Gordana-3
|
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA Definitivno se podpišem pod April. Nekateri pač vidijo, da se njihovi otroci veliko stvari naučijo v vrtcu, tisti, ki jih imamo pa doma, smo pa ponosni, ker jih teh stvari naučimo starši. Inn potem ti vrtčevski otroci svojim staršem ne dovolijo tudi blizu, to pa tudi radi priznajo tisti ki so iskreni. Ves otroci starši- je definitivno močnejša, če gredo otroci kasneje v vrtec - to si v strokovni preriodiki lahko preberemo vsi. Za nekatere bo to seveda sedaj boleče in že čakam napad ne bom te napadla, brez skrbi , ampak se ravno ne strinjam s tabo. moji dve sta obe šli v vrtec pri 15-16 mesecih. sedaj sta stari 2,5 in 4,5 let. ne bi rekla, da je vez med mano in njima zaradi tega slabša ali manjša. imeli smo možnost privat varstva, vendar so tudi babice, mame, tašče zelo različne. in res se veliko stvari naučijo v vrtcu. vedno preberem njihov program, ki ga imajo obešenega pred vrati igralnice in delajo takšne stvari, ki se jih jaz ne bi spomnila, pa čeprav sem dve leti delala na šoli s prilagojenim programom. seveda je veliko odvisno tudi od vzgojiteljice. in moji dve pupi sta do sedaj imeli in imata res dobri vzgojiteljici. in če si cel dan z otrokom - ko kuhaš ali počneš kaj podobnega, se tudi ne ukvarjaš maksimalno z njim. v vrtcu pa pomočnica in vzgojiteljica ne delata drugega, kot da sta vedno 100 % njim na razpolago, pa čeprav jih je 14. zaigrajo se v različnih kotičkih, pojejo pesmice, naša zita jih zna malo morje .... obiščejo jih gasilci, policaji, v skupnem prostoru imajo kakšna druženja, vzgojiteljica igra harmonika, frulico, kitaro ...
|