|
RE: Kaj počneta, ko sta sama 24.10.2008 11:03:31
|
|
|
|
ronja
|
Aja...a moraš karte prej rezervirat, ane? Kolk časa pa prej? Midva sva prišla v zadnji minuti - no, v bistvu je bilo že čez uro, ampak še niso začeli - in je rekla, da je pametno prej kupit karte, ker so bili vmes že razprodani in da so zdaj to neke ekstra karte - skratka imela sva srečo, sedela sva v 2. vrsti in začelo se je ravno, ko sva se dobro namestila na sedeže , boljše ne bi moglo bit . Se pa dobijo karte od torka naprej, tak da če vesta, da gresta, se verjetno splača karte že prej vzet, če je kdo čez teden v LJ. Sicer pa prideta 15 min prej, kupita karte in gresta tačas še na en čajček . Midva seveda nikoli ne veva, kdaj bova mela varstvo toliko vnaprej, tak da navadno vse v zadnji sekundi . Kar se tiče večerje ob svečkah s tamalo: lahko sicer so sveče in tamala, malo težje so v isti sobi (zadnjič smo bili na obisku, kjer je bila ena sveča na dosegu - neprižgana, seveda, je takoj s svečo začela voskat tla...), še težje so prižgane - pač varnostni razlogi - ja, seveda je pri večerji v stolčku, kar pa ne pomeni, da ne zna vstat na njem, pa se splazit na mizo... Seveda ji ne pustiva, ampak ne bi pa izzivala s svečami, da še kaj zagori . Sem imela ravno to včeraj v mislih - sem lepo pripravila mizo za eno luštno večerjico v dvoje, dala gor prt (kadar jemo vsi skupaj, se prtu izogibamo v velikem loku, ker je to tako krasno za potegnit s tistimi malimi rokicami... in leti vse na tla...) No, sem dala prt, ker sem mislila, da bova sama (lubi je vmes uspaval tamalo - žal neuspešno ), spekla ene fajne krhuke, še vroče iz peči na mizo, pa domačo vročo čokolado in seveda zadeve za na kruh in je bilo mišljeno, da dam še svečke, pa mali hudiček ni hotel zaspat in je pač večerjala svojo drugo večerjo z nama - ob lučeh in previdno stran od mize, da ne bi dosegla prta . je bila vsa zadovoljna, hehe, pa še precej pojedla - čeprav je mela prej večerje dovolj - ampak jo je uspavanje očitno zlakotnilo . No, saj nama tudi ni bilo hudega, smo bili pač vsi skupaj , ampak vseeno bi bila še rajši sama, pa da bi ona lepo čorila. (aja, ura je bila okoli 21:30 zvečer, se mi zdi...) Verjetno je drugače, če imaš otroka, ki zaspi ob 7h zvečer in imaš dejansko še cel večer zase - najina pač ne (ne, ni zmatrana, ni sitna čez dan, skoz se smeji in razgraja okoli, spi samo 1x na dan po 1 urco max., tudi zvečer ni tečka, samo zaspi pa ne prej, pa da se ubiješ ! Zjutraj vstane ob 6h - pač rabi manj spanja, (je po mamici - sva se že zmenila, da bo naslednja bolj po njem )... Kaj naj? Lahko se jeziva ali pa se organizirava temu primerno...) In če zaspi ob 21:30 ali kasneje, pa potem še narediš tistih par stvari, ki se jih z njo ni dalo, pa so nujne... Ti ne ostane prav dosti, vsaj ne za en kakovosten odnos, se mi zdi... Pa tudi sicer si ne predstavljam čisto, da si 3 leta ne bi nikoli vzela časa SAMO ZANJ, tudi izven doma. Vseeno si pač doma malo omejen, ne samo prostorsko, tudi koliko lahko galamiš sredi noči... (zaradi otrok in sosedov) Pa včasih paše okolje zamenjat... Saj če par ur na teden nisi z otrokom, ne pomeni, da ga nimaš rad ali pa da vam ni luštno skupaj. So pa različni načini uživanja in eni pač z otrokom (budnim) niso mogoči... april, kako je premajhen za par ur bit nekje - pri 14ih mesecih: a v vrtec tudi ne hodi ali pa k varuški, ko ti delaš? Saj to je tudi par ur na dan? Sicer pa tudi 2 uri sta lahko božanski. Nama tudi za tiste pol ure koncerta ni bilo nikoli žal, pa čeprav sva prišla čist prešvicana domov, ker sva tako tekla, hehe. kaya, zvleči ga iz kavča v kino ali nekam, magari račke gledat ... Mogoče mu bo pa pasalo .
|
|
|