ronja
|
A za praznike ste že kupovali kaj? hehe, precej, čeprav pri nas nosi dedek Mraz, tako da imam še čas. Ampak mam rada ideje že prej vsaj v glavi, če ne že kar realizirane. - Za brata imam knijgo o masaži, ker se s punco precej masirata (dobesedno, ne v prenesenem smislu ), - za očeta imam kupljen fondi za rojstni dan (ga ima konec dec.), pa pladenj za kavo, pa šalčke, ki jih moram še poslikat, - za mami imam kupljen steklen pladenj za nosit razne zadeve na mizo (ona ma velikokrat obiske, pa se mi zdi, da bi ji prav prišel) - za taščo imam kupljene grabljice, motikco, lopatko za na vrt in idejo za vse ostale zadeve, ki pašejo zraven za rd (ima rd sredi dec), pa vse na temo kavice za novo leto - za tasta imam že kupljeno blago (moder in siv flis) in moram samo še sešit en pulover - flis (mu je bil všeč tisti, ki sem ga naredila lubiju, pa bi mu ga kar zaplenil - no, da mu ne bo treba ) - za svaka in svaknjo nimam še nič, niti pametne ideje, so kakšne take zasilne variante, ampak ju ne poznam dovolj dobro, da bi bila v kaj ziher... Za njuna otroka (torej Ronjina bratranca) pa imam ideje, kaj naredit (ker kupit jima ne moreš dobesedno nič, česar ne bi že imela - imata čisto vse možne igrače! No, mlajšemu dojenčku bom naredila mehke kocke iz jeansa z raznimi motivi iz filca našitimi gor, starejšemu pa žepke za na steno za igračke in drobnarije not pospravit - moja sestra ne dobi nič, ker je v Am., že več kot leto in pol, tako da ji ne morem nič dat - za lubija imam tudi eno knjigo o vrtnarjenju z otroki, ker imata njegovadva po novem nek vikend bogu za seđima in bo mel tam vrtiček, pa mu bosta tamali pomagali, ko bosta dovolj stari, je čist not padu , - potem mam še darila za vse možno za Ronjo (za Miklavža set metle in metlice s smetišnico, za dedka Mraza leseno kuhinjo in set plastičnih posodic za kuhat in jest, da bo pripravljala z mano razne obede;), pa od dojenčice, ko se rodi, bo dobila prstne barve. In seveda vsakič še kako knijgico, ker sem jih kupila en kup na knjižnem sejmu, ona pa jih obožuje. Nosečniške hlače imam še od prejšnjič, ko sem jih kupila pozno - v 6. mesecu, se mi zdi, nisem mela nič bušija. Zdaj je drugače, se mi je kmalu že videlo... april, naša Ronja se na splošno rada vozi, samo ko jo enkrat daš ven, potem noče več nazaj not. Tako da morava premislit, a jo bova dala ven . Mam pa jaz tudi take nosečnosti: v prvo pljučnica in 4 uroinfekti, vmes sem shujšala na BMI pod 18, torej sem bila kao podhranjena (mela sem 52 kil pri 168 cm, kar sicer nikoli nimam - sem nekje na 54-55)! Pa se moja takratna g. ni prav nič sekirala, češ bom že dobila in da če mala raste, nje ne briga, kaj je z mano narobe... Tako da sem lepo delala z vročino in levkociti in bruhanjem vsak dan... Samo v materinsk omi je napisala, da ne smem bruhat. Ko da bi hotela pa se silila. No, potem sem bila jaz že čisto boga, pa se je seveda tudi mali začelo poznat in je nekaj časa zaostajal v rasti in sem šla na bolniško... No, konec dober, vse dobro, a ne? Zdaj v drugo pa sem v 12. tednu krvavela ko da so me zaklali, ker se mi je kar velik del posteljice odluščil (po moje sem pretiravala in se preveč naprezala, čeprav mi tega direkt ni noben rekel, ampak če sem poštena... vem), od takrat sm na bolniški, zato manj bruham, ker se ne matram toliko, slabo mi je pa še vedno. Tak da - moje nosečnosti bi takoj podarila, če bi jih kdo namesto mene vzel - ampak otrok pa nikoli .
|