honey
|
Mi smo od začetka živeli pri moževih starših, skupaj z njegovo sestro, ki ima 3 punce (1 zdaj 6 let, drugi dve 3,5, toliko kot naš, so 5 dni razlike). Je bilo zelo pestro, samo s tem, da mi smo bili "skoraj" ločeni. Ampak seveda se je velikokrat zgodilo, da so bili otroci skupaj. In potem se je začelo: bo bavbav prišel s podstrehe in bo naredil ne vem kaj. O.k., nisem se imela pravice vtikati, kako govorijo onim trem puncam, ampak problem je bil, ker je imel potem naš ponoči more, da ga bo bavbav prišel iskat in ne vem kaj še vse. Tako da sva z možem prepovedala, da ga strašijo s takimi bedarijami. Smo pa bili zadnjič enkrat pri njih in mi svakinja prav veselo razlaga, da kako jih je tašča zvečer, ko niso hotele iti v posteljo, prestrašila. Da jim je ona govorila, da bo ne vem katera čarovnica prišča in jih odnesla s sabo, tašča je šla pa ven in z neko palico ali ne vem s čim po oknu oz. po roletah praskala In ona mi to razlaga prav tako veselo, še smeji se zraven, jaz sem jo pa gledala kot en bukselj. Saj potem je videla, da to meni ni način in je utihnila. Mislim, wtf? Saj res, da so 3 in da so žive, ampak saj je naš tudi živ, pa se ga da na drugačen način ukrotit. Pri nas je bilo edino "strašenje" v obdobju, ko nih hotel pospravljati igrač, da bo prišča Muca copatarica in da mu jih bo odnesla. Drugače pa že od malega posluša pravljice o Rdeči kapici in Volku in 7 kozličkih, ampak smo mu lepo razložili, da so takih hudobni volki samo v pravljicah, v živalskem vrtu si jih je ogledal, da izgledajo kot psi in ni imel nikoli nobenih posledic. To, da ga bo kuža ugriznil, mu pa tudi jaz povem, ker on bi pobožal vse pse, ki jih sreča. In sem mu razložila, da ne sme božat vseh psov, ker ga lahko kateri od njih ugrizne, kar je čisto res. Pa nimam nič proti psom, imamo 2 doma (pri starših), ampak hočem, da vedno vpraša lastnika, če lahko kužija poboža. Če so pa psi za ograjami, mu pa sploh ne pustim, da bi jih božal.