|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hud kašelj
25.10.2008 14:58:35   
biga
Moj 17-mesečni sin je bil ves teden doma, najprej štiri dni z visoko vročino, nato je dobil še afte, danes pa je začel hudo kašljati. Ponoči se ja zato zbujal, kašlja pa tudi zdaj. Prehlajen je skozi, tako da mu čistimo nosek in dajemo čim več pit. Skrbi me, da ni kašelj znak še česa drugega. Kako zgleda oslovski kašelj oz. pljučnica? Naj bi bila tudi vročina prisotna? Kako mu naj blažim kašelj s čim manj zdravili?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hud kašelj
25.10.2008 17:54:51   
oka
Pojdi do dežurnega zdravnika, da se prepričaš, da se ni iz prehlada spackal kak bronhitis ali pljučnica. Naša madam pri pljučnici ni imela nobene vročine. Največ je imela 37,2.  Izgledala je čisto o.k., le ponoči je dihala hitro in plitko. Slišalo se je, da težko diha. Kašljala je pa tako močno, da je mene bolelo, ko sem jo poslušala.
Kašelj pa mu lahko lajšaš s kamilično soparo ali kamiličnimi obkladki. Čez dan mu lahko daš sirup za izkašljevanje (Prospan), zvečer pa zato, da bo bolje spal kaj za umirjanje kašlja (Panatus pri nas najbolj zaleže). Pa poskrbi, da bo v sobi dovolj vlage in da bo res ogromno pil. Na radirator obesi mokre brisače pa bo. A ja pa kakšno žličko medu pred spanjem mu tudi lahko daš. Vsekakor pa se pojdi raje prej prepričat, da se ni kaj spackalo.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2008 18:38:42   
Maleal
Oka med se lahko da šele po 2 letu,drugače pa mi imamo vlažilec v katerega dam olje borovcev,ki kupim v lekarni in je v prostoru svež zrak kot na morju,čez dan dam tropotčev sirup za izkašljevanje,zvečer pa slez za pomirjanje kašlja,svetujem ti,da se grete pokazat k pediatru,naša dva sta začela tako s kašljem in se je končalo z bronhitisom.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2008 19:01:16   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Oka med se lahko da šele po 2 letu,drugače pa mi imamo vlažilec v katerega dam olje borovcev,ki kupim v lekarni in je v prostoru svež zrak kot na morju,čez dan dam tropotčev sirup za izkašljevanje,zvečer pa slez za pomirjanje kašlja,svetujem ti,da se grete pokazat k pediatru,naša dva sta začela tako s kašljem in se je končalo z bronhitisom.user posted image

Upam, da ne širim dezinformacij ampak meni je bilo rečeno, da je po enem letu o.k. (s strani dietologinje), prej pa res ne.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2008 20:21:14   
kaya2007
Upam, da ne širim dezinformacij ampak meni je bilo rečeno, da je po enem letu o.k. (s strani dietologinje), prej pa res ne.

eni rečejo po enem letu, drugi pa po drugem, tako da nič od tega ni dezinformacija...mi ji ga že dajemo, s tem da ne cvetličnega (tako nam je svetoval pediater). 

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2008 7:50:55   
ma19teja
kaya2007
Kateri med pa vam je svetoval P?

hvala

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.10.2008 12:46:31   
soncnica07
Za kašelj v lekarni kupi kamilice. V ponev daj par žlic olivnega olja, nato stresi noter kamilice, da se prepojijo, malo popraži in vse to stresi v bombažno krpico, ki jo potem sešiješ, da cvetki ne letijo ven. To mu daš na pljučka par noči zapored (če noče spredaj, daš pa na hrbet) pod majico in boš videla! Lepo se pozdravite.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.10.2008 13:08:14   
Anonimen
Jaz zdaj mojemu dajem Apisirup
med s slezom, materino dušico in propolisom lajša bolezni dihal, pospešuje izkašljevanje, blaži dražeč kašelj in omili hripavost, kot posledico prehladnih bolezni.

Se mi zdi,da mu kar pomaga.Cez dan dva bom lahko se vec rekla.

(odgovor članu soncnica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2008 10:43:15   
katra55
Jaz imam za pomiritev kašlja sirup iz smrekovih vršičkov. Zelo pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2008 10:54:12   
Pikica76
Pri nas je bilo prejšnji teden tudi tako, kot opisuješ, pomagal je edino sirup Panatus, da se je kašelj umiril. Prej smo mu dajali od trpotca, slezovega, kapljic 31, inhalacij, ventolina, vlažilca zraka, kamilice na pljučka vse kar sem se spomnila pa očitno ni nič pomagalo razen Panatusa. Se dobi brez recepta. Ta teden ga pije že moj dragi in mu ful pomaga.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2008 10:56:17   
Pikica76
Aja pa diagnoza pri pediatru je bila najprej vneto grlo, potem je pa verjetno še vse skupaj fasal. Dobil Hiconcil, vendar mislim, da je bila to brca v prazno, ker je imel po njemu 3 dni vročine in zgleda ni prijel.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?