F*S*M
|
Lej če sta zapufana oba, vama ostane vsak mesec obveznih z zakonom določenih 400€ na osebo, od plače, več ti ne morejo vzeti ker je z zakonom to prepovedano, saj mora človek, pa čeprav je zapufan, tudi nekako dostojno živeti. Tudi če ti pridejo rubežniki na dom, ti ne smejo odpeljati življanjsko pomembnih stvari. Šporhet in hladilnik, postelje. Res pa je da se moraš pač odpovedati TV, računalniku, Radiu, avtomobilu,... in vseh luksuznih stvari. No in če sta oba zapufana vama še vseeno ostane 800€ na mesec če oba delata + otroški dodatek, katerega ti ne smejo vzeti, ker je le ta namanjen za otroka, prav tako ti ne smejo vzeti preživnine če si prijavljena kot samohranilka oz. enostarševska družina. S tem se da veliko pridobit, saj se zmeniš za večjo preživnino okrog 200 do 300€ mesečno in mora podjetje preživnino izplačat pred vsemi drugimi dolgovi ki jih ima partner no pa imaš tukaj še zraven da imate okrog 1000€ mesečno in s tem denarjem se pa da čisto lepo preživeti, res si ne moreš vsakega sranja privoščit vendar pa definitivno gre. No da ti povem kako je bilo pri nas ko šem še hodila v srednjo šolo in potem na faks. Živim pri starih starših, stara mati je bila celo življenje gospodinja, satri oče pa je delal. Ker je imel pri tistem privatniku zelo slabo plačane prispevke in vse drugega ima res zelo slabo pokojnino, pred 7 leti je ta znašala 80.000Sit in smo se morali s tem denarjem trije preživeti v lastni hiši kjer je vedno kaj za poravit saj hiša je stara pa smo vseeno nekako shajali. Pač ni bilo veliko, jedli smo bolj krompir pa solatao iz vrta ampak smo preživeli. Stem da moja mami ni nikoli dala otroških ki jih je dobila zame starim staršem, jih je vedno porabila zase, tako da v bistu sta me živela pa še danes mi veliko dasta, čeprav me nista bila dolžna. In sem jima za to hvaležna, da sta me prevsem naučila skromnosti. Ampak preživeli smo 3 z recmo glede na cene kakor bi imel danes 500 do 600€ denarja pa je šlo, pa da vi nebi mogli. Samo verjetno ste navajani zapravljati za luksuzne stvari pol pa je tako da se ne da. PA se da še kako se da tut če si zapufan. Če pa je tako hudo s pufom, pa je bil ta mesec prejet zakon o osebnem stečaju, za katerega zaprosiš na sodišču in če sodišče presodi da si upravičen, si po 5 letih prost vseh dolgov pa še na novo lahko začneš živeti. PA mnogo sreče pri iskanju novega doma in pa zaposlitve. Tudi na črno je dela kolikor hočeš za tiste, ki želijo delati je dela vedno dovolj.