspela popraviti (najprej na 8,4%, nato na 8,1%), marca letos pa je znešal (zadnji izvid) 7,1%.

S Tomažičevo sva se prejšnji teden slišali po telefonu, pa je rekla, da je z izvidom zadovoljna, vendar to še ni sladkor, ki bi bil idealen za zanositev. Pogledala je tudi moje izvide kontuniuranega merjenja, pa tudi z njimi ni preveč zadovoljna, ker je sladkor še vedno nestabilen (občasne hipe in nekaj vrednost nad 11 mmol/l).

V četrtek grem k njej v LJ, da bova še kakšno rekli (upam, da tudi glede črpalke).

Karin, kakšen način zdravljenja imaš?

Upam, da vas ne zdeluje preveč spomladanska utrujenost in da se boste javile tudi ostale!

Sončen štajerski pozdravček :rozica:
Alja

P.S.
Mogoče bi se pa dobile v četrtek, 07.04. v Koloseju na :kava:? Za uro vam ne vem povedati, ker pojma nimam kdaj bom pri Tomažičevi končala (ne grem na kontrolo, ampak na "razgovor")!
Dogovorjeni sva ob 15.30, potem greva z možekom še nekaj pojest (ker bom šla k Tomažičevi direktno po službi) ...
... bi šlo ob 18.00 ali 18.30? Kaj pravite?

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 36
5.4.2005 9:19:02   
tejka24
Živjo!

Že en teden hodim na forum samo sporočila gledat in si sploh ne vzamem čas, da bi kaj napisala :grrr:.

Najprej en lep pozdrav naši novi članici Karin :bravo:.

Alja, kolk pa bi morala imet Hb, da bo Tomažičeva zadovoljna? Ugotavljam, da če bi bila že pred nosečnostjo pri Tomažičevi, verjetno sploh še ne bi bila noseča. Moj zadnji Hb pred nosečnostjo je bil 7,6% pa so mi na pediatrični rekli da je to v redu.

Zdej sem v 19t in moj trebušček pridno raste. Bi pa bla kar zadovoljna, če bi ostal kar tak, samo po vsej verjetnosti ne bo. Pridobila sem celih 5 kg :(. Nimam nobenga občutka ali je to veliko al je pa mogoče v mejah normale. Kinokija, kako si pa ti s kg?

Jutri imam PDC in bom vidla malo pikico :bravo:. Upam samo, da bo moj Hb v redu. Občasno se moji cukri očitno odločijo, da mi bodo mal nagajali.

Če se zmenite za :kava:, bi pa tud jaz z veseljem prišla zraven.

LP,
Tejka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes, part 36
5.4.2005 13:01:48   
Ajsha
Midve z Lucijo VEDNO prideva, samo zmenite se, kdaj bo kofe :)

LP vsem tasladkim :nosecka: in mamicam!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes, part 36
5.4.2005 15:12:24   
Karin*
Živjo ta sladke!

Sem zelo vesela ker ste se odzvale na moj vstop v formu. Hvala!

Zdravim se z inzulinsko črpali disetronic že eno leto in GHbA1c se mi je popravil iz 8,6 na 7,8 in noče več dol. :grrr: Sej vem sama sem kriva, ker sem preveč sladkosneda (pred sladkorno sploh nisem bila). Zdaj sem se pa resno odločila da bi rada :duda: in pazim kaj jem. Cukr imam pa že 10 let.

Kaj mislite o letih sem že "prestara", namreč ginekologinja mi je že pri 19 rekla da je šas za otroka, ker bom sicer imela komplikacije!!????

Uživajte ob prijetnem sončku.

Študiram ob delu, tako da imam predavanja popoldne sicer bi se vam rade volje pridružila na:kava:.

lep pozdrav

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?