Tada -> gledam trenja - meso da ali ne??? (25.3.2005 12:42:39)
|
Ojla! Včeraj sem zamudila začetek oddaje trenje (ki je ponavadi ne gledam); danes gledam ponovitev. Meso da ali ne??? Ker sem po izobrazbi biologinja bi rekla tako,..... prehranjevalna veriga,...kjerkoli v morju, na zemlji,...-je vedno bila in vedno bo; tudi živali ubijajo za svoje preživetje;...... O tem bi lahko člevek napisal več knjig,..... Človek je rastlinojedec in mesojedec,...Vedno bil in vedno bo. Kolikor so nas učili na fakulteti je meso zelo pomembno in bi ga 1-2X na teden morali jesti,....(seveda vsak dan ni priporočljivo),.... Seveda eni vegeterijanci trdijo svoje,...... kot vedno ima vsak svoje razloge za in proti. Me pa moti v oddaji trenje, da so vse prispevke naredili na način,.....kako živali trpijo,..meni se je ob določenih prispevkih obračal želodec. Tudi nastopi vegeterijanec so bili zelo nestrpni,....(čeprav se strinjam, da je v nekaterih klavnicah nehumano,....),......zelo me je zbodla izjava ene vegeterijanke, ki je rekla: da ljudje, ki jejo meso imajo počasnejšo prebavo in zato tudi počasneje mislijo!!!!!! - to se mi zdi zelo netolerantno,......... In tisti mesar, ki je sedaj hud zagovornik živali, vegeterijanec je imwl neumne izjave.... ah brezveze. In ko je povedal enemu, da se mu vidi, da uživa meso, ker je zelo bled,....... ma to je bila žalitev,.....a Jurasa pa ni bleda? Mi doma meso jemo 2-3X teden;....kupujemo ga na kmetijah,...... Vsak pa dela po svoji vesti!!!
|
|
|
|