|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stroški...
25.3.2005 10:59:21   
roberta

zivjo,
pričakujeva prvega otroka in ker najino finančno stanje ni ravno "bogato", malo že tudi razmišljava kako in kaj z denarjem...
pa naju zanima, kakšne so vaše izkušnje? torej koliko npr. mesečno so neki (realni) stroški, ki jih imaš z novorojencem... tu mislim vse, kar NI tak enkraten nakup (ala posteljica ali pa voziček), torej bolj v smislu raznih sadnih kašic, krem, plenic, itd.

hvala in lep deževen dan,
roberta

Neposredna povezava do sporočila: 1
   stroški...
25.3.2005 11:01:00   
ery
Ja, to tudi mene zanima...

Hvala roberta, ker si odprla to temo.. :bravo:

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   stroški...
25.3.2005 11:08:50   
total
cca. 10000-15000,odvisno kaj kupim,včasih še kaj za oblečt pride tu zraven,ker sem čist mahnjena če mu kaj ne kupim:)

Lp:sloncek:

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   stroški...
25.3.2005 11:09:11   
sergeja26
hej
poglej poglej pa res malo dežuje zunaj...:zmeden:
tudi pri nas (mali je zdaj star 4 mesece) ni finančno stanje na vrhuncu, ampak ni takšne sile, da ne bi zmogli...
res tisto sproti kar porabiš za otroka, so plenice, robčki,...
kaj vem cirka 30.000 na mesec? :zmeden2: odvisno... saj niti ne vem točno... to je za pleničke, kremice (jaz uporabljam sam ribodermin pa kako mazilo za ritko), vlažilni robčki...
seveda pa več ko se še kakpne cunjice kupijo- no temu se jaz ne morem upreti, ko vidim kaj fletnega...:sloncek::sloncek:
kašice...pa itak pred 4. mesecem ne daješ (mi bomo se kak mesec počakali), itak pa jih lahko sama delaš...
kdaj imaš pa rok?
lep dan se naprej
sergeja:rozica:

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   stroški...
25.3.2005 11:09:44   
ery
Total, a da ne zapraviš več?

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   stroški...
25.3.2005 11:10:31   
sergeja26
no mogoč za kakih 10000 sit res pretiravam :zmeden2:
;)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   stroški...
25.3.2005 11:11:20   
total
Mislim da ne,mogoče kdaj več.Veš veliko dobim (RES VELIKO),tako da mi tolk znese:zmeden:

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   stroški...
25.3.2005 11:14:33   
bunkica
OLA!Ni panike,še posebej,če imaš okoli sebe kake dobre ljudi,da ti kaj podarijo.jaz mam dvojčka˙in sem sprejela kar mi je kdo pač podaril,nekaj pa sem imela še od starejša otroka,zato sem vsakemu ki je hotel priti na obisk povedala,da za obleč ne rabimo nič in naj si ne delajo stroškov,dodala pa sem,da potrebujemo sam plenice in vlažilne robce.tako in potem so vsi prinesli plenice,robce,kreme,.
točnost stroškov ti pa ne bi znala opredeliti,saj so iz mesca v mesec različni in tudi odvisno kaj potrebuješ!Če nisi glih preveč zahtevna,mam par oblačilc.Sicer so nošene seveda,ampak so še vredu!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   stroški...
25.3.2005 11:14:43   
sergeja26
ja mas prav , se kar velik dobi za tak dnar ja
cotke, cotke pa igračke...tist nanese, sam se jim res ne moreš upreti:sloncek::sloncek:

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   stroški...
25.3.2005 11:16:06   
Mina1
jaz pravim, da so stroški VISOKI, sicer je pa to relativno, a ne;)

Brez plenic enostavno ne gre in morajo biti na razpolago, pa bolje je, če imaš doma kvalitetne (mi stavimo na Pamperske).

Potem, če nimaš mleka, kupiš npr. Aptamil ali Comformil (2 škatli Comformila v Kolinski, kjer je ceneje staneta 6.790,46 SIT) in če računaš, da mali poje 8 obrokov na dan po 100ml, kasneje torej še več.

Aptamil v Kolinski stane 2.979,05 SIT in zgodba se ponovi.

Torej BREZ obvezne opreme kot je voziček, stolček, posteljica oz. zibka, oblekice, so tu nujne zadeve kot je kozmetika. Veliko gre za plenice in za adaptirano mleko, kasneje tudi za te npr. HIPPove kašice in hrano.

Jaz pravim, da so stroški visoki, no ampak zaenkrat si lahko privoščimo kar veliko, tako da je lažje.

pa-pa Mina1

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   stroški...
25.3.2005 11:21:14   
Anonimen
Jap pa mislim, da ni toliko stroškov. Za plenice in robčke gre dobrih 10 000 na mesec.
Kozmetika skoraj nič, milo je itak za dolgo, ker se počasi porabi, od krem le bepanten, ki je tudi za kar dolgo.
Oblačila pa sproti če je kaj treba, drugače pa vedno malo večje, da je za dalj časa, pa kar nekaj se nabere za novo leto in rojstni dan. Pa po oblačila v avstrijo, ki je poceni ali pa npr. Leclerc, ki ima zelo ugodno, sploh ko so akcije.
Pije le vodo, ker sokov in čajev ne mara.
Že kar nekaj časa je isto kot ostali. Mogoče gre le malo več za hrenovke, ki morajo biti na zalogi!

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   stroški...
25.3.2005 11:21:27   
roberta

ja, saj veva, da določene stvari kot so plenice enostavno morajo biti pri hiši, zato me je tako okvirno zanimalo.

pričakujeva pa otročka šele v septembru, tako da je do tja še daleč... :)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   stroški...
25.3.2005 11:22:14   
total
Kdaj maš rok,jaz sem tudi rodila septembra?

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   stroški...
25.3.2005 11:23:03   
ZARA
20 - 25.000 cukov (Aptamil,plenice,caj,predloge,vatke,olivno olje,hladilno mazilo,medolinoti razni,fruhtzwergi,pa se bi se kej naslo...)

lp

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   stroški...
25.3.2005 11:23:45   
TARA in MAJ
oh,sej ni take panike:)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   stroški...
25.3.2005 11:25:26   
ZARA
ne tara9...niti ne...zdej bo bols k ne bo vec treba kupovat adaptiranega mleka!!! At last!!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   stroški...
25.3.2005 11:26:07   
roberta

total... rok imam 8. septembra.
bosta otročka blizu?

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   stroški...
25.3.2005 11:27:08   
total
Joj ne tako,17.septembra sem rodila,mogoče pa boš mal zamudila:)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   stroški...
25.3.2005 11:29:45   
roberta

:) no, midva bolj upava, da bo kak dan prej... ampak kdo ve... ;)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   stroški...
25.3.2005 11:33:51   
total
Ja prav imaš,držim ti pesti,da bo vse ok,pa tudi kak dan gor al pa dol,a ne:bravo:

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   stroški...
25.3.2005 11:37:57   
JASNA D
Stroški za novorojenčka (če se doji) so res nizki - plenice pa konec. Kozmetika je za moje pojme odvečna šara s katero naredimo več škode kot koristi. Hladilno mazilo, pa mandljevo olje - to ne predstavlja tako veliko, ker imaš za dolgo časa. Moja pupa ima dosti manj težav s kožo (oz. jih nima), ker nisem tako prismuknjena, kot sem bila pri Marku, ko sem uporabljala kozmetiko. Večji stroški so tam po prvem letu, ko sposojenih ali podarjenih cot zmanjka, pa potem razne skutice in linoti..... Do uvajanja hrane, pa porabim za ta malo cca. 10.000 SIT - prej kak tolar manj, kot pa več.

Jasna

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   stroški...
25.3.2005 12:02:22   
polona2
Jaz sicer nimam nobenega pregleda nad tem, koliko zapravim :zmeden:, oz. sem zapravila v preteklih mesecih, lahko ti samo svetujem;
- da vzameš namesto paketa, ki bi ga dobila od države, denar
- nakup vozička in ostalih zadev v Avstriji, priporočam Toysrus, ravno sedaj imajo akcijo, posteljica z vzmetnico, s komplet posteljnino in nebom za 109 Eurov, tudi voziček lahko dobiš soliden za nekaj več kot 100 Eurov, npr.banjice in kakšne mini zadeve so v Ikeii smešno poceni
-včasih so nova oblačila za novorojenčka cenejša v trgovini, kot npr. v komisijski trgovini,
-do septembra imaš še čas, spremljaj akcije, če boš pogosto na tem forumu, boš o njih kar dobro obveščena,
-spremljaj oglase za na tem forumu in na forumu MON"Kupim, zamenjam, prodam...,
-pozanimaj se, če tvoja občina da kakšen prispevek ob rojstvu otroka,
-če boš dojila, so sprotni stroški poleg oblačil res samo plenice in pa kozmetika, ki se je res minimalno porabi,
-veliko več se zapravi, ko otrok začne jesti gosto hrano,
ma,saj ne vem, če sem ti kaj pomagala, jaz ne znam ravno z denarjem, tako da upam, da so ti punce kakšen bolj pameten nasvet podale, srečno :rozica:!!!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   stroški...
25.3.2005 12:32:44   
Gina
Redni, sprotni stroški za dojenčka so majhni, sploh če dojiš. 20.000,- bo kar ok.

Na začetku so veliki stroški za večje stvari: posteljica, voziček, stolček, pa triptrap, hojica, stajica, avtostolček lupinica, avtostol za od pol leta naprej, pa milion malenkosti - od banjice do bombažnih plenic, pumparice za mleko, nahrbtnika za nošenje otroka, kengurujčka.....Ti stroški so za umret visoki. In vse moraš kupiti v roku enega leta. Zdaj pa to zdeli na 12 mesecev.

No, pravi stroški se začnejo, ko gre otrok v vrtec (pod 20.000,- na mesec ne moreš računat, če si tudi socialni problem, za plačilo jasli!) Takrat kar naenkrat poskočijo tvoji izdatki. Pa spet moraš nove stvari kupovat, ne le oblačila, ampak rabi še poganjalca, kolo, prerasel je čeveljčke...

Za večjega otroka so pa realni stroški z vsemi položnicami in če večje reči razdeliš, na mesec cca 60.000,- do 70.000,- če nisi zelo zapravljiv.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   stroški...
25.3.2005 13:34:41   
ribica.
Čao roberta!

Jaz sploh ne morem rečt da bi na mesec kaj extra zapravljali zarad male. Če pa z denarjem gre malo na tesno pa tako veš, da si ne moreš privoščit kupovanja cotkic in vseh novodobnih bedarij samo zato ker je to tako srčkano.

Pri nas tud ni ne vem kolk keša zato vem. Z našo ni veliko stroškov. Oblačila v veliki večini dobimo, le tu in tam ji sama kupim kaj, kadar naletim na kaj ugodnega ali pa če rabi.Plenice.....tudi tu ti ni treba non stop metat dnarja stran. Mi imamo štorkljine plenice, ki so enkratni strošek in smo zelo zadovoljni, pa še tvoje zlato dete nima vse te kemije prilepljene na rit. Osvežilne robčke uporabljamo samo na poti, doma pa vedno samo vlažno plenico in je rita super.
Strošek so le čevlji in copatki vsake tolk časa. Zdaj je stara leto in pol in res me morem govoriti o nekem posebnem dnarju ki ga zapravimo zarad nje vsak mesec. Hrano je normalno in ji je vseeno, če so njene hlače podarjene ali nove.
Seveda pa moraš sama pri sebi razčictit kaj želiš nudit svojemu otroku. Mu želiš zasipat z materialnimi dobrinami? Nočet ti zatežiti, ampak otroku je najpomembnejši odnos. Ne zanima ga nova igrača (razen za kratek čas), ampak čas, ki ga ti nameniš njemu. Več mu pomeni, da se z njim pogovarjaš. Življenje je realna zadeva in ptiči v parku pojejo zastonj. Ne zasipaj ga s plastiko, oblačilci in kozmetičnimi pripomočki.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   stroški...
25.3.2005 16:11:20   
roberta

sem ravno prebrala še te zadnje odgovore in moram rečt, da ste me kar malo potolažile... ker ja, moja osnovna logika je tut: ne preveč komplicirat! sej doji se itak otrok kar nekaj časa, oblekic tut ne bo rabil za cel vagon... samo več ko sem brala forum, sem imela občutek, da je pa že skoraj barbarsko, če otroku ne nudiš ne vem kake kozmetike (ki vsi vemo koliko stane) - no razen, če ima res kake probleme s kožo, pa da mu ne kupuješ ne vem česa vsega.
sem pa še malo v zadregi kaj s plenicami - ali one za oprat ali one za stran metat... no se bo še za odločit. saj časa je še več kot dovolj :)

še enkrat hvala vsem za odgovore,
roberta

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?