hud kašelj (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

biga -> hud kašelj (25.10.2008 14:58:35)

Moj 17-mesečni sin je bil ves teden doma, najprej štiri dni z visoko vročino, nato je dobil še afte, danes pa je začel hudo kašljati. Ponoči se ja zato zbujal, kašlja pa tudi zdaj. Prehlajen je skozi, tako da mu čistimo nosek in dajemo čim več pit. Skrbi me, da ni kašelj znak še česa drugega. Kako zgleda oslovski kašelj oz. pljučnica? Naj bi bila tudi vročina prisotna? Kako mu naj blažim kašelj s čim manj zdravili?

oka -> RE: hud kašelj (25.10.2008 17:54:51)

Pojdi do dežurnega zdravnika, da se prepričaš, da se ni iz prehlada spackal kak bronhitis ali pljučnica. Naša madam pri pljučnici ni imela nobene vročine. Največ je imela 37,2.  Izgledala je čisto o.k., le ponoči je dihala hitro in plitko. Slišalo se je, da težko diha. Kašljala je pa tako močno, da je mene bolelo, ko sem jo poslušala.
Kašelj pa mu lahko lajšaš s kamilično soparo ali kamiličnimi obkladki. Čez dan mu lahko daš sirup za izkašljevanje (Prospan), zvečer pa zato, da bo bolje spal kaj za umirjanje kašlja (Panatus pri nas najbolj zaleže). Pa poskrbi, da bo v sobi dovolj vlage in da bo res ogromno pil. Na radirator obesi mokre brisače pa bo. A ja pa kakšno žličko medu pred spanjem mu tudi lahko daš. Vsekakor pa se pojdi raje prej prepričat, da se ni kaj spackalo.

Maleal -> RE: hud kašelj (25.10.2008 18:38:42)

Oka med se lahko da šele po 2 letu,drugače pa mi imamo vlažilec v katerega dam olje borovcev,ki kupim v lekarni in je v prostoru svež zrak kot na morju,čez dan dam tropotčev sirup za izkašljevanje,zvečer pa slez za pomirjanje kašlja,svetujem ti,da se grete pokazat k pediatru,naša dva sta začela tako s kašljem in se je končalo z bronhitisom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

oka -> RE: hud kašelj (25.10.2008 19:01:16)

IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Oka med se lahko da šele po 2 letu,drugače pa mi imamo vlažilec v katerega dam olje borovcev,ki kupim v lekarni in je v prostoru svež zrak kot na morju,čez dan dam tropotčev sirup za izkašljevanje,zvečer pa slez za pomirjanje kašlja,svetujem ti,da se grete pokazat k pediatru,naša dva sta začela tako s kašljem in se je končalo z bronhitisom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Upam, da ne širim dezinformacij ampak meni je bilo rečeno, da je po enem letu o.k. (s strani dietologinje), prej pa res ne.

kaya2007 -> RE: hud kašelj (25.10.2008 20:21:14)

Upam, da ne širim dezinformacij ampak meni je bilo rečeno, da je po enem letu o.k. (s strani dietologinje), prej pa res ne.

eni rečejo po enem letu, drugi pa po drugem, tako da nič od tega ni dezinformacija...mi ji ga že dajemo, s tem da ne cvetličnega (tako nam je svetoval pediater). 

ma19teja -> RE: hud kašelj (26.10.2008 7:50:55)

kaya2007
Kateri med pa vam je svetoval P?

hvala

soncnica07 -> RE: hud kašelj (27.10.2008 12:46:31)

Za kašelj v lekarni kupi kamilice. V ponev daj par žlic olivnega olja, nato stresi noter kamilice, da se prepojijo, malo popraži in vse to stresi v bombažno krpico, ki jo potem sešiješ, da cvetki ne letijo ven. To mu daš na pljučka par noči zapored (če noče spredaj, daš pa na hrbet) pod majico in boš videla! Lepo se pozdravite.

Anonimen -> RE: hud kašelj (27.10.2008 13:08:14)

Jaz zdaj mojemu dajem Apisirup
med s slezom, materino dušico in propolisom lajša bolezni dihal, pospešuje izkašljevanje, blaži dražeč kašelj in omili hripavost, kot posledico prehladnih bolezni.

Se mi zdi,da mu kar pomaga.Cez dan dva bom lahko se vec rekla.

katra55 -> RE: hud kašelj (28.10.2008 10:43:15)

Jaz imam za pomiritev kašlja sirup iz smrekovih vršičkov. Zelo pomaga.

Pikica76 -> RE: hud kašelj (28.10.2008 10:54:12)

Pri nas je bilo prejšnji teden tudi tako, kot opisuješ, pomagal je edino sirup Panatus, da se je kašelj umiril. Prej smo mu dajali od trpotca, slezovega, kapljic 31, inhalacij, ventolina, vlažilca zraka, kamilice na pljučka vse kar sem se spomnila pa očitno ni nič pomagalo razen Panatusa. Se dobi brez recepta. Ta teden ga pije že moj dragi in mu ful pomaga.

Pikica76 -> RE: hud kašelj (28.10.2008 10:56:17)

Aja pa diagnoza pri pediatru je bila najprej vneto grlo, potem je pa verjetno še vse skupaj fasal. Dobil Hiconcil, vendar mislim, da je bila to brca v prazno, ker je imel po njemu 3 dni vročine in zgleda ni prijel.

Stran: [1]