MONY25
|
Evo, da se še js mal javm... v sredo sem se vrnila iz P, kjer sem v petek rodila fantka Aleksa (vidm, da vam je že moja tetka sporočila:)... rodila sem s CR-om, ker ni šlo vse glih po planih...sam važn, da je s tamalim vse OK. je sicer bil mal zlatenčen, je bil 1 dan pod lučko (joj, se mi je tok smilu skos bit tm z unimi glupimi očali na seb), sam morm rečt, da je bil ful priden, je večinoma kr prespal... hvalabogu... nism pa celo noč čist nč spala, k sm skos gledala, da mu niso una očala dol padla (adijo pamet)...ampak, važn, da sva midva zdj zdrava in doma pr očkatu... potek poroda: ob 4 ih zjutraj sm se zbudila, k sm čutila eno toploto med nogami, seveda je voda odtekla (tega res ne morš zgrešit)..morm rečt, da sm bla ful mirna cel čas (sm namreč ful misnla, kok bom paniko zganjala, k se bo vse neki začel dogajat), z sva prpravla še par stvari, se v miru oblekla, js dala brisačo med noge, k mi je ful vn tekl in sva šla...kr nism dojemala, da se je začel dogajat;))) k sva pršla v P, me je sestra sprejela, pregledala itd. in mi rekla, da nism še popolnoma nč odprta in me poslala v porodno, kjer sm ležala par urc, da bi se kej začel dogajat... odtekla voda je bila že zelenkasta, kar pomeni, da se je tamal že pokakal v plodovnici in naj se mu takrat nebi dobro godilo...glede na to, da je bil CTG skos v redu, so rekl, da tamalmu še ni panike tm notr, tko da so me dal še mal čakat, da se bo kej začel dogajat...no, pol so me dal na klistir (adijo pamet zadeva), in spet čakat, kaj se bo zgodil...no, okol 10ih sm le dobila svoje popadke, k so bli na začetku bolj blagi potem pa čedalje močnejši in močnejši....bolel me je k pes!!!me je zdravnica vaginalno pregledala, in rekla, da sm se samo za 1 cm odprla in da to ne gre nikamor...pol so mi dal eno tekočino za zorenje in mehčanje MV (je trajal kr ene 5 ur, da je vse to steklo-ful je trajal), vmes sm pa trpela svoje močne popadke... no po tolkih urah, k je končno vse to stekl, so me še enkrat vaginalno pregledal in sm bla odprta samo 1,5cm...pol so se odločil, da mi dajo umetne popadke...js že zdj nism mogla več...tud mislt nism več mogla, kaj šele trpet popadke...no, pol pa še umetne...js sm misnla, da me bo pobrat...pol so se pogovarjale neki, da to nikamor ne gre in so omenjale CR...morm rečt, da sm si ga že skor želela, ker res nism mela več moči...no, pol sm bla 3cm odprta, js pa čist fertik...me je dohtarca vidla in se odločila za CR, ker sm bla čist brez moči... tko da mam zdj 7 šivov...je pa okrevanje zelo težko (tud zakašljat ne morš, na začetku se sploh ne morš premikat), ampak je iz dneva v dan boljše... sam morm rečt, da je že skor vse pozabljeno. včeri sm lepo dam pršla, sinček je ZEEEEEELLLLOOOO priden...ponoč je spal od 23ih do 6ih zjutri nonstop, pol sm ga podojila in je spet nazaj zaspal, po 2,5h se je spet zbudu, sm ga podojila in je spet zaspal...in tako je že cel dan...sploh nimam nobenga dela z njim ...sam spi... no, to je to... (sm kr od junijk prekopirala, k se mi ful ne da še enkrat pisat...;)