ThinkPink -> RE: Koliko mam od vas bi (4.11.2008 22:06:41)
|
Jaz bi se v prvi vrsti poskušala z njo mirno pogovoriti, da bi si pridobila njeno zaupanje. Le v ekstremni situaciji, bi preverila njen gsm. Npr. če bi opravičeno sumila, da je karkoli povezano z drogami in se z njo res ne bi dalo pogovoriti ipd. Odvisno na kak način se "čudno" obnaša. Morda je to njeno obnašanje le plod zaljubljenosti in potem res ne moreš zahtevati, da ti pokaže gsm, če je morda kakšnemu prijateljčku poslala lubčka za lahko noč. Lahko samo povem, da v mojih najstniških časi, ko še ni bilo sicer gsmjev, je moja mama sumila, da hodimo po pouku v 8.r OŠ pijančevati v park. In namesto, da bi se z mano pogovorila ali me enostavno vprašala, je prebrala moj dnevnik. Zvedela je, da res hodimo v park, eni pijejo, jaz pa ne. Med drugim je zvedela tudi to, da sem zaljubljena v soseda Robija, ki je bil od mene starejši 10 let in da mi gre ona strašno na živce, ko nam pokvari vsako soboto s svojim živčnim čiščenjem stanovanja. Tega ni rabila izvedeti. Njenega dejanja - vdora v svojo zasebnost, še danes nisem pozabila. Posebaj zato, ker tega niti ni skušala skriti, ampak mi je dala vedeti, da je to njena pravica, da mi bere dnevnik. Rezultat je bil, da sem nehala pisati dnevnik, njej pa sem zaupala še manj. Na tvojem mestu bi razmislila o tem, saj lahko nasilno pregledovanje gsmja, vajin odnos poslabša.
|
|
|
|