|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: triki za pospravljanje itd. ob malčkih
10.11.2008 10:37:59   
Sibil_
Aja, Ronja, frazi "Ko sta dva je lažej kot z enim" ne nasedaj, ker NI res, sploh pri živahnih otrocih.No, vsaj do sedaj za nas ni bilo.Ker braniš enega ali drugega, jih daješ narazen, miriš prepire....skratka NI lažje z dvema.user posted image

Pa ko kaj delaš ti vsak na svojo stran nosita stvari-za znoret.Sicer hočeta pomagat, ampak pol samo letaš.....jaz sem ko sem imela oba doma preživela največ časa zunaj.Hodila po kosilo v vrtec in skratka olajševala si kakor se je dalo.Zunaj je najlepše, jih zlaufaš da sta zmatrana zvečer, pa lepo počivata popoldan - zakon.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.11.2008 10:47:48   
ronja
To, da hčerkico animiraš pri vsakdanjih opravilih v smislu, da ti pomaga-na svoj način seveda, je največ kar lahko storiš pri njeni starosti in pravzaprav velik uspeh

Ja, to bi nekak rada, da bi bila čimbolj vključena v vsakdanje življenje - ne, da moram za furanje gospodinjstva dat otroka stran. Bi rada, da bi bilo to vse hkrati...
V svoji naivni glavici si tudi delam utvare, da lahko tako navadiva tamale, da smo pač skup družinica, ki se vsi trudimo, da nam je lepo in smo skup v lepem (na izletih) in v pospravljanju (da ne bom rekla grdem, ker bi jih rada naučila, da pospravljanje in pucanje ni nek bavbav, ampak da se mamo lahko čisto lepo, če vsi skupaj to počnemo). Tudi sva se menila, da bi uvedla en dan v tednu/ mesecu, ko bi cela družina pospravljala malo bolj temeljito in če bi bilo to od malega, se verjetno kasneje ne bi toliko bunili... No, poročam čez 10 let, kako bo, heheuser posted image .

ma, ja, saj prej ni bil problem, ko sem jo lahko nosila okoli - če jo dvigneš, da je v rokah, lahko tako delaš kar češ zraven - samo zdaj tega ne smem, kasneje pa ne bom mogla, ker bo verjetno tamikena v rokah - če bi mela pa vsako v eni roki, mi pa rok zmanjkauser posted image .

tweed, ne me strašit: Ronja je sovražila stajco (fina je bila samo za igrače not zmetat, ampak bogpomagi, da bi bila ona not!), tako da sva jo dala hitro stran... Upam, da Lejla ne bo taka... Tvja pa tudi nimava, tak da bova morala kake risanke zloadat, zgledauser posted image .

sazi, Ronja se še malo boji sesalca - jaha ga, če je izključen, če pa je vključen, se stisne k meni (sesa namreč oči), pa ga gleda ko eno čudo izza varne razdalje za mojimi nogamiuser posted image res pa zadeva tako hrumi, da se še jaz ustrašimuser posted image . NIsva ga sama izbrala, sva ga dobila za darilo in zdaj dela in nekak nima smisla kupovat novega...

ulla, bom probala danes selotejp, moram eno darilo naredituser posted image

No, saj mogoče imate prav glede likanja, saj bo januar in bom vse sušila v sušilcu - edino plenice bo treba, ker jih sicer ne morem not zložit (pri nas je vse bolj na knapuser posted image )

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.11.2008 10:51:56   
ronja
"Ko sta dva je lažej kot z enim" ne nasedaj

Ne bom, brez skrbiuser posted image . Pričakujem, da bo prve 4 mesece muka oz. da bomo grizliuser posted image , potem bo pa lažje, ker se začne mala malo odzivat, pa tudi Ronja bo vedno bolj spretna. Pravijo samo, da ni 2x težje, čeprav nekateri spet trdijo, da je še več kot 2x težje...
Ja, tudi jaz mam namene delat dolge sprehode, da se Ronji oddolžim za tole poletje in jesen, ki ju je preživela čisto preveč noter (no, saj je šla ven, ampak dokler sem jaz smela, sva bili vsak dan po 2-3 ure zunaj, potem pa precej manj, ker je bilo pač odvisno od obiskov, očija, koliko so imeli čas...) ne vem, koliko smeš z novorojenčkom hodit ven januarja, ampak vsekakor bomo vsak dan vsaj šli ven, pa četudi za malo časa na začetku (čeprav mam že ideje - ji bom naredila eno tako grelno blazino in jo dala v voziček, da bo mali toplo - potem ostane problem samo še mrzel zrak...)

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.11.2008 11:14:40   
Mojc
Jaz pa samo tole:
Ker imam sama majhno fobijo, bom pač to izpostavila. Čeprav vem, da tega nobena ne zanemarja in se zaveda. In tudi ne želim modrovati, ampak samo svojo izkušnjo povem.

Tele bane so lahko strašno nevarne. Malčki pa izredno hitri. Sicer se je to zgodilo meni osebno, ko sem bila majhna, ampak nikoli ne veš. Skratka, jaz sem v bani padla (po moje še pred 2 letom starosti) in si prebila arkado. Sicer k sreči nič drugega hujšega, je pa res, da arkada zelo krvavi in vsaj ta prizor ni lušten. K sreči je tudi moja mama zdravstvene stroke in mi je prvo pomoč nudila kar sama na domači mizi. (šivi - tisti samolepilni) Oče je pa asistiral. A od obilne krvi prej skupaj padel, tako da mama ni vedela koga naj rešuje - mene ali očeta na tleh.user posted image user posted image user posted image

Haha, konec dober vse dobro (tudi brazgotinica je minimalno vidna). Se pa od rojstva našega malčka veliko bolj bojim teh padcev (moj ga tudi samega pušča, jaz pa v strahu čakam, če bo kaj). Fajne so vsaj te podloge za v bano, ki ne drsijo.
Ok, pa sem dala ven mojo fobijo...user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.11.2008 12:34:53   
ronja
mojc, brez skrbi, glede plavanja in prve pomoči sem kar preskrbljena (sem certificirana vaditeljica/učiteljica plavanja neplavalcev, otrok in odraslih in še vaditeljica plavanja dojenčkov in malčkov (tam je bila tudi prva pomoč dojenčkom), pa na izpitu za potapljača reševalca smo morali precej prve pomoči obvladat, tako da to so me po moje nekaj le naučiliuser posted image )
Je pa res, da v bani lahko zdrsne - ampak v mali banjici precej težje, vsaj v tej, ki jo imava midva, ker ima tako nedrseče dno, prav fino, od Curverja. Vsekakor ne smeš otroka samega pustit v vodi, pa it iz kopalnice, ampak če sem zraven, pa se mi zdi, da se ji kaj hujšega ne more zgodit (oz. je približno isto kot če bi imela ves čas roke zraven), najina kopalnica je namreč mini mini in dobesedno ne morem it en korak stran od nje, ker ga nimam kam naredit, se zabijem ali v vrata ali v wc ali pa v stolp izpralnega in sušilnega stroja.
Njej se pa straaaaašno fajn zdi, kadar nekaj SAMA. Saj vstane in se nazaj usede, ampak ima dobro ravnotežje in ji ni še nikoli spodrsnilo, pa tudi ve, če je treba bit bolj previden, pa se prime za rob banjice, če ni ziher. meni se zdi to fajn, da se navadi pazit sama, ker skoz itak ne bom mogla bit zraven, pa je boljše,da je sama spretna kot pa da jo mami skoz lovi... Ker kmalu je ne bom mogla ves čas gledat (v vodi jo seveda bom, na suhem sem mislilauser posted image )... Na plastični banjici si pa po moje tudi ne more razbit glave ali pa kaj hudo potolčt. Če se malo udari, ker bi se nerodno ujela, pa se mi ne zdi tako grozno - saj se mora naučit, kje so meje... Pa zaenkrat ni še nič potolčenauser posted image .

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.11.2008 15:07:04   
Vešča
1. Ko jaz pomivam tla (zelo redko user posted image ), dam hčeri mokro krpo v roke, pa ona briše recimo kavč ali tla v svoji sobi, jaz pa vse ostalo.

2. Ko jaz pometam, ona s svojo malo metlico pometa svojo sobo, jaz pa vse ostalo.

3. Ko jaz kuham, ona "pomaga" (ponavadi kaj meša, lupi krompir, kumaro...). Ko se naveliča (kaj hitro - očitno je po meni user posted image ), sama reče, da se gre raje igrat. Če želi biti v kuhinji zraven mene, ponavadi kaj riše za mizo.

4. Ko likam - se pač mora igrati sama (ni pa to nikoli več kot pol ure v kosu). Se pa verbalno kaj hecava, pojeva. Enkrat se je motovilila zraven in se je opekla (na srečo je bil likalnik že izklopljen in se je samo malo spekla) in ne hodi več blizu.

5. zaposli jo tudi pomivanje raznih lončkov od krem, gobice in čopičev (umazane od vodenih ali tempera barvic) - to ponavadi kar dolgo traja.

6. V skrajni sili pa obstajajo še risanke na dvd.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.11.2008 19:50:52   
ircica
Glede podloge pod stolčkom sem se še nečesa spomnila, da ti ni treba toliko dvigat, bi mogoče namesto rjuhe dala spodaj kos plastificiranega prta, če bi i bilo tako lažje.
Moram priznati, da je kar težko svetovati za nazaj, moj ima le že dve leti in se spomnim samo, da je ful razlika od 16 mesecev - takrat je bilo res obdobje, ko je bilo strašno težko kaj naredit. Vse te finte so pri nas res delovale šele nekje od 18, 20 mesecev dalje, priznam.

Sprehodi - '06 - '07 je bila sicer res mila zima, ampak z našim sem bila vsak dan zunaj po 4 - 5 ur. Se mi je zdel boljše volje ko v suhem zraku doma.

Spanje - prosim, sprejmi to v dobrodušnem duhu, kot je namenjeno, ne kot pametovanje. Mali je dolgo hodil spat med 21 in 22 uro in se zbudil svež in naspan med 6 in 7. Potem sem se jaz morala učit za strokovni izpit in sem mu premaknila uro na 19.30, ker drugače časa za učenje ni bilo. Mali se je še naprej zbujal med 6 in 7, jaz pa sem zvečer lahko likala, pisala priprave, surfala po netu, gledala tv, brala, se cartala z mojim (seveda ne vse v enem večeru). Menim pač, da en del dneva mora biti samo moj (ali samo odrasel, kakor vzameš) in meni sebno teh nekaj ur strašno koristi.

(odgovor članu Vešča)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.11.2008 21:59:04   
tweed
user posted image  Saj ne strašim. Neli tudi ni nikoli marala stajice. Sicer smo takrat bili še na 54 m2, pa vseeno je bilo nevarno, če sem kuhal, ona pa se je prosto po prešernu plazila okrog (sem pač poslušal jok 2 minuti, da sem narezal vse, ker tudi v stolčku ni hotela biti ampak samo na roki, ker je bila... akcija!
Zdaj Neli stoji ob umivalniku in splaknjuje kozarce ter pribor, včasih sicer kakšnega izpusti, ampak imamo srečo, da je luminarc zeloooo trpežen, tudi njihov porcelan...
Risanke na DVD-jih so zakon za tiste pol ure mira, trenutno smo mi pri FIFI in cvetličniki, Barbie in Pujsa Pepa, je pa pri 1,5 letih že rada gledala Nodija, Bombažke, Telebajske in podobno...
user posted image  Sesalnik? Neli se še svojega lastnega na baterije boji pa je glasnost 12 dB...

Drugače pa je veliko bolje spustit kriterije kot pa se lomit za čistočo, saj bo zmeraj več za pospravljat. Sva včasih vse kocke vsak dan zlagala in jih narazen trgala, pa mi kmalu pravi: oči, a lahko ostane ta hiša do jutri? So rekli, da bo slabo vreme, pa mi bo žal, če se bodo zmočili (lego figurice, ki so v hiši)... Pa se zamisliš...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.11.2008 11:12:26   
ronja
vešča, si bom zapomnila trike za kasneje - lupit zelenjave še ne more, z brisanjem je tudi tako, da seveda probamo, ampak to je zanimivo cca 30 sekunduser posted image - potem bi pa ona vzela mojo metlo ali krpouser posted image . Komaj čakava, da začne risat, jo spodbujava k temu že zdaj (ima tablico s kredo (jo je v trenutku polomilauser posted image , pa tudi eno steno, na katero lahko riše), ampak trenutno jo je s kakim svinčnikom v rokah še treba gledat, ker se potem ona sprehaja s svinčnikom v rokah in ker drvi okoli in se spotika, si lahko kako učko stakne - tako da kadar ma svinčnik v rokah, jo rajši gledam... Sem ji tudi kupila tiste flukije, ki se zbrišejo dol, pa sva oba hodila čisto popisana okoli - ker na papir sploh ni tako fino risat kot po mamici in očijuuser posted image . Pa še zgrizla jih je - in to ravno barvasto konico, kar pa nisem ravno 100%, da je zdravo (čeprav so za 1+ in naj ne bi bili strupeni...) Tak da sem jih začasno umaknila.

ircica, user posted image ! Do 18. meseca bomo že, saj bo do takrat še sama (računam vsaj takouser posted image ), ravno ko bo mala napolnila 18. mesecev, se nam namreč predvidoma pridruži še ena. In če praviš, da bo takrat lažje -->user posted image . Pa super za sprehode, da se da tudi pozimi z novorojenčkom! Jaz bi tudi rada bila po par ur zunaj z njima, če se bo le dalo! mamo 2 igrišči blizu in mala takoooo uživa tam! Mi je prav grozno, da je ne smem zdaj sama peljat dopoldne tja...
Joj, se strinjam s tabo: rabiva tudi čas zase (vsak zase in za drug drugega) in bi z veliiiikim veseljem mali premaknila uro, da bi šla prej spat! Kako si to naredila? Svaka čast, res se priporočam za nasvete: zaenkrat imamo večerni ritual - okoli 19h se gre mala kopat, potem preoblačenje in mazenje, pa večerja, zobke umit in spat - v principuuser posted image . Vsi deli super laufajo, razen tega zaspat ni ravno vedno tako lepo idealen, saj zaspi in tudi ne teži vmes, ampak ne nujno takrat, ko bi si midva to želela... prebrala sem par knjig o tem spanju, Spi, dete spi, za katero nisem ziher, če bi ravno tako delala (mislim puščala malo, da se dere), pa Brez joka v spanje, pa se probam držat teh navodil, ampak ni bilo nekega hudega napredka. ima obroke približno ob urah, dobro, 15 min. gor ali dol, ampak je en urnik, zvečer pa vedno rutina... A naj začnem z rutino prej in upam na najboljše? smotano je, ker včasih podnevi zaspi ob 11h, drugič pa šele ob 14h... Včasih so res izredne okoliščine (navadno vikend, ko si oči ali babi kaj zmislijo in se ji vse skup sfka), ampak včasih pa tudi kar tako...

tweed, da bi razstavljala kako postavljeno hišico, mi še na pamet ne padeuser posted image . Samo igračke zmečemo v košaro in to je to. Pa tudi ne rabim popolne čistoče, nikoli ne drgnem flekov na oblačilih - bojo že sami šli dol, ko jim bo pasalo, tudi fleki morajo živetuser posted image ... Samo s psom je na malem prostoru hitro štala...
Jaz sem Ronjo mela kar v slingu, kadar sem kuhala - vsaj ko sem rezala zelenjavo... Dokler je bila še mala, sem jo ap dala v gugalnik, kadar je bila za, pa na pult in me je gledala. Zdaj je prevelika in se še iz stolčka vstane, tako da to ne pride več v poštev... Pa saj bo vedno več lahko zraven počela - samo upam, da jo bo kuhanje (in moji hobiji) zanimalo/i.user posted image

(odgovor članu Vešča)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.11.2008 20:52:57   
ircica
Hmmm, morda sem pri uspavanju zvenela preveč vznesenouser posted image . Pravkar sem prosta po 45 minutni seansi.

Ampak večinoma je boljše. Res pa je, da moje uspavanje poteka brez strokovne podlage in je prilagojeno mojemu malemu, ki je sam nasplošno zelo prilagodljiv otrok, kadar ga ne pograbi trma. In ne uspava se sam, vsaka čast mama, ki so svoje tega uspele naučit. Uspavanje pri nas gre tako (od 7. meseca): okrog 19.30 kopanje (ali umivanje nog, obraza, zob), plenica+pižama, pospravljanje igrač (če jih še nismo). Slovo od atija, mačke, parkiranega avta, hkrati pogašanje luči. Ko je bil mlajši, sem pela uspavanke, dokler ni zaspal, zdaJ pogledava 2-3 knjigice, ugasnem luč, sedem zraven postelje in se pogovarjava ali pa mu pojem. Ta del je včasih hitro mimo, včasih (kot danes) pa se vleče, ampak ne več kot uro. Kar pomeni, da najkasneje ob 21. uri spi in imam jaz mir do spanja.

Ko sem mu premaknila uro, sem vse pač začela uro prej. Prvi dan sem ga pač uspavala eno uro dlje, drugi dan malo manj, kasneje pa si je sam nastavil bioritem. Si predstavljam da je lažje spat kot poslušat 2 uri moj koncert.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.11.2008 10:37:35   
ronja
ircica, hehe, ne me hecat s strokovno podlago - pač sem prebrala, kar sem našla o spanju, ker je to pač zadeva, ki nekak ni ravno tako, kot bi si jo midva želala... In včeraj smo začeli uro prej, misleč, da bo seveda šlo, ker tamala cel dan ni nič ampak res NIČ spala! (zjutraj je namreč dolgo spala) JOk, brate, zvečer se ona lepo razživi, pa če se ubijem! (Jaz sem sicer ista... Tudi če sem cel dan zmatrana ko pes, zvečer lahko največ naredim...) No, konec koncev jo je mami uspavala, samo je bilo tudi že nekje 20:30... Je pa res, da če mene vidi, potem noče spat. Saj jo lahko tudi jaz uspavam, ampak na splošno se prav vidi, da se tarkat trudi, da ne bi zaspala... Razen če je zmatrana - takrat da glavico name in zaspi brez problemov.

NO, saj moram priznat, da več kot eno uro je tudi midva ne uspavava, ampak midva bi predvsem rada, da bi bila ta ura prejuser posted image . PO navadi je namreč tako, da če gremo spat takrat, ko je zmatrana, potem takoj zaspi, nimamo nobenih problemov, kadarkoli pa sva probala prej, pa lepo bedi do tiste svoje ure - okoli 20:30 - 21:15 recimo. Potem pa nisva več videla smisla... MOgoče bi morala dlje probavat - midva sva kake 14 dni, 3 tedne mogoče... Tudi zdaj, ko se je ura prestavila, si jo je ona hitro (v 2 dneh) prestavila na kasnejeuser posted image . Pa sva začela takrat, kot bi sicer (torej po stari uri, zdaj eno uro prej)...

Mamo pa podobno rutino, samo igračke pospravimo pred kopanjem, ker se sicer tako razživi, da lahko na spanje kar pozabimo... Torej igračke, kopanje, oblačenje s cartanjem na previjalki, večerja, zobke umit in v principu spat. Ta spat pomeni, da ugasnemo luči in se uležemo skupaj (oz. eden od naju) na tla v sobi (mamo tla kot kavč, ker za kavč ni prostorauser posted image ), potem ji šepetam kako pravljico (zadnjič je to palilo), včasih ji kaj pojem (včeraj ji je pa moja mami, pa je mala samo stran letelauser posted image , očitno ma absoluten posluh, hehe), se pa vedno stiskamo - dokler ona ne začne plezat po naju in hodit po svoje... in potem naj bi v principu zaspala. Samo se dostikrat razživi takole na tleh. V posteljici pa sploh - se dvigne in se nekaj časa igra, potem pa začne nergat, ko ji rata dolgčasuser posted image .

Če ima kdo kak predlog oz. vidi že na daleč ali pa pobližje, kaj delava narobe, se priporočam! Ne bi je pa pustila jokat, ker to ni za naju, tak težko nama pa tudi niuser posted image .

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
12.11.2008 11:25:25   
racman2
Lep pozdrav!
Jaz imam pa dva, mali je star 3,5 leta in mi zelo že pomaga pri čiščenju. Pospravi mizo kjer je jedel, odnese umazan krožnik in kozarce v korito, pospravlja svoje igrače, perilo zlaga, ko se preoblači in še ni umazano, zvečer loči perilo po barvah, kaj je za prat in kaj ne, zelo rad briše s krpico prah, skratka takole, ko pišem se mi zdi, da veliko naredi, pa še vedno se mi zdi, da premalo.user posted image
Mala pa bo stara 10 mesecev, mi pa nič ne pomaga, samo razmetavauser posted image
Jaz po tleh pobrišem zjutraj, ko mala še spi, okrog 6.30h, potem se pa itak takoj zbudi, ko ropotam s stoli. Vsak dan zjutraj vstanem ob 6 h ali prej in pomagam malemu zobe umit, tko da imam pol čas na hitro kaj narest, pa sebe naličit in zrihtat ( kljub moji porodniški je to obveznouser posted image ), ampak ne morem iz svoje kože. Drugač pa likam, ko je mala na tleh in skoz stoji pri deski, tko da skoz držim likalnik, da ji ne bi na glavo padel. Zlikam stvari in jih pustim nezložene, ko pa umaknem likalnik jih pa zložim. Me nič ne moti, če se pod nogami valja, sem že vajena.
Res je, da je ful stvari, ki jih je treba narest, v bistvu, če tko pomislim sem cel dan na nogah, ampak sem se ful utrdila v teh letih. Ko sem imela samo prvega, sem bila večkrat utrujena kot zdaj. S tem, da sem ga še pri babici pustila dostikrat, pa še k njej smo šli za vikende na kosilo. Zdej jo pa žal ni več in nimam nikamor dat otrok tudi za pol ure ne, pa še kuhat moram, pa še dedku kaj pospravit, pa vse gre. Včasih sem bila pa tak lenoritis..user posted image user posted image
Vse se da, če se mora, ampak zvečer pa grem h kaki sosedi na kozarček pivauser posted image
In tudi pri drugem otroku ful manj kompliciraš kot pri prvem, vsaj jaz. Njemu sem kuhala, pa skoz nekaj te piskra prestavljal, mala ima pa kosilo en dva tri. Juhe različne skuham za v zmrzovalnik, potem pa samo krompir, riž, ajdo, kvinojo, amarant skuham pa je.
Je pa res, da me moti, če bi imela razmetano, tko da sproti pospravljam.
Včasih tudi možu zatežim, da se dajmo hitro obrnit in kakšne 2 uri dopoldavv soboto reskiramo, mala je v stajici in čist gre.
Mal preveč sem zdej zabluzila.user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
12.11.2008 11:38:24   
ronja
Hm, pri nama to, da bi karkoli naredila zjutraj, ne pride v poštev - ma neke senzorje za gibanje - še preoblečt se morava v najini sobi, če nočeva, da se zbudi, bognedaj, da bi si človek zajtrk naštimal (lubi ma včasih službo ob nekih nemogočih urah - včasih tudi ob 4h - in navadno se ona lepo takrat zbudi, ko ga sliši... pa je tih, uvideven in pazljiv in se res trudi bit ko miška!), da bi premikala stole - odpade! Predno bi enega odmaknila, bi se že oglasilauser posted image . Zjutraj res ful rahlo spi.

Ronja obožuje kable - bolj kot ji dopovedujeva, da to ni zanjo, rajši jih ima... Zato si likat ne upam zraven nje, ker ne vem, kdaj bo cuknila likalnik dol - in če ga ne držim ravno trdno takrat... Sicer tudi mene ne moti, če je pod nogami, pa da miruser posted image (torej da se ne pritožuje, da ib rada bila zgoraj v naročju in gledala, kaj počnem;)

Ma, meni se ne zdi, da bi bila ful lena - saj ni, da se mi ne da - meni se vse dauser posted image , samo nekaterih stvari zdaj ne morem/ne smem, pa se še malo zakomplicira... in ene stvari je dejansko težko speljat z malo zraven - zato pa sem spraševala za ideje, kako to speljat - ala ta z dvema metlama (pazi včeraj: hočem pomest, pa ugotovim, da ni niti ene ni bilo (jo je lubi nekaj rabil, pa pospravil na balkonuser posted image )...

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 38
12.11.2008 12:43:02   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ma pri nas ni bilo šanse, da bi kaj naredila, ko je bilo dete budno. Saj skoraj še sedaj ne, pa je že 6 in pol staro.

A to misliš let? Ja pri teh letih pa bi se moralo dat že vse zmenit, pa tudi že malo zaposlit, da ne bo dolgčas prevelik. Marsikaj 6,5 let staro dete lahko že naredi. Kako je pa potem v šoli a je stalno kdo ob njem in ga motivira?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 39
12.11.2008 13:02:32   
racman2
Sej nisem hotla ronja rečt, da si lena. Pravim, da sem bila jaz pred 4 leti v primerjavi z zdaj, ko skoz nekaj delam.
Sem pa isto imela rizično nosečnost in od 7 tednov nisem nič težjega delala, ker sem krvavela tko, da vem kako to izgleda.
l.p

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
12.11.2008 13:12:19   
ronja
hehe, racman, saj nisem nič za slabo vzela - sem se že jaz isto spraševala - če sem prelena, da nisem tako učinkovita, kot bi rada bila, pa sem potem razmišljala, pa se mi zdi, da ni tak kritično (drugi pa itak pravijo, da sem kvečjemu v drugo smeruser posted image ). No, vsak trik se splača, tak da se še vedno priporočam, če ima kdo še kakega asa v rokavuuser posted image

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 41
12.11.2008 13:18:56   
racman2
AJA, JAZ KABEL OD LIKALNIKA DVIGNEM GOR OBESIM, DA GA NE MORE VLEČT

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.11.2008 13:19:04   
Piruri
Ronja...mogoče ti je kdo že svetoval, ker nisem vsega brala...

Likanje...kupi ji ali pa iz kartona ji izdelaj majhen likalnik in iz škatle likalno mizo, pa ji daš par robčkov in naj tudi ona "pegla", ko vidi tebe...

Pometanje in pranje po tleh...mi smo naši dali krpico in sva iskali velike pike za pobrisat...pol sem ji pike malo zmočila in ona je brisla s krpo, tačas sem jaz en del pobrisala...pol sem ji pa v dnevni malo zmočila mizo in ji rekla, da nej jo fajn pobriše...takrat je pa prišel na vrsto drugi del za pomit...aja, večinoma pa ne pometamo ampak sesam in ona pomaga držat...

www.by-ab.si

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
12.11.2008 13:33:02   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ma pri nas ni bilo šanse, da bi kaj naredila, ko je bilo dete budno. Saj skoraj še sedaj ne, pa je že 6 in pol staro.

A to misliš let? Ja pri teh letih pa bi se moralo dat že vse zmenit, pa tudi že malo zaposlit, da ne bo dolgčas prevelik. Marsikaj 6,5 let staro dete lahko že naredi. Kako je pa potem v šoli a je stalno kdo ob njem in ga motivira?

Ja no, saj nisem tako resno mislila, je bil bolj hec.

Včasih se res ni dalo, zdaj pa se. Predvsem zmenit se res da čisto vse z njim, je tako zelo razumno dete.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 12.11.2008 13:34:01 >

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 44
12.11.2008 14:02:57   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
jaz se sama sebi zdim strašno neučinkovita, sploh zdaj, ko ...

Mislim, da ti precej dobro uspeva. Bolje tudi ne gre. Da se počutiš neučinkovita tudi ni nenavadno. Vendar meri učinkovitost ne po pospravljenem ampak po združevanju nege in vzgoje otroka z gospodinjskimi opravili. In v tem si prav gotovo precej precej uspešna.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
8.12.2008 18:37:18   
ronja
hehe, tehnofil, hvala za kompliment, hihi, ga res nisem pričakovalauser posted image

No, da vam malo poročam, kaj smo probali:
- za Miklavža je mala dobila svoj komplet metle, metlice in smetišnice. Na to je sicer nora, ampak za razliko od prej, zdaj noče ona tega met v rokah (moje metle mi je seveda pulila iz rok), ampak hoče, da jaz/oči/babi pometam s temi njenimi miniaturnimi zadevami.user posted image Je pa čisto zasvojena, če se upremo, da ne bomo več, se zjoka, ko da smo ji nogo odtrgali!user posted image NO, vsaj čisto je pa zdaj res vse, ker že 3 dni vsi skoz pometamouser posted image , hehe. Upam, da se zadeva normalizira tako, da bo ona z veseljem sama "pometala" s temi zadevami, nas pa pustila z našimi, kadar se nam bo zdelo potrebno...

- jaz sem dobila ročni sesalnik in to celo mokro suhi, tako da lahko tudi razne njene polite juhice, kašice ipd... posesam iz tal, jupiii!!! Dedek Mraz je uvideven mož in ga je dostavil s hitro pošto že malo prejuser posted image . zadeva dela krasno in 100x hvala, ker je to res lažje kot se za vsak drek s tem bušijem sklanjat (sploh ker sem zdaj že parkrat dobila popadke pri takem... pa bi rada počakala še malo, rok mam šele 17.1...)

- pelikan slinček tudi dobro dela, sva ga zadnjič nabavila in je zdaj malo manj hlač umazanih med jedjo.

- spanje sva probala prestavit na zgodnejšo uro in naredila celo štalo: mala je sicer zaspala ob 19h, ker je bila zmatrana, ampak se je potem zbudila ob 22h in ni več zaspala do 3h, 4h ponoči. In to par dni. Potem sva probala prestavit nazaj, ampak od takrat naprej se dete zbudi okoli 3h 4h in ne spi, če se ne tišči ob najuuser posted image . Kar zna bit malo problem, ko bo še ena - ker postelja 110 cm ni glih širina za 4 osebeuser posted image ... Da ne govorim, da jaz zdaj s svojimi user posted image hormoni ne morem več nazaj zaspat, ko me zbudiuser posted image ... no, upam, da se stanje normalizira, zadnje čase hoče met nekam veliko stika - ponoči in podnevi, ne vem, kaj ji je... Upam, da je samo faza, sicer bo kriza... kdo kaj ve o tem?

- medtem mi je tudi crknila likalna deska (ja, to se dauser posted image , noge so se odšvasale doluser posted image , je p ares stara že kot jaz) in bom baje za dedka mraza pri tašči in tastu dobila novo. sva jo namreč šla v soboto kupit, pa je rekla, če lahko to dedek Mraz prinese. Tako da malo upam, da bo takšna, ki bo mela vtič za likalnik gor (mimogrede, sploh nisem vedela, da to obstaja, šele zdaj, ko sva jih gledala, sem videla to čudo) in potem tudi moje dete ne bo moglo likalnika dol vršt, ker bo lahko cukala samo kabel od likalne deske, to pa ni tako nevarno (sicer ne odobravava cukanja kateregakoli kabla, ampak tu se ne strinjamo - ona misli čisto drugače...) če pa ne bo taka, bom pa kak podaljšek nanjo zmontirala, da bo imel isto funkciijo.
likalniček ji bom naredila iz Fimota ali papirmašeja za novo leto, če mi bo ratalo, torej če mi ne bo slabo za znoret...
racman
, ker pri meni je problem, da imamo štekerje bolj pri tleh in ona lahko vedno doseže kabel od likalnika - no, s to foro pa  ne bi mogla... Tak da upam, da dobim tako deskouser posted image

- stajco bova probala pri Lejli, ko bo začela lest okoli, ampak če bo taka kot Ronja, ne bo hotela bit not...
- Ronja dobi za novo leto svojo leseno kuhinjico in set posode, pa upajmo, da bo rada kuhala zraven mene. Saj ji je še kar zanimivo, samo hoče bit zgoraj, da vidi in če je v stolčku ves čas ven leze in jo moram skoz gledat, da ne bi dol padla... Ampak sicer zelo rada pomaga: pomeša s kuhalnico, recimo, če jo drživa v rokah, ipd... Testa se najprej boji, potem pa z veseljem mrcvari vse skup in to se kar da.

Če ima še kdo kak predlog ali idejo, na plan z njo, bo dveh malih user posted image user posted image bodo gotovo vse dobrodošleuser posted image .

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 46
9.12.2008 23:42:53   
komarka
Ronja, najprej čestitke, ker se mi zdiš ful faca!!! user posted image to mu je ful vsec da ste skupi, mate očitno zlo tople odnose.
Js ti lahk povem sam par "načelnih", kaj ze ti tamali štekajo.

Za kopalnico
in vodo- se vidi da je tvoje področje in ves kaj vse ze mala zmore. user posted image Sam en predlog-lahko jo naučiš, da sama zapreve vodo, ko je ne rabi več al pa po določenem času-ko se teb zdi dovolj.

Prirejeno stanovanje
za tamele ni sam to, da se nima kam udart ampak tud da ma majhne stole mize, dostopne police, kjer ima svoje stvari, ne vem kolk si lahko privoščite v vašem stanovanju manevra, sam te male mize in stoli res palijo, pa še ni nevarno da kam pade(menda se stolček dobi v merkurju za 15E), mizica je pa lahko klubska al pa namesto stolčka pručka...pa kak njen predal v kuhinji(čese da).

Sej njej se ni treba igrat, če jo to ne zanima. naj "dela". kar počne je pač delo. sej odrasli tud nimamo cel dan cajt za zabavo. pol pa osnovnošolčke vlečemo stran od igrač k učenjuuser posted image

pol pa lahko na tej svoji kmizici dela cel kup stvari: preliva vodo iz enega kozarčka/posodice v drugo. pa zraven gobia za brisat kapljice.in ce so tla občutljiva, še polivinil) in cunja za potleh. ko se zmoči, pobrišemo, bo rada pomagala.
pa kosmiče prelagat z žlico iz ene posode v drugo...pa če sama šivaš ji lahko nekam našiješ več gumbov in gumbnice, pa se vadi zapenjanje-odpenajnje. al pa jezke za zacetek. pa kakšne luknjice da skos prepelje.

aja pa pomivanje posode-zakon. če lahko naštimaš ne njej dostopni višini mal vode, pa kakšno krtačko, in umazano skodelico...bo pa vse mokro.
se pa dobi(al pa če sam sesšiješ) predpasnik oziroma plastična obleka z rokavi, da ni ves moker, umazan ko dela kaj takega.

pa mazanje kruha, rezanje banan-nabaviš kak nožek ki je zaobljen, ni oster al pa dekorativno rezanje-vijugasto rezilo, pa tisti patentki za rezanje kuhanih jajc, jabolk itd. pa si sama pripravi malico.

obešanje cunj-če imaš pokončno stojalo, lahko na nizje police komot ona obesa, pa nujno podaja cunje. ni treba da sam če ti kaj pade. js sme mela nekaj casa kompleks da je to siljenje otroka in da ga izkoriščam za delo, sam sem hitr dojela da to ni to. lahko ji tud pokazeš kako se zlozi krpa, brisača, kasneje tud majčka in bo pol sama poskušala...

ena pripomba glede hrane-ne vem kako ste navajeni, če jeste povsd po stanovanju, če ne ji lahko reces(govoriš, ponavljaš) "ko jemo sedimo za mizo". in pol obvezno, kar zmore sama znosi v kuhinjo, pa tud ce je to sam žlica, pa pogrinjek.

je pa res da ji moras vsako stvra najprej počasi pokazat, biz najprej z njo, ko to dela.in ko neha uporabljat-če je le mozno nazaj na polico, v skatlo...

tok stari majo tud radi, da žetončke mecejo v sparovček(to lahko ponavljajo v nedogled). al pa slamce v kakšne luknjice(nardiš nekaj primernih lukenj v kakšno kartonasto škatlo od mleka)-tud da je ni škoda. pa čez kak mesec otroške škarjive pa listke in se uči rezat.

pa praviš da ma posluh-kaj pa kakšno glasbilo: piščalka, metalofon, bobenček, ropotujica(taprava ne beby)?

ze zemljo, je reces(100x)-roza jo rabi zato da zivi. pa naj ma kanglico in jo zalije.

skratka-pri teh letih je mali pomočnik. kjer se da jo vkljičis da prime, prestavi, nese. moj tamal ful rad nosi sovje plenice v koš v kopalnicouser posted image
pa pomaga jim ce imajo "delovno povrsino" če ste dost na tleh lahko eno delovno preprogico( jo ona prnese, razvije, da gor kar bo delal...in potem obratni vrstni red). In to boš lako furala ob tamali 100na uro. boš vedno rabla pomočnika, pa ona bo ze vecja in bo se vec zmogla.

za male pravzaprav ni tok pomebna pohvala(če prov so valda veseli, ko si ves navdušen), ampak to da zmorejo nekaj narest-čimbolj sami in da jim zaupaš.

ampak večino stvari bo najprej več dela, šele čez čas bo olajšanje. so pa dnevi, ko nič od tega ne pali in ne bo za nobeno stvar al pa še huj ko bo pogruntala kak trik,da nardi nov kazin...

no še zadnja stvar: da ji das dve stvari na izbiro-nekaj akr ti je sprejemljivo. recimo, če mora pit caj-boš topel caj al hladen/al pa z mal sladkoraja al brez...boš sama sla al mi das roko-ni pa opcije da jo neseš recimo.

No, mal sem nametala kar se spomnim, pa sej si iznajdljiva-boš še kej pogrunatla.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
10.12.2008 14:13:17   
ronja
Sam en predlog-lahko jo naučiš, da sama zapreve vodo, ko je ne rabi več al pa po določenem času-ko se teb zdi dovolj.

ja, delamo na tem, samo je pipo gor porinit lažje kot dol - jo težko doseže - je spretna, ampak še malauser posted image . Sicer zadnje čase nima več takega veselja odpirat vode.

hehe, v najinem 38 kvadratov velikem stanovanju si kaj dosti ne moreva privoščit... Če računaš, da zdaj pride not še ena posteljica... Sva ravno v pon. nesla eno in edino rožo v službo, ker enostavno ni več prostora zanjouser posted image , kaj češ, user posted image majo prednost pred rožamiuser posted image . NO, vsaj problem z zemljo je rešenuser posted image . Bova probala sicer dat not eno klopco z mizo - vse v enem, da se ne more prevrnit, je oče naredil za brata, ko je bil mali in je ful luštna, samo ne vem, koliko bo šla not, nekak se mi zdi, da bi moralo to stavnovanje met sport bili torbica sposobnosti, če bi hotela to izvest... ma pa svoje povštre, na katerih z veseljem sedi, pa eno pručko, tako bolj stabilno in potem tam sedi ali pa spleza gor in gleda na pult, kaj mami delauser posted image
Predala v kuhinji ji pa žal ne morem odstopit, vse je nabasano še pa još... ji pa dovolim souporabo tistih, kjer ni not nobenih nožev ali podobnegauser posted image

Vodo ma res strašno rada, ampak najrajši jo nalije nekam, kar ni vodoodporno - da bi jo prelivala iz enega lončka v drugega, lahko samo sanjaš. Ti ji to seveda pokažeš, potem pa ona vzame svojo šalčko, naredi en požirek in nese vodo in jo zlije recimo v košaro z igračamiuser posted image .
ježke in gumbke pa že ima, sicer pa ji planiram naredit eno tako kačo -igračo, kjer se bojo različni deli zapenjali z različnimi stvarmi - gumbi, ježki, zaponke...
zadnjič je strašno uživala z makarončki - samo jih je pol pojedla (surovih, ja, so najboljši, ker tak fino škrtajo pod zobmiuser posted image )

Narezat si jabolka sicer še ne more, je premalo močna, si pa spasira banano z vilčko. Namazat tudi še ne zna, zna pa samo topljeni sir iz kruha polizatuser posted image , obožuje sir.

POmiva kar stroj, pa skup prazniva, to gre super in res ful rada pomaga in tudi zjutraj se takoj zakadi in kaže, da morava pospravituser posted image . Pa cunje tudi rada nosi in podaja, kar mi ful prav pride, ker se mi vedno dviguje, kadar se sklanjam (no, saj ne bo več dolgo takouser posted image ).

Ja, midva sva precej liberalna starša - predvsem se nekak drživa tega, da ne zahtevava od nje nečesa, česar se sama ne drživa - in tako je tudi s hrano - če midva jeva tudi drugod, potem sme tudi ona... Sicer zadnje čase kar jemo v kuhinji, ker jo pač že lahko dvignem v stolček in je to najbolj komot.

ja, rada dela zvoke: imela je piščalko, pa jo je zlomila, ko se je učila lovit ravnotežje na njej, hehe. NO, ksilofon je zadnjič dobila in ga še ni uničilauser posted image . Pa tamburinček ima tudi - ampak to ima vse najrajši, če ji jaz igramuser posted image .

Pleničke tudi ona ful rada pospravlja, tu je problem samo v tem, da se morajo mokre še posušit na radiatorju, tega koncepta ne razume najboljšuser posted image , pa v smeti rada nese, kar je za v smeti, samo še za ločevanje odpadkov je še nisva zdresirala, tega koncepta še ne razume... No, za papir že ve, ga noče dat v smeti, so se babice pritoževale, hehe. Ampak da pa vse med embalažo, za kak ogrizek jo še prepričava, da ga da v kanto za organskeuser posted image . Saj bo, počasi se daleč pride.

Glede hrane in pijače z njo res ni problemov, je in pije vse in praktično vedno. Je ne silim, niti je ni treba. Včasih poje ogromno, včasih malo, pa saj tudi meni ne paše vedno enako, zato se ne sekiram.

meni se ne zdi, da je to, da dela z mano, izkoriščanje - saj si želi bit zraven in "mi pomagat". Če ne bi hotla, ji ne bi bilo treba (no, čez nekaj let to ne bo več argument, heheuser posted image )

Sem pa dobila danes dopoldne likalno desko, spet s hitro pošto darilo od dedka Mraza, ker je vedel, da bom morala precej zlikat pred novim letom, pa je prej poslaluser posted image . Je taka, da ima to foro s kablom (čeprav nisva nič omenjala) in sploh čisto huda! Krasno!!! zdaj sem že sešila ene hlače za tamalo, hehe.

Imava pa svoje urice, ko samo skupaj gledava knjigice (to ima daleč najrajši) in tako se takrat malo napolni, se mi zdi... Če moramo zjutraj kam laufat, ji pa to še cel dan fali, potem je pa tečka, oz. hoče skoz pozornost.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
10.12.2008 14:14:10   
ronja
Aja, šparovček tudi ima, takega plastičnega, da ga ne more razbit, ampak njej je najbolj zanimivo ga trest, not niti ne meče kaj prav rada. Zato pa toliko rajši brska po denarnicah, zato sva ji dala eno staro in jo napolnila z raznimi listki in to je zdaj pravi hit.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
10.12.2008 14:24:33   
komarka
ej, po vsem naštetm pa mislim da itak ful razturas in bo tezko kej dodat.

za hrano je bil sam predlog :-)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?