Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 12:42:39
|
|
|
|
Tada
|
Ojla! Včeraj sem zamudila začetek oddaje trenje (ki je ponavadi ne gledam); danes gledam ponovitev. Meso da ali ne??? Ker sem po izobrazbi biologinja bi rekla tako,..... prehranjevalna veriga,...kjerkoli v morju, na zemlji,...-je vedno bila in vedno bo; tudi živali ubijajo za svoje preživetje;...... O tem bi lahko člevek napisal več knjig,..... Človek je rastlinojedec in mesojedec,...Vedno bil in vedno bo. Kolikor so nas učili na fakulteti je meso zelo pomembno in bi ga 1-2X na teden morali jesti,....(seveda vsak dan ni priporočljivo),.... Seveda eni vegeterijanci trdijo svoje,...... kot vedno ima vsak svoje razloge za in proti. Me pa moti v oddaji trenje, da so vse prispevke naredili na način,.....kako živali trpijo,..meni se je ob določenih prispevkih obračal želodec. Tudi nastopi vegeterijanec so bili zelo nestrpni,....(čeprav se strinjam, da je v nekaterih klavnicah nehumano,....),......zelo me je zbodla izjava ene vegeterijanke, ki je rekla: da ljudje, ki jejo meso imajo počasnejšo prebavo in zato tudi počasneje mislijo!!!!!! - to se mi zdi zelo netolerantno,......... In tisti mesar, ki je sedaj hud zagovornik živali, vegeterijanec je imwl neumne izjave.... ah brezveze. In ko je povedal enemu, da se mu vidi, da uživa meso, ker je zelo bled,....... ma to je bila žalitev,.....a Jurasa pa ni bleda? Mi doma meso jemo 2-3X teden;....kupujemo ga na kmetijah,...... Vsak pa dela po svoji vesti!!!
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 12:45:39
|
|
|
|
malika
|
jaz sem gledala včeraj in mi je bilo vse skupaj totalno mimo.Sploh ta Jurasova, ne vem no. jaz sicer jem meso, ampak raje posežem po kakšni vegi hrani, ker mi je pač večinoma bolj dobra. ne zagovarjam pa ne enih in ne drugih.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.3.2005 12:47:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 12:48:56
|
|
|
|
Pupica
|
uf, ne da se mi tko na dolg. Pravim, pa da če bi g.Juras vedla od kod zelenjava, pa kva vse vsebuje, k glih tko pod umetno svetlobo v enem tedni iz semena pridela 1 kg.bi nehala jest in žvela od zraka. aj pol k bi šla pa v Zasavje na izlet, bi jo pa itak pobral, k majo revži ubogi tko zastrupljenega:hudicek::hudicek::hudicek::hudicek::hudicek: Jst jem 1 x na teden meso, pa prov paše mi:racka::racka::racka:, 2 x na teden :fis:, pa mn nč ne manjka:sloncek::sloncek::sloncek: Se mi pa smilijo ubogi:pujs:in kravce...ampak ko sem videla kaj gillete dela iz :zajcek: ko testirajo giletke za moško britje,(uboge živali so ble v krastah) se mi to zdi 3 x večja svinjarija. Ali testiranja na :kuza: (tisti z dolgimi ušesi), ko so jim dali strup za pit in čakali kdaj poginejo:((:((:(( ...navem navem...:(:(:(
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 12:53:03
|
|
|
|
dory
|
Sej ni point v temu kako je meso nezdravo..point je v tem,kako zival mucijo preden jo mi dobimo servirano na kroznik..meni se je obracal..ze tko nisem glih grozn ljubitelj mesa,ker me zadnje case misel na grozote spomne na to...kaksen piscanc sem pa tja in to je to... Ziva groza kako je clovestvo primitivno:((
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 12:54:12
|
|
|
|
lan
|
Jaz nimam nic proti vegetarjancem,pac taksno je njihovo misljenje in tega tudi spostujem.V dolocenih izjavah se celo strinjam z njimi.Se mi pa zdi,da moras biti pri vsaki stvari zmeren,prav tako pri vegetarjanstvu. Jaz osebno raje posezem po kaksni dobri solati kot pa po mesu.Si pa ne bi mogla zivljenja predstavljati brez mlecnih izdelkov,rib,jajc.Pri nas doma jemo meso priblizno enkrat do dvakrat na teden,drugace pa so nasi obroki predvsem sestavljeni iz raznih skrobnih jedi in zelenjave.
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:04:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Spoštujem mnenja enih in drugih, predvsem pa svojega in ga zato nikomur ne vsiljujem in poslijujem z njim, kot so v Trenjih delali vegetarijanci. In res, kot je rekel eden izmed gostov: Ljudje, ki ne jejo mesa, so bolj živčni oz. napadalni oz. nekaj podobnega, ker jim miselni počasneje dela in prav oni (vegetarijanci) so bili sinoči najbolj nestrpni.
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:05:58
|
|
|
|
Zea
|
se strinjam s tejo; ne gre za zdravo/nezdravo - to se moraš itak sam odločit! gre za mučenje živali! to bi pa lahko ful zmanjšali!!!!!!!! tudi če bi še vedno jedli meso. ps.: jaz jem samo ribe in moja pikica jih bo tudi (kasneje se bo pa sama odločila) - pa vedno vprašam od kod so prišle (morje /gojišča...). mislim, da bi se morali ljudje večkrat vprašati od kje pride meso, kako se z živino, ko jo jemo dela pred in ob smrti itd. tu bi lahko veliko več naredili.... tudi če plačamo zato več za njo... pa še bolj zdrava bi bila - npr. če se kravica pase na pašnikih vse svoje življenje ali če je v hlevu je verjetno bistvena razlika tako za to žival kot tudi za kvaliteto mesa...
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:09:55
|
|
|
|
Pupica
|
Punce pa veste da tudi ribe niso tako nedolžno ujete. Vse ki jeste ribe, ALI PAZITE KATERO KONZERVO KUPITI??? Npr.pri tunah.Če ste osveščen potem zagotovo kupite tito, ki ima znak da je delfinom prijazen način ulova. Kaj to pomeni? Kadar lovijo na mreže,se v mrežu ujeti delfinčki pobijejo:((.Ko sem enkrat to videla na discovery, sedaj vedno pazim kaj kupujem. Ampak dokler nisem videla na discovery te reportaže nisme pazila, priznam:(
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:14:35
|
|
|
|
pravljica
|
tudi meni je logično, da se meso pač je...kdo lahko nedolžno žival redi in jo na koncu ubije...to je druga zgodba, če bi jo mogla sama (al pa kdo od mojih bližnjih), bi bila 100% vegetarianka ampak ubijanje naj bo humano, kolikor je pač to lahko :zmeden:
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:16:10
|
|
|
|
pravljica
|
ja pupica&tia...v tem je bistvo razlike v ceni npr. Calva in Rio mare (vrsta tune je pri obeh ista)...jaz kupujem rio mare :bravo:
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:17:03
|
|
|
|
polona2
|
Jadranka Juras me je s svojimi argumenti prepričala, medtem ko je tisti bivši mesar res agresivno pristopal k stvari in zraven mešal cerkev, pa ne vem kaj še, tudi psiholog je deloval na čase zelo nestrpno in nervozno, osebno sem minimalni porabnik mesa, še brez tega bi lahko najbrž brez težav živela, rada imam sojo, samo non-stop poslušam, da je vsa gensko spremenjena itd., glede živali v klavnicah, ostanem vedno brez besed, ko pa se pelje mimo mene tovornjak s "živim tovorom", pa kakšni gobčki gledajo ven, postanem zelo žalostna :(( in jezna sama nase, saj s tem, ker konzumiram meso, pripomorem k temu klanju :((, včasih me je res sram, da sem človek...
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:19:22
|
|
|
|
polona2
|
Slovnična napača, zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...nevermind...
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:19:36
|
|
|
|
pety78
|
Ful imam rada živali in ne me narobe razumet... ampak toliko trenj o tem, kako se živali ubija, pa bla, bla, bla, ....pa da zaradi tega ne bi smeli jesti mesa... Če bi malo pomislili o svoji rasi...Koliko ubijanj je po svetu, ko umirajo nedolžni ljudje, otročički, ...koliko je smrti zaradi lakote. Me zanima kaj bi naredila Jurasova....ali bi nahranila svojega otroka z mesom, ali bi ga pustila umreti od lakote (v primeru, da bi bila seveda to enina možnost). Normalno, da gledamo na svoje preživetje in da zato gojimo živali. Če se že gredo te debate, naj se pač poostrijo nadzori nad gojišči in klavnicami, če jim gre to v nos, ne pa da sedaj zaradi tega mesa sploh ne bi smeli jesti. In seveda na grd način obsojajo tiste, ki ga! Pa da o usnjenih izdelkih ne govorim. Od čevljev, do torbic, jakn, ... Me res zanima, če vsi vegeterijanci nosijo čevlje izključno iz umetnih materialov....Pa da o kakih usnjenih sedežnah ne govorim,... Seveda zagovarjam, da je potrebno pač delati humano z živalmi, da pa bi se bilo zaradi tega treba popolnoma odpovedati mesu, pa se mi zdi nesmisel.
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:20:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz brez mesa ne bi hotela živet. Enostavno mi je predobro, da ga ne bi jedla. Pa kaj potem. Nimam pa nič proti vegetarijancem in njihovem mišljenju dokler mi ga ne začnejo vsiljevat. To me pa zares razjezi. Enako mnenje imam o veri. Če me hočte razjezit, me samo začnite prepričevat.... :grrr::grrr:
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:25:48
|
|
|
|
Zea
|
jaz na tunine konzerve gledam in iščem delfinčke že 10 let (odkar sem pač prvič slišala za to)! mislim,da je bistveno to, da naredimo kar je v naši moči oz. kar smo v tem trenutku pripravljeni narediti. če bi vsak mesarja vprašal kako je bila ta živina vzrejena bi bilo že to ful veliko - da bi npr. kupovali le meso 'humane' vzreje! pač plačaš malo več, dobiš poa sigurno tudi bolj kvalitetno! drugi korak bi bil, d azahtevamo, da se čez slovenijo ne prevaža živih živali!!! itd. in svet bi bil vsaj malo lepši....
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:25:57
|
|
|
|
Blink1
|
Alja se strinjam s tabo...Sicer mesa ne jem dosti, ampak takrat ko ga mi je dobro. Sicer pa so te debate lahko dolge kot ponedeljek:zmeden: Vsak ima svoj način življenja in naj spoštuje druge in njihovo mišljenje. Gledala sem samo začetek oddaje...pa se mi je zdelo da bomo na koncu predlagali enak zakon za mesojedce kot je za kadilce:zmeden2:
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:30:13
|
|
|
|
Blink1
|
naš sosed ima "humano" vzrejo kokoši:zmeden2: humano pod narekovaji zato, ker tako samo piše...Boge kure so natrpane v velikem prostoru....Res je prostor ogromen, ampak temu primerno tudi napolnjen...in še bolj...Ne vprašajte kako to izgleda poleti ob 35°C, ko še prezdračevanje ne dala tako kot treba... V nemčiji so začeli uvajat farme na prostem...tudi za kokoši...Standard je, da imajo kokoši iz notranjih prostorov dostop na dvorišče. Kar se mi zdi prav.... Ampak ne glede na to:zmeden2: Na koncu morajo umreti...takšen je svet...Tudi kure na dvorišču ubijejo črvička če ga vidijo:rozica: Za vraga, kako pa bomo njih zaščitili??
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:33:28
|
|
|
|
Zea
|
no in potem kupiš kokoške od soseda ali tiste, ki imajo vzrejo na prostem???? meni se ne zdi tako težka odločitev! tudi pri nas namreč kupujemo jajca od kokošk, ki se 'pasejo' na prostem - upam, da so res!!!
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:34:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, Ninika se strinjam s tabo. a mogoče kdo kdaj gleda oddaje na Animal planet? Kaj pa tiste uboge gazele in gnuji in ne vem kaj še? Po tej logiki najbolje da vsako žival zapremo v svojo ogrado, da ne bodo škodovale ena drugi. Me zanima koliko časa bodo živali preživele brez mesa? Pa ne me narobe razumet - sem proti mučenju živali ampak lepo vas prosim no. Če v prehrani človeka ne bi bilo mesa, sploh ne bi bili ljudje ampak bi bil danes svet povsem drugačen, če bi sploh še bil!
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:39:14
|
|
|
|
Zea
|
ne vem zakaj ne bi kaj spremenili, če to sploh ni tako težko! saj ni vse tako črno - belo kot hočete prikazati! ne razumem zakaj se čutite tako napadene, če jeste meso!
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:45:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz se ne čudim nič napadena ampak pri nas je vedno tako, da se najde manjša ali večja skupina ljudi, ki ima svoje mennje in ga potem vsiljuje drugim. To se mi zdi nesmiselno. Se pa strinjam, da če obstaja način, da živalim prihranimo muke, da ga absolutno uporabimo.
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:46:32
|
|
|
|
Blink1
|
HJa....drage moje...pri nas ni dovolj nadzora nad t.i. farmam. lahko jo ima vsak in dela z živalmi kar hoče...Groza. Na žalost se domače kure težko dobijo,ker jih vsak redi za svojo porabo...Ga pa ni čez domače meso...sploh za otročke.
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:47:35
|
|
|
|
Bela
|
vam je znano da se 70% konzumnih vrst rib lovi prekomerno? da je 300kg tuna tako velike sedaj lovijo u bistvu še dojenček? odrasla tuna ima preko tone da tune lovijo že 25 let prekomerno- se pravi da se vrsta ne obnavlja? in nenazadnje da so polne merkurija?
|
|
|
|
gledam trenja - meso da ali ne??? 25.3.2005 13:50:10
|
|
|
|
Zea
|
No me veseli, da smo prišle skupaj! Škoda se mi zdi, da se v medijih prikazuje le skrajnosti! Saj prav, da se ljudem pove kaj se dogaja, ampak tako ne bodo nič dosegli. Treba je osveščati ljudi in delati kompromise. In stvari se bodo malo in po malo začele spreminjati na boljše! UPAM! Pa lepo praznujte velokonočne praznike s šunko ali brez In UPAM z jajci kokošk z zunanje reje!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?