liliana
|
To je pa zdaj tako…..enim dojenje »steče« takoj, enim ne……jaz sem rodila s carskim rezom, moja cimra v porodnišnici tudi…..njej je mleko še pri tuširanju teklo, meni sploh ni…..moja punčka je cel dopoldan spala (ker so ji sestre dale adaptirano mleko zjutraj, kot dajo vsakemu, saj jih ne pustijo lačne, da shirajo)…..popoldne pa je jokala, ker je bila lačna…..meni so sestre kar nekajkrat pokazale kako se pristavlja…..vendar ni bil v tem problem…….je otrok imel več kot 4 kile in je potreboval malo več kot tisti s tremi kilami, jaz pa mu tega nisem mogla proizvesti……in tudi jaz sem se jokala zaradi tega, ko sem videla kako oni drugi mamici mleko teče, meni pa ne…..počutila sem se manjvredno, izgubljeno…….ko je tista druga mamica odšla en dan prej domov se mi je pa zdelo, da je čudovito, sva ostale z malo same v sobi…..ni bilo več nikogar, ki bi mi dajal vtis manjvrednost…..mleko še vedno ni teklo, sem rekla sestram, da naj jo nahranijo na šprico, ko je že precej časa jokala……so jo brez kakih pripomb nahranile….. Se pa strinjam, da se dojenju daje prevelik poudarek, ki izgleda v porodnišnicah kot pritisk na mamice, ki jim mleko ne teče v potokih…..vendar tega niso toliko krive sestre, je porodnišnica pač dojenju prijazna porodnišnica, sestre imajo navodila po katerih morajo delati…..in potem se ene mame pritožujejo, da njihove otroke hranijo z umetnim mlekom, druge se pritožujejo, da jih ne, da otrok joče, ker je lačen……. ljudje pa itak še posebno v zadnjem času, imamo radi neka strokovna navodila in zaupamo samo t.i. strokovnim pristopom pri vzgoji in hranjenju dojenčka…..da potem lahko s prstom kažemo na druge, zakaj nam tisti stereotip, ki nam ga stroka vsakih nekaj let na novo vzceplja in spreminja ne uspe…… in to izgleda nekako tako,….«jaz sem imela težave pri dojenju, ker je osebje v porodnišnici slabo, brez občutka«…..kasneje pa nekako tako…..«pa saj otroku nikoli nisem dajala sladkarij, ker jih odsvetujejo, ne vem zakaj jih otrok sedaj pri 3 letih kar požira….sigurno zato, ker mu jih je tašča skrivaj dajala«…..
< Sporočilo je popravil liliana -- 13.2.2009 9:41:21 >
|