timnala
|
Oj! Da mal pohvalim nasga fantka..tak je priden ze 3 dni, da to ni za verjet..jokamo se minimum, lepo spi, se nahrani, mal se zanima za okolico in spet spi, ponoci pa zdej tudi na 3 urce..kr ne morm verjet.. Zdi se mi pa tudi, da smo se ze malo navadili eden na drugega, da mami zdej ze ve, kaj bi malcek rad in da tud malcek cuti, da mu mami takoj ustreze.. Pr nas je blo ocitno res mleko krivo (ki sem ga jaz zelo rada uzivala v vseh mogocih oblikah) pa zdej 3 dni ne pijem caja za dojenje, ker mi ga je zmanjkalo in poglej poglej..vse ok! Posvetovalnica - imelo smo jo vceraj, pregledajo pa tezo, dolzino, kakec (ce ma ravno pokakano plenicko), ocke, sluh, kozo, gibe...pa se s starsi se pomenijo kako je kaj doma, krcki, dojenje... Skratka, jaz sem bila zelo zadovoljna. Mali pa ful priden Danes smo bili pa na pregledu v porodnisnici zaradi zlatenice, ker je vceraj dala napotnico, da gremo preverit, ker ima mali tako temno polt (kao dojenckova rdecina in rumenilo). Pa je vse ok, tudi kri so mu vzeli - in mali bil lepo tiho in priden, kljub temu, da je bil lacen, ker je jedel ob pol 7h zjutraj pa pol do pol 12h nic.. Je pa to rumenilo lahko prisotno dlje casa, ce samo dojis, ker v materinem mleku je ena snov, ki malce zaustavlja izlocanje bilirubina (ki gre ven s kakcem). Zakaj pa vas malcki polulajo, ko jih razvijete pa lahko preberete tukaj..mi smo sicer na bombazkah, ampak verjetno bomo kdaj poskusili diaper free, ceprav se najbrz ne kmalu, ker nas ponavadi kaka med dojenjem ali pa kmalu po dojenju. Polulajo pa nas zato, ker oni NOCEJO biti mokri ali pokakani in v bistvu v plenicko spustijo samo toliko, da si malce olajsajo mehur, na polno se pa polulajo, ko so na fraj. Mi jim pa s plenicami dobesedno sporocamo, da je ok, ce lezijo v lastnem urinu in blatu. http://med.over.net/forum5/read.php?1,4473621,4966667#msg-4966667 Aspiratorja zaenkrat se nismo rabili, mamo pa tistega, ko na dih ven potegnes. Pozdravcek, timnala