|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: <<junijski princi in princeske 3.de...
30.10.2008 22:35:20   
polma
Tina28, evo par idej za Anjo.
Naj povem, da sem veliko vaj-razen tistih, ki sem jih dobila v RA- povzela iz knjige Andreje Semolič, ki jo zelo priporočam. To so vaje za "zdrave" dojenčke, meni pa sta andreja in anastasija-rusinja, ki vodi dinamično vajo za dojenčke v andrejinem studiu, pomagai sestavit program za našega miškota.
http://www.zdravo-gibanje.si/index.php?id=knjige_DVD

razgibavanje, otrok leži na hrbtu
1. rokice primeš za dlani in jih razteguješ. vsakič, ko jih prekrižaš na prsi, zamenjaš rokici.vedno je druga spodnja. paziš, da dojenček ne zateguje ramic k vratu. ne sme "skrivat" vratu v ramice-torej brez zategovanja ramic. vedno počakaš, da otrok rokici pri iztegu-odročenju-popolnoma sprosti, to je zelo pomembno. ni važna hitrost vaje, ampak da roke sprosti.

2.rokice razgibaš na isti našin še v smeri gor-dol izmenično.

3.položiš dlan na otrokovo prsnico in potegneš kožo dol proti trebuhu. kožo samo potegneš-to otroka nič ne boli. vaja mu sprosti zategnjenost v vratu. potem mu z drugo roko ponujaš igračke, da pravilno steguje rokice in mu porivaš nogice gor do rok.

4.nogice primeš okoli gležnjev in ju pokrčuješ na trebušček. Izmenično, kot bi otrok korakal. spet počakaš, da sprosti iztegnjeno nogico in nagaljuješ naprej.

5.voziš kolo z nogicami.

igrice pobiranja
1.vzameš napihljivo žogo ali valjček, ki ju ne napihneš do konca.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167433
otroček se mora dotikat tal z nogicami in sproščeno viset na žogi ali valjčku. zato da se ne zategne nazaj. ko tako visi, se začne odrivat naprej in nazaj. krepi noge in predvsem-mora razvijat refleks, da se ujame na pravilno razprte dlani. to je glavno. dlani morata biti pravilno razprti. sprošča rame in se krivi na noter-ne pa na ven.

vaja na pilates žogi ali skokici
otrika daš na žogo in ga zibaš. to je vaja za ravnotežje-visi levo, desno in dol na glavo. pri tej vaji moraš bit zelo previdna, da otroka ne zgubiš. in, da je lepo usločen, ne pa zategnjen v ramenih nazaj.

vaja z žogo ali balonom na tleh
slabo napihnjeno žogo ali balon ali valjček daš otroku, ki leži na hrbtu. otrok ga prime in samodejno tudi k njemu dviguje nogice. vaja krepi trebužne mišioce, spodbuja kotaljenje, krepi prijem in dvig nog.

To je to! Ziher sem kaj pozabla, ampak sem zdaj že malo zmatrana...

< Sporočilo je popravil polma -- 30.10.2008 22:51:36 >

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 976
30.10.2008 22:36:07   
polma
Ouuuujeeeeeeaaaaaa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 977
30.10.2008 22:37:47   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28

Polma...a dobim obljubljeni opis vaj.user posted image

Namreč danes sem naredila celo študijo kle gor in sem mali kar sama diognosticirala ekstenzijo. Se res skoz nazaj...nogic ne povoha, v ležečem položaju se nikol ni marala pestvat...dviguje rit in prsni koš....vse tole je zadnji teden postalo bolj očitno...prej nisem opazla tolk, ker še ni bla tko močna. Je pa res, da je že po rojstvu kar glavco dvigovala in zgleda, da je blo že takrat prisotno...pa nismo do sedaj nič naredil, ker nismo vedel. Zdaj mi je pa sumljivo tole ritanje ratalo.....tko, da Polma...zlo ti bom hvaležna za kakršnokoli informacijo.

ja, tina, jaz sem pisla ko si ti mislila da sem pozabla nate..jok, pa nisem!! Sem tut jaz pomislila na ekstenzijo. a si še tuki?

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 978
30.10.2008 22:40:15   
Tina 28
o kolk si hitra...ja grem koj brat...pol se strinjaš da je to to in hop do peditra in dalje?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 979
30.10.2008 22:41:07   
polma
Ja, tina, zdaj se pokaže in to je š.i.t! Kaj pa če bi se prijavla na RA'
naš lenuhec je tut že od rojstva tak, zdaj mi je vse jasno. kravce pasu takoj, pa pri dojenju na levi je bil obrnjen na ven-ne pokrčen k meni, ampak od mene stran. To je blo ful narobe. Sam, kaj ko je nam refluks zabrisal znake...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 980
30.10.2008 22:42:29   
polma

o kolk si hitra...ja grem koj brat...pol se strinjaš da je to to in hop do peditra in dalje?

Itak, po napotnico za RA. Te vaje ti bojo pa pomagale dokler ne prideta na vrsto. Aja-ti kar vpraš če kaj ni jasno, kaj pa vem če znam razlagat user posted image ...

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 981
30.10.2008 22:46:03   
Tina 28
Ful dobro si mi napisala...si bom kar skopirala ven in sprintala....torej mi tudi ta valj priporočaš?

Kaj pa knjiga...so notri vaje tudi za te primere ali za splošen zdrav razvoj...kurativo?

...

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 982
30.10.2008 22:49:37   
Tina 28
Hvala Polma...zlo mi je hudo, da moram to pri 5.ih mesecih sama pogruntat, pa tolk pregledov mamo. Mal me jezi no.

A so ti kaj povedal, kako hitro se to popravi...oz. kakšne posledice ma....kakšen š.i.t. točno...ker zgleda, da jaz to gledam bolj kot...mal bolj pravilno jo bomo nosil...pa bo?!user posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 983
30.10.2008 22:53:45   
polma
tina, sem še 2 stvari napisala, poglej si. Pravilno nošenje je pa itak ful pomembno. mi smo tineta zanemarli, ker je bil preveč pokonci. mah, korak za korakom-neuser posted image ?

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 984
30.10.2008 22:56:03   
Tina 28
Polma...a mi lohk poveš katera drža stanje poslabšuje...naša je že od začetka rada navzgor...kot ponosen pav se drži in opazuje...glede na starost...a je to v redu...al jo moram tiščat naročku v lupinci (kar itak znori in se začne iztegovat)user posted image user posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 985
30.10.2008 22:57:03   
polma
Aja, knjiga- notri je pač handling od začetka in potem vaje kot igra. jaz sem hodila tja, zdaj pa nimam volje ker moram zrihtat tineta in mi stalno nekaj štrajke-še zobje ga dajejo, pa teži. pa ni tko pocen, da bi se afnala. če bi ti prišla iz LJ k njenj na individualno vajo, bi ti tut pokazala velik. stane pa 30 eurov, hudič nazaj. je pa ful prijazna, men se je posvetila že na navadni vadbi, pa mi ni blo treba plačat 30 eur za individualno. Iz kje si ti'

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 986
30.10.2008 22:57:45   
polma

Polma...a mi lohk poveš katera drža stanje poslabšuje...naša je že od začetka rada navzgor...kot ponosen pav se drži in opazuje...glede na starost...a je to v redu...al jo moram tiščat naročku v lupinci (kar itak znori in se začne iztegovat)user posted image user posted image

ja, valda-glih to je narobe!!!! lupinica je pravilna, kaj pa-tisto kar ne marajo!!!user posted image

< Sporočilo je popravil polma -- 30.10.2008 22:59:31 >

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 987
30.10.2008 22:59:01   
polma
Joj, zbudu se je...pa lih zdej... ti praši, ti bom pol vse odgovorila...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 988
30.10.2008 23:00:23   
Tina 28
Super...saj upam, da ni močna ekstenzija...ker kar sem prebrala...je poleg iztegovanja prisotno tudi skčenost rokic v pest...naa ma kar razprte in prijema igračke...saj ne vem...bom vidla, kaj bo rekla pediatrinja....močno upam, da stvar gledam preveč resno

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 989
30.10.2008 23:03:54   
polma
ker je pokonci, pa še nima mišic za bit pokonci, je narobe. ekstenzija se je povečala, ker si jo narobe držala. pač-jaz sem hčerko tut tko mela, pa ni blo nič. pri njem pa narobe.
mormo pa te stvari ZDAJ zrihtat, da bojo normalno shodli-prej se plazili in potem, da ne bojo mel krivih hrbtenic...

haha, ga dojim pri PCuuser posted image .

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 990
30.10.2008 23:05:32   
Tina 28
Ja mi smo dost polival...in sva ji tud vzdignila vzglavje v posteljici (sem prej brala pri RMRM, da to ni nobena usluga)...zato smo jo td tko pridn nosil gor...že zdaj je uveljavila svojo voljo...nikol ni hotla bit tako.

Kar se pa spanja tiče...je boljš, da je na boku...al je lohk na hrbtu?
Uporaba ležalnika?
Pasenje kravic...ali je to zdravo ali ne?

Upam, da me ne boš sita, ker tolk sprašujem...sam se mi je dons pošajnal, da to ni dobro..

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 991
30.10.2008 23:06:13   
polma

Super...saj upam, da ni močna ekstenzija...ker kar sem prebrala...je poleg iztegovanja prisotno tudi skčenost rokic v pest...naa ma kar razprte in prijema igračke...saj ne vem...bom vidla, kaj bo rekla pediatrinja....močno upam, da stvar gledam preveč resno

ja, to ma  tine-desno stran zategnjeno. držal je pest-sem odpravla user posted image , zdaj rihtam da bo palček stegnil. ker ga spodvije, mko se nasloni na dlani. pčas pa ziher je pr namauser posted image ...

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 992
30.10.2008 23:11:40   
Tina 28
pa tako fejst punco mamo...to ne bomo pustil, da bo kriva pa štorasta!!!

Kdaj so pa tebe na to opozoril...jaz zato nisem nikol slišala...razen tistega, ko babca pove, da ne sme met nič za glavo, da se ne bo nazaj stegovala!

Nejc ni nikol tega delal...zato mije ratalo čudno

Sem pa zdaj razmišljala, da je to ona že v posteljici prakticirala...saj je pri morfologiji imela glavico malo vznak...pa je ginekooginja na moje začudenje, kaj je narobe rekla...očitno mu tko pašeuser posted image . In naslednji UZ sem mogla plačat, ker mi ni ustregla želji, ker sem hotla vidit, če je še tako vznakuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 993
30.10.2008 23:13:51   
polma

Ja mi smo dost polival...in sva ji tud vzdignila vzglavje v posteljici (sem prej brala pri RMRM, da to ni nobena usluga) ja, ampak pomaga pr refluksu. zdaj pa rešujem naslednjo napakouser posted image .
...zato smo jo td tko pridn nosil gor...že zdaj je uveljavila svojo voljo...nikol ni hotla bit tako

Kar se pa spanja tiče...je boljš, da je na boku...al je lohk na hrbtu?nisem dobila navodil za spanje.
Uporaba ležalnika?še en drek od pripomočka, ki sem ga uporabljala. ni v redu, ker sedijo-visijo not in nimajo opore-ki je itak ne rabjo, dokler sami ne zgruntajo sedenja-in se jim kvari hrbtenica.
Pasenje kravic...ali je to zdravo ali ne?ja, itak. da potem pravilno stegnejo roke, pa da si krepijo trbušne mišice in sevedas, da se naučijo kotalit.

daj jo na trebuh na svoje noge, ko ti sediš in naj bo sproščena spet na dol, pa ji massitraj hrbet,
pri vseh vajah, ki sem ti jih napisala pazi, da ima usločen hrbet in sproščene rame.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 994
30.10.2008 23:14:12   
Tina 28
fino Polma, da že odpravljata....moram našo tud mal pogledat, kaj počne s prstki...zdaj jih večinoma kot pesti tlači v usta zaradi zobkovuser posted image ...tko, da ji to moram spregledat.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 995
30.10.2008 23:20:11   
Tina 28
pri tem masiranju, ki si ga opisala...kaj pa glava...verjetno je ne bo sprostila dol...ali pač? torej nekako prečno visi čez noge? 

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 996
30.10.2008 23:20:33   
polma

pa tako fejst punco mamo...to ne bomo pustil, da bo kriva pa štorasta!!!pa, tina....valda ne bo štorastauser posted image ... jaz tut našmu reče da je pošvedrančekuser posted image ...

Kdaj so pa tebe na to opozoril.ni se pustu masirat po rokah, prsih. komaj sem mu razklenila roki, da sem mu namazala pajske. masaža nogic mu je pa ful sedla. in sem omenla pediatrinji, da ja v rokah trd. in ona, da ja-ima mal ekstenzijeuser posted image . a ni mogla to prej povedat? dobim napotnico za RA, pridem tja vsa ponosna kakega sina močnega mam...zdravnica pa -to je narobe, pa to je narobe...user posted image
..jaz zato nisem nikol slišala...razen tistega, ko babca pove, da ne sme met nič za glavo, da se ne bo nazaj stegovala!zato je dobil igralni most, ker se je zategoval. baje sem bla jaz taka. pa me na stara leta tako vse boli, da bom tamalga pošteno strenirala, bo že vidu, lenoba malauser posted image !!!

Nejc ni nikol tega delal...zato mije ratalo čudno

Sem pa zdaj razmišljala, da je to ona že v posteljici prakticirala...saj je pri morfologiji imela glavico malo vznak...pa je ginekooginja na moje začudenje, kaj je narobe rekla...očitno mu tko pašeuser posted image . In naslednji UZ sem mogla plačat, ker mi ni ustregla želji, ker sem hotla vidit, če je še tako vznakuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 997
30.10.2008 23:21:41   
lonapo
hei-ful lep članek o spanju. Zaenkrat se tega kar držimo-sicer ne planirano, ampak zato ker otroci(vsaj ta večji) noče spat v svoji sobi. Tamal je pa v svoji posteljici ampak zraven mene. Je pa problem ker se ta večji celo noč premetava in enkrat enega enkrat drugega rine s postelje. Smo ga dali v svojo sobo ampak tam prespi le par ur, potem pa sredi noči prikoraka k nama z igračami in svojo blazinouser posted image .

Punce jest sm tud na Facebooku, če želite mene za frenda mi pošljite ZS.

Sem pa opazila da se tud Žiga steguje v ekstenzijo, in ga zato vedno ko ga uspavam privjem k sebi, in on se krega joka ampak na koncu popusti. Najrajši bi ležal čisto rastegnjen, jst ga dam pa v položaj lupince-sploh takrat prtestira kadar je ful zaspan.

Nejc in Žiga sta najboljši par!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 998
30.10.2008 23:21:44   
Tina 28
Aha...kar se tiče ležalnika...ko kuham, mi ni drugega preostalo...ali je boljše, da jo pol dam v lupinico (avtosedež) in se tam gujsa...ležalnik pa na podstrešno?

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 999
30.10.2008 23:24:19   
polma

pri tem masiranju, ki si ga opisala...kaj pa glava...verjetno je ne bo sprostila dol...ali pač? torej nekako prečno visi čez noge? 

ne prečno-naravnost. leži na trebuhu, pa gleda dol s tvojih kolen. ritka je pri tvojem trebuhu. mora bit kao mehka podlaga, da ne gre v ekstenzijo. jaz bom morala kmal ga na blazincah masirat, je že predolg.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?