|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dati 14-mesecnika v vrtec?
5.11.2008 12:04:43   
mojca75
pri tej starosti ne rabi čist nč druzga kot mamo...

bogi vsi otroci, ki pa moprajo v vrtec, zanimivo in vsi preživijjo.

jaz bi jo na tvojem mestu dala. mi smo našo dlai pri 15 mesecih in je začela občutno napredovat, se pa tudi doma veliiiko ukvarjamo z njo. Pri 2,5 letih zna 31 pesmic zapeti in sploh se ji pozna na razvoju. Socialnem mislim.
Jaz bi imela otroka max do 2let doma, potem nič več. Kolegica je tamalo vkluševala pri 3 letih z bistveno večjimi problemi in odporom kot mi ki smo se vključili z 15 meseci, zboleli pa sta približno enakokrat. - kritični so bili prvi 3-4 meseci

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.11.2008 20:48:01   
atanja
Jaz nisem mela druge opcije kot vrtec pri 11m. In mi je blo grozen ker smo bili vsi otroci doma pri babici moj pa je mogu v vrtec. Zdaj je star dve leti in sem ponosna da sem ga dala v vrtec.

Mogoče me boste napadle sam tud če bi imela mojo mami doma ga bi dala v vrtec. potrebno je pospravit, skuhat, okoli hiše narediti. Otrok bi bil potem čez dan skoz pri opravilih starejših. Ja sej se igramo z njim sam jaz sem odrasla v vrtcu so pa otroci njemu enaki. In tudi to druženej je pomembno.

Na drugi temi so rekli da otrok do tretjega leta še nima prijateljev. NAš je pri enemu pa pol začel po telefonu klicat sošolca pa mu razlagat -v svoji govorici. In ko sem vprašala če se kaj več z njim druži je rekla vzgojiteljica da sta res onedva več družita skupaj in da se že vidi da ima vsak nekoga v vrtcu.

Crkljanje v vrtcu: Pri nas vsi ležijo na blazini in se stiskajo. Mislim da so vsi deležni crkljanja. Ravno zadnjič mi je rekla da naš se pa rad crklja, pa žgečka,... Se pravi da tudi to dobi v vrtcu, če opazi da je crkljiv.

Vzgajam ga jaz doma, res da sem včasih popustljiva in mogoče mu večkrat jaz čevlje gor dam, čeprav bi mogla pustti da si jih sam nauči dajat. Sam vzgoja mislim pa da mam bistvo jaz čez ker sem ves preostali del z njim...Če me v vrtc opozorijo da mali kaj posebnega dela, poskušam dom rešit al s pogovorom ali na kak drug način.

Tako da po dveh letih se meni zdi da je prav da je šel v vrtec ker ima nekaj več izušenj kot pa jih bi imel če bi bil z mano doma...JAz sem samo ena oseba in nimam vedno idej kaj vse bi lahko počela pa se učila...

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.11.2008 21:19:01   
frutka_
Če si doma ga imej doma naj dobi prostor drugi otrok, ki varstvo potrebuje.

(odgovor članu mixon)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.11.2008 21:43:32   
Piruri
Jaz sem bila zelo proti vrtcu, ko smo se odločali o tem ali naj jo dam privat ali v vrtec...in sem potem za par mesecev angažirala mojo mamo, ki se je preselila k nam...pol pa s 16-imi meseci v vrtec...neglede, koliko časa sem ji predtem posvetila (beri: veliko), sem iz tedna v teden opažala, da ji vrtec nudi drugo plat spoznavanj, ki jih doma v nobenem primeru nebi mogla ponudit ali prikazat...moram pohvalit vzgojiteljici, ki sta bili prvo leto s temi malčki, ker sta res zlata vredni...

Naša je bila veliko bolna...zato sva bila lani (ko je imela 2 leti in pol), pred dilemo, če jo dava privat...in sva dobila eno prijazno gospo, ki je čuvala že enega fantka...in celo en teden smo hodili k njej, da se jo je naša pupa navadila...ampak mene so začeli najedati dvomi o tej odločitvi...nekako sem spremenila mnenje o pomenu vrtca na razvoj otroka, da mi je bilo res težko sprejeti odločitev...in sva jo pustila v vrtcu...in kljub temu, da je bila do letos več doma kot tam, s tem, da sem jaz ostala brez službe...hodi še vedno v vrtec in nebi menjala za nič na svetu...čez poletje sem jo imela tri mesece doma in sem opazila, da ji rabi malo "odklopa" pred mano, da če sva preveč skupaj, me začne jemati kot samoumevno, če je pa v vrtcu, je pa najina vez močnejša...

Mene je kot otroka tudi čuvala sorodnica in sem v vrtec vstopila šele s 4. leti...še dandanes se spomnem, kako se mi je bilo težko vklopiti v tisto že formirano družbico...
Tako, da bi na tvojem mestu premislila...mogoče bi razmislila o opciji polovičnega programa, ki ga lahko nato vseeno podaljšaš na celodnevnega...in v primeru, da opaziš, da se težje vklopi v ta ritem, ga vseeno lahko kakšen dan obdržiš doma in ga uvajaš postopoma...

Odločitev konec koncev ostaja tvoja in vedi, da tisto, katero boš sprejela, bo najbolj pravilna...

www.by-ab.si

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
5.11.2008 22:07:09   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA

tisti, ki jih imamo pa doma, smo pa ponosni, ker jih teh stvari naučimo starši.

Zakaj bi te kdo napadal? Naučila si otroka zapeti pesmico:
Mal na nosek, mal na glavo,
mal na strehe, in zemljo.
Rajam, plešem, kot vrtavka,
da nihče ne zna tako.
Kdo me zdaj še ne pozna?
Droben dežek sem z neba.

Aja, ne, nisi? Je ne znaš? Aha, no v vrtcu se je pa to naučil...
Nikakor ne moreš reči, da otroka naučiš vse. A vse posnema za tabo? Mislim, da ne...

Naši tavelki ni bilo potrebno iti v vrtec. Še zdaj ji ni potrebno. Pa hodi. Zakaj? Ker je SAMA rekla, ati, jaz bi šla pa v vrtec, ker so tam otroci. Pa sem jo vprašal, če vsakodnevni izleti na igrišče in sosedove tri punce niso dovolj. Je rekla ne... Pa je bila stara 20 mesecev.
Zdaj pri 2,5 letih pa noče več zamudit vrtca...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.11.2008 10:22:51   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA

Definitivno se podpišem pod April. Nekateri pač vidijo, da se njihovi otroci veliko stvari naučijo v vrtcu, tisti, ki jih imamo pa doma, smo pa ponosni, ker jih teh stvari naučimo starši. Inn potem ti vrtčevski otroci svojim staršem ne dovolijo tudi blizu, to pa tudi radi priznajo tisti ki so iskreni.
Ves otroci starši- je definitivno močnejša, če gredo otroci kasneje v vrtec - to si v strokovni preriodiki lahko preberemo vsi. Za nekatere bo to seveda sedaj boleče in že čakam napaduser posted image

Vsega ga pač ne moreš naučiti sama. Vrtec in starši vzajemno sodelujejo pri učenju otrok. Kar se tiče vezi in puščanja blizu, niti ne vem, kaj si misla s tem, ker pri hčerki tega ne opažam.
Pa to ni napad, samo protiargument. user posted image

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?