Tisana
|
Zame je fizioterapija privilegij - naša pupa je ful uživala tam, predvsem smo se pa ful veliko naučili. Hkrati veš, da ima tvojega otročka več dohtarjev na očeh... in več glav več ve. Bodi srečna za vso to skrb in napotnice. Mi smo morali vedno za vsako stvar težiti, pa čeprav je rojena 1,5 meseca prekmalu. In naša P definitivno ni sposobna nič ugotoviti na tistih 15 minutnih pregledih. V RA in na fizioterapiji pa so se naši pupi do sedaj vedno posvetili. Tudi danes, ko sem klicala v RA, ker več nisem vedela, na koga naj se obrnem, saj me naša P sploh ne jemlje resno, mi je bila takoj pripravljena napisati napotnico, ko sem povedala, da je pupa ful nemirna, da se ne zmore umirit, da je "pretirano" živahna,... in mi je zrihtala pregled pri psihologu že ta teden Pa še to, kar se tiče razdražljivosti otročka, če prav razumem to besedo. Mi smo bili parkrat opozorjeni na to, da je pupo potrebno umirjati, ker je izredno živahna. Pa sem takrat mislila, kaj pa oni vedo, saj jaz sem tudi bolj živc, pa kaj potem, to še nič ne pomeni. Danes pa, ko je stara skoraj 11 mesecev, imamo pa kar precej problemov ravno zaradi njene živahnosti, ker je težko jo pripraviti, da bi se toliko umirila, da bi pojedla, začutila, da je utrujena in mogoče brez pregovarjanja zaspala, sedela v avtosedežu, vozičku,... predvsem pa se umirila, ko je utrujena, da ne bi ves čas prihajalo do udarcev, prebitih ustnic, krvavenja iz nosu,... Sicer pa, zaupaj tem tetam v RA, pri vseh otrocih, ki so jih pestovale, valjda že vejo, kaj delajo