jana84
|
Pozdravček po ne preveč prespani noči... Naš črviček je danes bolj švoh spal. Se mi dozdeva da so se ga teli krčki lotili v polni meri. Zdaj zvečer zadnje dojenje pred spanjem (okrog 19-20h) tako joka in ubogi ne more jesti ker ga tolk zvija po trebuščku. Se mi prav smili. Potem se ga malo usmilim in ga prestavim iz napol prazne dojke na polno, potem malo več poje preden ga začne ponovno zvijanje...Tako da je kar muka. In nenazadnje dobi zvečer še dozo AM po flaški. količina pa zelo odvisno (od 30-50ml)...Potem zaspi pri tatku na trebuščku, ga rpestavimo v posteljico, spi pol ure pa spet jokec pokec...Pa še malo mlekeca po flaški, potem pa spet uspavanje...Ja, današnja noč ni bila nič kaj prida...Potem je spal ene 4urce, spet papcanje, jokanje, uspavanje...Ko mi je bilo že vsega zadosti sem si ga dala k sebi v posteljo, da sem ga lažje trepljala po ritki in stisnila k sebi, ko je blo hudo...In tako do 8.30, ko je blo pa že preveč sitnarjenja in sem ga šla previt in mu dat za jest. Hvala bogu, vsaj zjutraj ga tile krčki ne matrajo, da se v miru naje. In je pojedu samo z ene dojke, pa mu je blo čisto zadosti. Se mi prav smili ta naš piščanček, ko ga tako zvija...Kljub kapljicam Sab Simplex pred vsakim dojenjem (čez dan 10 kapljic, zvečer in ponoči 15). Tako da zdaj razmišljava z možem, da bi poskusli še tiste italijanske, ki so baje boljše...Bomo videli kako in kaj bo... Glede PLENIC: mi uporabljamo Pampers in so mi prav fajn. Sicer je res, da drugih še nisem poskusla, ampak jih verjetno bom. Zdaj ima naš še kar št.2, pa mu skor nikol ne spuščajo. Danes zjutraj je imel tako polulano plenico, da nisem mogla verjet, da tolk zdržijo...Ne boste verjeli, sem jo šla za šalo celo stehtati in je tehtala celih 270g...Če odštejem "taro suhe pleničke" cca.20g, smo na 250g lulanja!!! In ni čisto nič spuščala...Mislim, da je vsa umetnost v tem kako se otroka povije...Je res, da je treba pazit na to kako je plenička po hrbtu in okrog nogic...Glede tega da pa pride ven kakanje po hrbtu iz pleničke je pa spet zel odvisno v kakem položaju je ko kaka...Sem ravno zadnjič ga "zalotla" da je kakal ko je ležal na trebuščku in je bil pokakan zelo naprej po lulčku, spet drugič ko pa kaka ko leži na hrbtu je pa pokakan po hrbtu...Ampak mislim, da nimajo vrste plenic nobene vloge pri tem... Zdaj pa mislim, da bomo šli malce na sprehod z našim škratkom, ker se je malo zjasnilo zunaj...Po takih turobnih dneh bo sprehod prav pasal...
|