picola1
|
Joj...tole strašenje pa mene tut vrže iz tira! Sicer mojo hčerko še ne strašijo, nečaka od moža pa ful. Je res bolj živahne sorte in še razvajen povrhu in nimajo pojma, kako ga ukrotit in potem ga strašijo z vsemi možnimi forami: da bo prišel stric pa da nekdo na vrata trka in ga bo odnesel pa tistga palčka iz Čateža se ful boji in ga potem s tistim strašijo...Pa še ful tega...Jaz se komaj zadržujem, da nič ne rečem, ker itak se nimam pravice vtikovat v njihovo vzgojo, bom pa jasno in glasno to povedala, če bojo s takšnimi prišli ven, ko bo moja hčerka mal zrasla... Rečem tut kdaj kakšnemu staršu, če pridejo v bolnico na obisk in rečejo:lej, če ne boš priden, ti bo pa ta teta injekcijo dala...In jim kar rečem naravnost, da se bo njihov otrok bal zdravnikov in med. sester in da ni ok, da jih tako strašijo. In potem obvezno otroku še povem, da mu ne bom dala injekcije in da se naj ne boji, ker se mami samo heca. Me včasih taki starši kar čukasto gledajo... Še bolj so mi pa glupe tiste rasistične: te bodo Cigani prišli iskat, kolegica pa mi je zadnjič celo rekla, da so jo strašili z Bosanci... Res svašta... Frutka, strašenje je zarad tega, ker nima nobene povezave s situacijo: Če ne boš priden, te bo pes ugriznil al pa bo prišel ne vem kdo??? Kaj ima to veze s pridnostjo? To je čista manipulacija, ko ne veš, kako bi otroka mal v red spravil, pol ga greš pa strašit in upaš, da ga boš lahko tako imel vsaj za silo pod kontrolo. Se ti zdi to ok? Pa tut če rečeš, pazi, ker te bo pes ugriznil, to zame ni ok, ker psi kar ne grizejo vsepovprek...Ugriznejo pa lahko še prej tistega, ki se ga boji (ker čutijo njegov strah) in glih to se naredi otroku-boji se psov pa sploh nima realne osnove... Normalno mi pa je recimo, če otrok rine nekam v grmovje, da mu rečeš, da so notri lahko kače, ki te lahko pičijo. To se mi pa zdi resnica, še posebej, če je to poleti. Ker takrat pa tut jaz ne grem iz tega razloga stikat po grmovju.
|