Lalica1 -> RE: Murska Sobota-epiduralna (13.2.2009 8:41:00)
|
Pokica: ne bi mogla bolje opisati tega dojenja!!! hormoni: kaj pa vem...Meni se ne zdi, da so vsega krivi hormoni. Ženski se takoj po porodu vse spremeni. Mislim, da je to največja sprememba, ki jo lahko doživimo. In če imamo poleg strokovnjake, ki bi naj to spremembo ublažili...verjetno lažje shajamo. Vsaj iz moje izkušnje bi rekla, da bi mi bilo bolje iti takoj domov, ker bi mi mama veliko bolje svetovala in pomagala, kot so mi v P. Ker me potrebujemo nasvet in ne posredovanje teorije iz knjig. liliana: res, da ne moremo posploševati!!! Jaz sem samo delila svojo izkušnjo in upam, da bodo vse imele boljšo. Kar se pa tiče spodnjih hlačk, pa vložkov, brisač in spalnih srajc...meni to nikoli ni dala nobena sestra. Je to razdelila kar čistilka, ki nam je dostikrat dala več vložkov, kot bi nam naj pripadalo. In ne, res nismo same tam. Nas je bilo enih 6. Pa sem imela sama še najmanj težav z dojenjem (beri: sploh jih nisem imela), ampak so se mi smilile punce, ko sem videla kakšne bolečine in muke prestajajo, bruhajo, otroci pa poleg tulijo. Kar srce me je zabolelo. Moji "cimri" so šele po 2 dneh prišli malo resneje pristopit, ko je mali že dva dni bil od izpuščajev ves rdeč. Saj po moje nobena ne pričakuje 24 urno oskrbo ali kaj podobnega. Če pa pričakujemo, da nam vsaj enkrat pride ena sestra praktično pokazat kako otroka pristavimo, kam damo svoje roke, kam njegove, položaj... je to še najmanj kar lahko storijo. Samo za to se gre. V porodni ti pristavijo otroka, ampak takrat smo še preveč pod drugim vplivom, da bi si kaj preveč zapomnile. Potem se šele čez kakšen dan sprašuješ: Kam pa dam dojenčkovo rokico pri dojenju??? Mogoče neumno vprašanje, ampak .... Jaz sem potem šla iskat babico, ki je bila pri porodu, da mi je po treh dneh pokazala. In kot sem rekla niso vse enake in nikakor ne moremo posploševati. Ene delajo res s srcem in prisluhnejo tvojim težavam. Meni bo za vedno ostala v spominu ena mlada višja med. sestra, ki še ni imela otrok, ampak je bila človek v pravem pomenu besede. Pa še katera bi se lahko našla. Mislim, da najbolj odpovejo prav gospe, ki so zadolžene za dojenje!!!
|
|
|
|